Gönderen Konu: Libya  (Okunma sayısı 246362 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı armata

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 316
  • 0
Libya'da İç Savaş:Kaddafi Meydan Okuyor
« Yanıtla #170 : 18 Mart 2011, 01:28:50 »
BM Libya'yı uçuşa yasak bölge ilan etmiş,askeri müdahale olabilir.

Benim de düşüncem değişti inşallah müdahale olmaz.Bu BM Bosna savaşında katliam geliyorum derken neden hemen müdahale kararı çıkartmamışta  burada şipşak karar çıkartıyolar;ne kadar ilginç ???


Çevrimdışı UYVAR

  • YASAKLI
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2045
  • -111
Libya'da İç Savaş:Kaddafi Meydan Okuyor
« Yanıtla #171 : 18 Mart 2011, 01:55:06 »
Toprağın bol olsun AB! (Metternich'in kemikleri sızlıyordur)
Süpergüçlüğün hayırlı olsun İran! (Ahmedinejad, ölene kadar iktidarda)
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44315
  • 615
Libya'da İç Savaş:Kaddafi Meydan Okuyor
« Yanıtla #172 : 18 Mart 2011, 12:26:29 »
BM, Libya'ya müdahalenin önünü açtı

Kaddafi muhaliflerine “Acımayacağım” derken, BM Güvenlik Konseyi 10 ‘evet’, 5 ‘çekimser’le Libya tasarısını kabul etti. Libya hava sahası uçuşa yasak bölge ilan edildi. İtalya üslerini açtığını duyurdu. 6. Filosu Akdeniz’de tetikte. El Cezire televizyonu da operasyonun birkaç saat içinde başlayacağını duyurdu
18 Mart 2011 Cuma, 09:30:19
BM, Libya'ya müdahalenin önünü açtı

BM Güvenlik Konseyi, Libya'da sivilleri koruma amacıyla uçuşa yasak bölge oluşturulmasına yetki veren, Libya'da derhal ateşkes sağlanması çağrısında bulunan ve rejime yönelik yaptırımların daha da sıkılaştırılmasını ve genişletilmesini öngören karar tasarısını kabul etti

15 üyeli Güvenlik Konseyi, İngiltere, Fransa ve Lübnan tarafından hazırlanan karar tasarısını, 10 üyenin ''evet'' ve 5 üyenin ''çekimser'' oylarıyla kabul etti. Karar tasarısına, Konsey'in daimi üyelerinden Rusya ve Çin ile birlikte geçici üyeler Almanya, Hindistan ve Brezilya çekimser oy verdi.

Konsey'in dönem başkanı Çin'in başkanlık ettiği toplantıya, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un New York dışında olması nedeniyle yardımcısı Asha-Rose Migiro katıldı. Toplantıda Fransa'yı da Fransız Dışişleri Bakanı Alain Juppe temsil etti. Juppe, oylamanın öncesinde yaptığı konuşmada, Libya'da zamanın çok az kaldığını, geçen her saatinin Libya'daki sivillerin aleyhine işlediğini belirterek, Konsey'den karar tasarısını kabul etmesini istedi.

OPERASYONA SAATLER KALDI

Libya'ya müdahale an meselesi... El Cezire televizyonu operasyonun bir kaç saat içinde başlayacağını duyurdu. El Cezire televizyonu Fransa'nın operasyona katılacağını duyurdu. ABD, İngiltere ve Fransa karar doğrultusunda Libya'ya birkaç saat içinde hava harekatı yapılmasını bekliyor.

FRANSA, ASKERİ OPERASYONA KATILACAK

BM Güvenlik Konseyi'nin Libya'da uçuşa yasak bölge uygulanmasına yetki veren kararının ardından Fransa, Libya'ya yönelik uluslararası askeri operasyona katılacağını bildirdi. Hükümet sözcüsü Francois Baroin, RTL televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ülkesinin, Libya'daki Muammer Kaddafi güçlerine yönelik uluslararası askeri operasyonda yer alacağını ifade ederek, ''hava operasyonu çok kısa zamanda, birkaç saat içinde başlayabilir''dedi. Baroin, ''hava operasyonunun, Libya hava sahasını işgal anlamına gelmeyeceğini, sadece Libya halkını korumak ve acılarına son vermeyi amaçladığını'' ifade etti.

