TÜRK SAVUNMA SANAYİ > Yerli Hava Sistemleri ile İlgili Gelişmeler

Gemiye Konuşlu İha Projesi

<< < (3/11) > >>

TR(B):
 Dikey kalkan ve kanatlariyla süzülen, ihalara ihtiyacımız var.

 Örnegin videyodaki aracın iha versiyonunu yapabilirsek çok işimize yarıyabilir.

http://www.youtube.com/watch?v=TN_yvkcoihA


Aşağıdaki videyodaki hava aracını mini ihaya dönüştürüp güneydoğuda kullanabiliriz. hatta deniz kuvvetlerindede keşif için kullanılabilinir... bu tür şeyler üzerinde çalışılmalı.

http://www.youtube.com/watch?v=kX6Nt85yK7c

VVOLKANN:
A160 Hummingbird İnsansız Hava Aracı bir helikopter gibi görünür ama bugün piyasadaki diğer helikopterlere benzemez. Daha yüksek irtifalara ulaşabilir, daha uzun süreler uçar, daha büyük mesafelere gider ve mevcut helikopterlerden çok daha sessiz çalışır.Hummingbird rotor bıçaklarının dakikadaki dönüş devrini hıza ve yüksekliğe göre ayrlamasını sağlayan benzersiz optimum hız royor teknolojisine sahiptir.

A160 Irvine, Frontier Sistemleri A.Ş.kaliforniya 'nin satın alınması ile 2004 yılı Mayıs ayında Boeing uav hattına katıldı.uçağın benzersiz özellikleri ABD silahlı kuvvetleri, US Department of Homeland Security ve uluslararası askeri ve güvenlik organizasyonlarının mevcut ve gelişmekte olan ihtiyaçlarına hitap ediyor.

 Boeing Phantom Gelişmiş İnsansız Sistemler ekibi a160 için  Savunma Bakanlığı Araştırma Projeleri Ajansı ile bir sözleşme imzaladı. Hummingbird 24 saatten fazla dayanıklılık ve 300'den fazla kilo taşıma kapasitesi ile 2.500 deniz mili uçmak için tasarlanmıştır. Özerk uçakla A160, 36 feet rotor çapı ile 35 metre uzunluğundadır. o tahminen geleneksel helikopterlerden yaklaşık 10.000 feet daha yüksekte 30,000 feet kadar tavanda 140 knot  bir üst hızla uçacak. A160 gelecekte keşif, gözetleme, hedef tespit, hassas iletişim rölesi görevlerini yapacak.

A160 Hummingbird uçuş testleri devam ediyor Victorville, Kaliforniya, eski bir ABD Hava Kuvvetleri üssünde 2002 yılının Ocak ayında ilk kez uçtu. A160ın havada yüksek irtifalarda uzun saatler kalabilme özelliği abd ordusu,ABD DONANMASI ve abd Özel Operasyonlar Güçlerinin oldukça büyük ilgisini çekmektedir.

Potansiyel müşteriler de Hummingbird benzersiz optimum hız rotor sistemi için çok fazla takipteler. Uçuş sırasında, bir operatör, genel verimliliğini artırmak ve yakıt tasarrufu için farklı yüksekliklerde A160 rotorların RPM (onları hızlandırmak ya da yavaşlatmak)sini  değişebilir. Bu oldukça büyük bir kırılmadır geleneksel rotor sistemlerinde.
http://www.boeing.com/bds/phantom_works/hummingbird.html.

VVOLKANN:
 rakamlar banada sonradan abartılmış gelince boinge danışayım dedim neyse fazladan çeviri yapmış olduk kaynağı.birde umarım gazeteci tv yasaklı sitelerden değildi ben yasaklı sitelerle ilgili sayfayı bulamadımda.

levo:

Türk Deniz Kuvvetleri'ne Rotorlu İHA






Hürriyet gazetesinin 17 Eylül tarihli haberine göre Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), gemi konuşlu insansız hava aracı tedarik projesini başlatmak üzere hazırlık yapıyor.

GİHA olarak adlandırılan proje ile, 50 - 150kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip, 180km menzilli ve havada 10 saat kalabilen, rotorlu bir VTOL (Vertical Take Off and Landing; Dikey Kalkış ve İniş) İHA sistemi alınacak.

Sistem öncelikle ihale süreci devam eden doklu çıkarma gemisi (LPD) ile kullanılacak. Ardından MilGem ve diğer firkateynlerden kullanılması öngörülüyor.