İNGİLTERE "İHTİYATLI"

BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Libya'da uçuşa yasak bölge uygulanmasına yetki veren kararının ardından İngiltere Başbakanlığının, bu ülkeye uçaklarını birkaç saat içinde gönderebileceği konusuna ihtiyatlı yaklaştığı bildiriliyor. İngiliz yayın kuruluşu BBC, Başbakanlığın "İngiliz uçaklarının birkaç saat içinde Libya'da olabileceği" yönündeki görüşler konusunda ihtiyatlı olduğunu kaydediyor. İngiliz kabinesinin konuya ilişkin görüşmelerini sürdürdüğü belirtilirken, Başbakan David Cameron'ın bugün parlamentoda açıklama yapması bekleniyor. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de BMGK'nin kararının ardından yaptığı açıklamada, "Bu karar, acil ateşkes ve şiddete son verme çağrısıdır" dedi.

Bu arada İngiliz Times gazetesi, bugün manşetten verdiği haberde ABD'nin, Fransa ve İngiltere ile birlikte Libya'ya yönelik askeri operasyona hazır olduğunu yazdı.

SEYFÜLİSLAM: LİBYA BM KARARINDAN KORKMUYOR

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, Libya'nın BM Güvenlik Konseyi'nin, Libya üzerinde uçuşa yasak bölge uygulanmasına yetki veren kararının ardından yaptığı açıklamada, ülkesinin BM kararından korkmadığını söyledi. Al Arabiya televizyonunun bugünkü haberinde, Seyfülislam'ın açıklamasından alıntı yapıldı, ancak konuşmanın nerede ve ne zaman yapıldığına ilişkin bilgi verilmedi.

Libya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamalarda, Libya'ya yönelik bir askeri müdahaleye karşı, derhal Libya sınırları dışını da içine alacak şekilde misillemede bulunulacağı bildiriliyor.

LİBYA, HAVA SAHASINI KAPATTI

Avrupa hava trafiği kontrolü örgütü Eurocontrol, Libya'nın hava sahasını her türlü uçuş trafiğine kapattığını bildirdi. 39 Avrupa ülkesinde hava trafiğini izlemek amacıyla 1960'da kurulan Eurocontrol'den yapılan açıklamada, Maltalı yetkililerden, Trablus hava trafiği kontrolünün, "yeni bir emre kadar" Libya hava sahasını trafiğe kapattığı yolunda bilgi alındığı belirtildi.

KARARIN İÇERİĞİ

Kararda, Libyalı yetkililerin Konsey'in 26 Şubat'ta aldığı 1970 sayılı karara uymamasından üzüntü duyduğu, Libya'daki durumun, uluslararası barış ve güvenliğe karşı bir tehdit olduğu vurgulanıyor ve BM Ana Sözleşmesinin (BM Şartı) 7. Bölümü çerçevesinde hareket edildiği bildiriliyor.

Libya'nın egemenliğine, bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne ve ulusal birliğine saygı duyulduğu ifade edilen Konsey kararında, Libya'da derhal bir ateşkesin sağlanması, şiddetin ve sivillere yönelik tüm saldırıların sona erdirilmesi talep ediliyor. Kararda, Libyalı yetkililerden, uluslararası hukuk kapsamındaki tüm yükümlülüklerini yerine getirmeleri, sivilleri korumak için tüm gerekli önlemleri almaları ve insani yardımın hızlı ve engelsiz bir şekilde ülkeye ulaşmasını sağlamaları isteniyor.

Kararın ''sivillerin korunması'' bölümünde, ''BM'ye üye tüm ülkelere, BM Genel Sekreteri ile işbirliği halinde olmak kaydıyla Bingazi'de yaşayan siviller dahil Libya'da saldırı tehdidi altında olan sivilleri korumak üzere, Libya'nın hiçbir yerinde, herhangi şekilde bir yabancı işgalci güç oluşturmadan, gerekli tüm önlemleri almaları yetkisi'' veriliyor. Bu kapsamda Arap Birliği'nin oynayacağı önemli rolün altını çizen kararda, Arap Birliği ülkelerinin yukarıda belirtilen yetki kullanımında diğer üye ülkelerle işbirliği yapmaları da talep ediliyor.