30 adet tedarik edilecek olan GİHA'nın öncelikle LPD'den kullanılması planı mantıklı; zira bu gemi sadece bir çıkarma gemisi olarak değil, aynı zamanda savaş ve savaş-dışı harekâtlarda komuta kontrol gemisi olarak da kullanılacak. Aynı zamanda bir İHA'nın gerektirdiği komuta kontrol, bakım ve haberleşme sistemlerine yetecek kadar da geniş boş alanı bulunmakta.

GİHA projesinin hazır alım mı yoksa yurtiçi geliştirme projesi mi olduğu henüz net değil. Ancak Türk Deniz Kuvvetleri'nin kullanımda olan benzer sistemlerle ilg,li bilgi topladığı ve bazı demolar yapıldığı biliniyor. Örneğin dönemin CTF-151 görev kuvveti komutanı Caner Bener'e USS Bainbridge gemisinde Scan Eagle demosu yapılmıştı.

Dünyada şu anda kullanımda olan başlıca gemi konuşlu rotorlu İHA sistemlerinin teknik verileri ise şu şekilde:

Geni Konuşlu Rotorlu İHA Sistemleri
(Kaynak: OPV - A market Overview, AMI International)

Üretici                                Schiebel                   Saab             Northrop Grumman - Schweizer         Northrop Grumman - Bell
Model                                Camcopter S-100     Skeldar V-150             MQ-8B Fire Scout                  MQ-8C Fire X
Uzunluk (m)                              3.10                       4.00                            7.00                                       12.60
Rotor Çapı (m)                          3.40                        4.70                           4.00                                       10.70
Havada Kalış Süresi (saat)              6                          5                              5 - 8                                       8 - 14
Menzil (km)                                180                       150                              200                                        300+
Azami Harici Faydalı Yük (kg)         50                         55                           55 - 250                                     1,100
Azami Sürat (km/saat)                 120                       70+                              125                                         133


25 Eylül 2011 Pazar
http://www.siyahgribeyaz.com/2011/09/turk-deniz-kuvvetlerine-rotorlu-iha.html#more

AVCI:

--- Alıntı ---Donanmada GİHA Dönemi Başlıyor
Türk Donanması, Gemiye Konuşlu İnsansız Hava Aracı projesi için harekete geçti. İlk etapta 26 adet GİHA alınacak.
01 Ocak 2014 / 13:03

 ONLİNE UÇAK BİLETİ SATIN AL
Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Genelkurmay Başkanlığı'nın denizlerde kullanılacak İnsansız Hava Aracı (İHA) ihtiyacını karşılamak için harekete geçti.

Hayata geçirilecek olan Gemiye Konuşlu İnsansız Hava Aracı (GİHA) projesi için Teklife Çağrı Dosyası'nı hazırlayan Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Genelkurmay Başkanlığı'nın ihtiyacını gidermek için ilk etapta 26 adet GİHA alımı planlıyor.

1 YIL İÇİNDE HAYATA GEÇİRİLECEK

İhale usulüyle hayata geçirilmesi planlanan GİHA için yerli üreticilere çağrı yapılacak ve Aselsan gibi yerli üreticilerin projede yer alması sağlanacak. İhalenin gerçekleşmesiyle de GİHA projesi 1 yıl içinde hayata geçirilecek.

HAREKAT MERKEZLERİNE GÖRÜNTÜ AKTARACAK

Denizlerde sürekli seyrüsefer durumundaki Türk Donanması, GİHA'ları kullanmaya başladığı andan itibaren daha etkin görev yapmaya başlayacak. Donanmanın elindeki radar sistemlerinin yanı sıra GİHA'lar da Donanma Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın harekat merkezlerine görüntü aktaracak.

26 GİHA'NIN 10'U Ege'DE KONUŞLANACAK

GİHA'nın aktardığı yeni görüntülerle anlık takibin de kapsamı genişleyecek. Yapımı tamamlandıktan Sonar 26 adet GİHA'nın 10'u Ege Denizi'nde konuşlandırılacak. Geri kalan GİHA'lar ise Akdeniz ve Karadeniz'deki gemilerde görev yapacak.

KAÇAKÇILIKLA MÜCADELEDE DONANMAYA GÜÇ KATACAK

Denizaşırı göreve giden her firkateyn ve korvete de en az 2 GİHA konuşlandırılacak. GİHA sistemi, kaçakçılıkla mücadele konusunda da donanmaya güç katacak. Böylece insan kaçakçılığının da önüne geçilecek. GİHA'lar 7 bin feet yükseklikte 12 saat boyunca görev yapabilecek.

GİHA, konuşlu olduğu gemiden havalandıktan sonra 100 deniz mili uzağa giderek görüntü toplayabilecek. GİHA sisli ve yağışlı havalarda da görev yapabilme kabiliyetine sahip olacak.
--- Alıntı sonu ---


http://www.ekoayrinti.com/news_detail.php?id=140092

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git