Kararın ''uçuşa yasak bölge oluşturulması'' bölümünde, Libya hava sahasında, insani yardım amaçlı ve yabancı devletlerin vatandaşlarının ülkeden tahliye edilmesi amacıyla yapılan uçuşlar dışındaki tüm uçuşların yasaklanması isteniyor. Bu kapsamda karar, BM'ye üye ülkelere, BM Genel Sekreteri ve Arap Birliği Genel Sekreteri'ne haber vermeleri kaydıyla ve onlarla eşgüdüm halinde, uçuşa yasak bölgenin uygulanmasını sağlama amacıyla kendi başlarına ya da bölgesel kuruluşlar ve düzenlemeler çerçevesinde hareket ederek gerekli tüm önlemleri alma yetkisi de veriyor.

Kararın ''silah ambargosunun uygulanması'' bölümünde Konsey'in 26 Şubat'ta aldığı ve Libya'ya yaptırımlar getiren 1970 sayılı kararının 11. paragrafının şu şekilde değiştirildiği belirtiliyor:

''Konsey, özellikle bölge ülkeleri olmak üzere BM'ye üye tüm ülkeleri, Libya'ya yönelik silah ambargosunun sıkı bir şekilde uygulanması amacıyla limanlar ve havaalanları da dahil olmak üzere kendi topraklarında, açık denizlerde Libya'ya giden ve Libya'dan gelen gemileri ve uçakları, bu araçların silah, mühimmat ya da silahlı paralı asker taşıdıklarına dair haber edinmeleri durumunda denetlemeye çağırmakta ve üye ülkelere bu denetimi yapmak için gerekli önlemleri alma yetkisi vermektedir.'' Bu kapsamda karar, üye ülkelerden, BM Genel Sekreterini ve BM Güvenlik Konseyi'nin kurduğu Yaptırım Komitesini bilgilendirmelerini de öngörüyor. Kararda, Libya'ya hala yabancı paralı asker gönderilmesinden de üzüntü duyulduğu ifade edilerek tüm üye ülkelerden, bu tür paralı askerlerin Libya'ya gönderilmesini önlemeleri isteniyor.

Kararın ''uçuşlara yasak getirilmesi'' bölümünde, BM'ye üye ülkelerin, Libya'ya ait tüm uçakların (ticari uçaklar dahil), bu uçaklarda yasaklanan herhangi bir kargonun bulunduğu yönünde elde bilgi olması durumunda ya da uçaklar önceden BM Yaptırım Komitesinden izin almamışsa, kendi sahalarından kalkmalarına, inmelerine ya da havasahaları üzerinde uçmalarına izin vermemeleri de yer alıyor.
      
YAPTIRIMLARIN SIKILAŞTIRILMASI VE GENİŞLETİLMESİ

Kararda, Kaddafi ve yakın çevresine getirilen mal varlığının dondurulmasına yönelik yaptırımlar hem genişletilip, hem daha da sıkılaştırılırken, bu dondurulan malvarlıklarının daha sonra Libya halkının yararına kullanılabileceği yönünde bir ifade de yer alıyor. Ayrıca Libya ile iş yapan vatandaşları olan ülkelerden de dikkatli davranmaları isteniyor.

Bu kapsamda kararın ekinde, mal varlığının dondurulması ve seyahat yasağı getirilmesi öngörülen yeni Libyalı kişi ve kurumların listesi de yer alıyor. Buna göre, Libya'nın Çad Büyükelçisi Kuren Salih Kuren El Kaddafi'ye ve Güney Libya'da bulunan Ghat kentinin valisi Albay Amid Huseyin El Kuni'ye seyahat yasağı getiriliyor.

Ayrıca yine kararın ekinde bulunan Libya Ulusal Petrol Şirketi ve Libya Merkez Bankası'nın da Kaddafi ile olan bağlantıları nedeniyle malvarlıklarının dondurulması öngörülüyor.

Listede Libya Ulusal Petrol Şirketi ve Libya Merkez Bankası dışında, ''kurum'' olarak Libya Yatırım Kurumu, Libya Dış Bankası (Libyan Foreign Bank) ve Libya Afrika Yatırım Portföyü de bulunuyor ve bu kurumların da malvarlıkları yine Kaddafi'nin kontrolünde olmaları nedeniyle donduruluyor.

Kişi olarak da Libya Dış Güvenlik Örgütü Başkanı Abu Zayd Umar Dorda, Savunma Bakanı Tümgeneral Abu Bakr Yunis Jabir, Altyapı Hizmetleri Sekreteri Matuk Muhammed Matuk, Kaddafi'nin oğulları Muhammed Muammer Kaddafi, Saif El-Arab Kaddafi ve yine Kaddafi'nin oğlu (Özel Kuvvetler Komutanı) Saadi Kaddafi ile Askeri İstihbarat Başkanı Albay Abdullah El-Senusi olmak üzere 7 kişinin daha malvarlıkları donduruluyor.

Kararda, BM Genel Sekreterinden, daha önce alınan 1970 sayılı kararla oluşturulan Yaptırım Komitesinden farklı olarak, 1 yıllık süreyle görev yapacak bir uzmanlar grubu oluşturması da isteniyor. Komite ve uzmanlar grubu, bu kararın uygulanmasını takip ederek rapor hazırlayacaklar.
 
LİBYA KARARA TEPKİLİ

Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Kaym, AFP'ye yaptığı açıklamada, karar tasarısını eleştirdi, bu karar tasarısının, Libya'nın "ulusal birliğini hedef aldığını" ve "Libyalıları birbirlerini öldürmeye teşvik eden" bir tasarı olduğunu savundu.Kaym, komplo olarak nitelediği karar tasarısının, "Fransa, İngiltere ve ABD gibi ülkelerin Libya'yı bölmeyi amaçlayan bir isteği yansıttığını" iddia etti. Bu arada Kaym, Trablus'ta düzenlediği bir basın toplantısında, "Ateşkese hazırız ama ateşkesi uygulamaya koymak için belirli bir muhatapla görüşmek istiyoruz" dedi. Libyalı yetkililerin BM'nin Libya temsilcisi Ürdünlü Abdül İlah Katip ile görüştüğünü ifade eden Kaym, "Kendisine ateşkesin uygulanması konusunda meşru sorular yöneltik" diye konuştu.

CNN: KADDAFİ TAKTİK DEĞİSTİRDİ

Libya'nın başkenti Trablus'ta görevli CNN muhabiri Nic Robertson, yaptığı açıklamada, "Kaddafi'nin oğullarından Seyfülislam telefon etti, Kaddafi rejiminin Bingazi ile ilgili taktik değiştirdiğini ve Kaddafi'ye bağlı birliklerin Bingazi'ye saldırmayıp kentin etrafında mevzileneceğini bildirdi" dedi. Robertson açıklamasında, "Seyfülislam taktik değişikliğinin nedeninin 'insani' olduğunu belirtti, amacın Kaddafi birliklerinin kentte sıkışmış olan ve olup bitecek olanlardan korkan insanların şehirden tahliyesine yardım etmek olduğunu söyledi" diye konuştu.

OBAMA, SARKOZY VE CAMERON İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Barack Obama, dün akşam Fransız mevkidaşı Nicolas Sarkozy ve İngiliz Başbakanı David Cameron ile Libya'ya ilişkin bir strateji konusunda karar kılmak için ayrı ayrı telefonda görüştüğü bildirildi. Obama, yaptığı yazılı açıklamada, Sarkozy ve Cameron'un Libya rejiminin BM Güvenlik Konseyi'nin kararının içeriğine hemen uyması, sivil halka karşı şiddetin son bulması gerektiği konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

ABD'Lİ 3 SENATÖR

ABD'de önemli nüfusa sahip olan 3 senatör, yayımladıkları ortak yazılı açıklamada, BM kararının "bir an önce uygulamaya" konulmasını istedi. Cumhuriyetçi John McCain, Bağımsız Joe Lieberman ve Demokrat John Kerry, Libya hava sahasında uçuşa yasak bölge oluşturulmasına ve Libyalı sivilleri Kaddafi birliklerinin saldırılarına karşı korumaya yönelik önemlerin bir an önce alınmasını istedi. İngiliz Dışişleri Bakanı William Hague ise BM kararının "Libya'da daha fazla kan dökülmesini önlemek" amacıyla alındığını belirtti.

AB BM KARARINI "HEMEN UYGULAMAYA" HAZIR

Yayımladıkları yazılı açıklamada, BM kararını memnuniyet ile karşıladıklarını bildiren Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Herman Van Rompuy ile AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, AB'nin, kendi imkanları dahilinde, kararın içeriğini "hemen uygulamaya" koymaya hazır olduğunu kaydetti.

NATO BM'NİN KARARINI BUGÜN GÖRÜŞECEK

NATO'ya üye 28 ülkenin temsilcisi, BM Güvenlik Konseyi'nin Libya'da sivilleri koruma amacıyla kabul ettiği karar tasarısını bugün inceleyecek. Adını açıklamak istemeyen bir diplomat, üye ülkelerin temsilcilerinin, karar çerçevesinde örgütün nasıl bir tavır takınacağını görüşeceklerini bildirdi. Kanada hükümeti, Libya rejimine karşı yaptırım öngören BM Güvenlik Konseyi kararı çerçevesinde, bu ülkeye 6 avcı uçağı yollamaya hazır olduğunu belirtti.Avustralya Dışişleri Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyi'nin kararının "çok geç" alınmış bir karar olmadığını umduğunu ifade etti.

BİNGAZİ'DE SEVİNÇ

Libya'nın Bingazi kentinde, BM Güvenlik Konseyi'nin Libya'da sivilleri koruma amacıyla kabul ettiği karar tasarısını kabul etmesiyle kenti kontrol eden muhaliflerin sevinçten havaya ateş ettikleri bildirildi. Karardan memnun olan Libyalıların arabalarında klakson çaldıkları, "Kaddafi Bingazi seni sevmiyor" şeklinde pankartlar açtıkları belirtildi.

ALMANYA ASKERİ MÜDAHALEYE DAHİL OLMAYACAK

ABD, İngiltere, Fransa, Lübnan ve Libya'nın BM  temsilcileri, karar tasarısını kabul etmesinden memnuniyet duyduklarını açıkladı. Karara karşı çekimser oy veren Almanya, Rusya, Çin, Brezilya ve Hindistan'ın BM Daimi Temsilcileri de yaptıkları açıklamalarda, müzakereler sırasında, uçuşa yasak bölgenin nasıl uygulanacağına dair sordukları sorulara yanıt alamadıklarını belirterek güç kullanımına karşı olduklarını vurguladı. Alman hükümeti, hiçbir Alman askerinin, Libya'ya karşı düzenlenecek "büyük risk ve tehlikeler içeren" hiçbir askeri müdahaleye dahil olmayacağını duyurdu.

NORVEÇ ASKERİ OPERASYONA KATILIYOR

BM Güvenlik Konseyi'nin Libya'da uçuşa yasak bölge uygulanmasına yetki veren kararının ardından Norveç, Libya'ya yönelik uluslararası askeri operasyona katılacağını bildirdi.

Norveç'ta çıkan Verdens Gang gazetesinin internet sitesinden, Norveç Savunma Bakanı Grete Faremo'ya dayanarak verilen haberde, Norveç'in Libya'daki Muammer Kaddafi güçlerine yönelik uluslararası askeri operasyonda yer alacağı belirtildi.

Faremo, gazeteye verdiği demeçte, ''Operasyona katkı sağlayacağız. Ancak bu katkının ne şekilde olacağı konusunda bir şey söylemek için henüz çok erken. Hava yeteneklerimizi göndermemiz doğal olacaktır'' ifadelerini kullandı.

Faremo, Libya'ya avcı savaş uçağı göndermenin ihtimallerden biri olduğunu, bunun dışında havadan nakliye gerektiren insani operasyonlara da katılabileceklerini ifade etti.

http://www.haberturk.com/dunya/haber/611565-bm-libyaya-mudahalenin-onunu-acti
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44315
  • 615
Libya'da İç Savaş:Kaddafi Meydan Okuyor
« Yanıtla #173 : 18 Mart 2011, 12:27:20 »
Abdullah Gül: BM kararı meşruiyet çerçevesinde
BM Libya'ya operasyona hazırlanırken karar hakkında Türkiye'den üst düzey açıklamalar geliyor
18 Mart 2011 Cuma, 11:33:11
Abdullah Gül: BM kararı meşruiyet çerçevesinde

Başbakanlık, BM Güvenlik Konseyi'nin Libya kararına ilişkin açıklama yaptı. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan basın açıklamasında, BM Şartının 7. Bölümü altında benimsenen kararın, bağlayıcı bir nitelikte olduğu ve tüm ülkeler bakımından uygulanması zorunlu hükümler içerdiği vurgulandı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kararda, Libya’daki taraflara derhal ateşkes çağrısı yapılarak şiddetin ve sivillere yönelik saldırıların tamamen sonlandırılması talep edilmektedir. Libya’da sivil halkın korunması için gerekli tüm önlemlerin alınması, bu meyanda, Libya hava sahasının insancıl amaçlı olanlar hariç tüm uçuşlara kapatılması hükümlerine yer verilen kararda, yabancı işgal güçlerinin her hangi bir şekilde Libya topraklarının her hangi bir bölümünde bulunamayacakları vurgulanmaktadır.

İnsani yardımların süratle ve engelsiz olarak geçişinin temin edilmesi için gerekli önlemlerin alınması gereğinin altı çizilen kararda, Libya halkının meşru beklentilerini karşılayacak bir çözümün bulunması için çabaların artırılması ihtiyacına işaret edilmekte, bu bağlamda, BMGS tarafından atanan Özel Temsilcinin ve Afrika Birliği’nin atadığı Yüksek Düzeyli Komite’nin çabalarına destek beyan edilmektedir.

Kararda ayrıca, 1970 sayılı BMGK kararında tesis edilen silah ambargosunun uygulanması ve Libya’ya ait varlıkların dondurulmasını hükmünün kapsam alanının genişletilmesi hakkında hükümlere de yer verilmektedir.

Türkiye, en başından beri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki gelişmelere ilişkin her adımın uluslararası meşruiyet zemininde atılması gerektiğini söylemiştir. Yine en başından itibaren, halkın değişim ve dönüşüm taleplerinden yana olmayı ahlaki ve vicdani bir sorumluluk olarak görmüştür. Bu çerçevede, halkların meşru beklentilerinin karşılanmasını mümkün kılacak demokratik dönüşümlerin barışçıl yöntemlerle gerçekleşmesi ve bu tür taleplere karşı şiddet kullanılmaması en temel beklentimizdir.

Libya bağlamında, Arap Ligi’nin 12 Mart tarihinde BMGK’ne yaptığı uçuşa yasak bölge ihdası yönündeki çağrıyı yürekten desteklediğimizi en üst düzeyde yaptığımız beyanla açıklamıştık. Aynı zamanda, dost ve kardeş Libya’da yabancı müdahaleye karşı olduğumuzu kayda geçirmiştik.

Bu çerçevede, akan kanın ve sivillere yönelik şiddetin biran önce durdurulmasını ve derhal ateşkes sağlanmasını istiyoruz. Bu yöndeki adımların hiç zaman kaybedilmeden hemen şimdi atılmasını ve halkın değişim ve dönüşüm taleplerinin karşılanmasını önemle bekliyoruz."

ERDOĞAN: MASUMLARA ORANTISIZ GÜÇ KULLANIMI DERHAL DURMALI
Başbakanlık tarafından yapılan bu açıklamanın ardından Başbakan recep Tayyip Erdoğan'da BM kararıyla ilgili bir açıklama yaptı. Recep Tayyip Erdoğan, ''Bugün Libya'nın derdi bizim derdimizdir. Libya'da devam eden çatışmaların derhal durmasını, masum insanlara karşı orantısız güç kullanımına derhal son verilmesini istiyoruz. Libya'da tarafların, ellerini vicdanına koyup tekrar ve tekrar düşünmesini istiyoruz'' dedi.

GÜL: KARAR MEŞRUİYET ÇERÇEVESİNDE

Cumhurbaşkanı Gül, BM'nin Libya kararı içi "meşruiyet çerçevesinde alınmış bir karardır" dedi.

DAVUTOĞLU: KRİZ MASASI OLUŞTURDUK
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Kriz masası oluşturduk. Karar sonrası saldırının durmasını ümit ediyoruz. Sivil katliamların, kayıpların bir an önce sona ermesi yönünde atılacak her adımı olumlu telakki ederiz" dedi.

Bakan Davutoğlu, BM kararı sonrasında saldırıların durmasını ve acıların derinleşmesine ilişkin sonuçlarla karşı karşıya kalınmamasını umduğunu söyleyerek, bu kararın Libya'ya ve bölgeye hayırlı olmasını diledi, herkesi sorumlu davranmaya ve gerekli adımları atmaya davet etti.

http://www.haberturk.com/dunya/haber/611655-abdullah-gul-bm-karari-mesruiyet-cercevesinde
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı enes38

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 1421
  • 1
Libya'da İç Savaş:Kaddafi Meydan Okuyor
« Yanıtla #174 : 18 Mart 2011, 12:50:39 »
BM girmese abd  girecekti  , ne kadar  bm nin  abd  yönetiminde  olduğu  sanılsada  böyle  bir  durumda  bm  abd den  daha  az zarar  verecektir
asıl  sormamız  gereken sual  : acaba  libyaya gerçekten  demokrasimi  gelecek  , yoksa  bazı ülkelerin  yönettiği figüranlar tarafından  yapmacık bir  demokrasimi  uygulanacak?

Çevrimdışı EfsaneAsker

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 992
  • 1
Libya'da İç Savaş:Kaddafi Meydan Okuyor
« Yanıtla #175 : 18 Mart 2011, 18:30:09 »
Bence hepsi palavra Kaddafi etrafı toparlamaya başlayınca etekleri tutuştu BM'nin. Bence BM'nin olayı değil şu an.

Çevrimdışı Falcon

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 1560
  • 0
  • Akıl herşeyindir-Falcon
Libya'da İç Savaş:Kaddafi Meydan Okuyor
« Yanıtla #176 : 18 Mart 2011, 20:28:24 »
Sanki birileri işgal planı hazırlıyor gibime geliyor.Birşeyler dönüyor.Kaddafi'yi düşmeyince işler degişecek gibi duruyor

Çevrimdışı Falcon

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 1560
  • 0
  • Akıl herşeyindir-Falcon
Libya'da İç Savaş:Kaddafi Meydan Okuyor
« Yanıtla #177 : 18 Mart 2011, 21:45:04 »
Türkiye''den Gözlemci Olmasını İstedi
 
Libya Hükümeti, Türkiye ve Malta'dan, İlan Ettikleri Ateşkesin Uygulanmasına Yardımcı Olmasını İstediklerini Açıkladı.
Libya hükümeti, Türkiye ve Malta'dan, ilan ettikleri ateşkesin uygulanmasına yardımcı olmasını istediklerini açıkladı.

Libya hükümet sözcüsü Musa İbrahim, yaptığı açıklamada, bu iki ülkeden, ateşkesin uygulanmasına gözlemci olarak katılmalarını da istediklerini ifade etti.

İbrahim, "Türkiye ve Malta'dan, ateşkesin gözetimi ve uygulanmasına yardımcı olunmasını istedik" dedi.

Sözcü, BM Güvenlik Konseyi ile de ateşkesin uygulanması konusunda işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Ateşkesi uygulamaya başladıklarını belirten İbrahim, Misrata veya diğer kentlere karşı bugün başlatılmış herhangi bir askeri operasyon olmadığını kaydetti.

GÖSTERİLER SURİYE'YE SIÇRADI

Ortadoğu ve Afrika ülkelerindeki gösteriler, Suriye'ye de sıçradı. Resmi haber ajansı SANA, bugün iki şehirde gösteriler düzenlendiğini duyurdu.

Haberde, Suriye'nin güneyinde Ürdün sınırında yer alan Dera'da bugün öğleden sonra el-Omra Camii yakınlarında vatandaşların bir araya gelmelerini fırsat bilen bir kısım provokasyoncunun kaos ortamı oluşturmaya çalıştığı belirtildi.

Haberde, "Özel ve kamu mallarına zarar vermek isteyen provokasyoncular, olay yerinde bulunan işyerleri ve arabaları yağmalayıp yakmaya çalıştılar. Provokasyoncular, mal ve mülklerin yanı sıra vatandaşların selametlerini koruma amacıyla müdahale eden güvenlik güçlerine saldırmaları ardından dağıldı." ifadelerine yer verildi.

Uluslararası ajanslar ise bazı görgü tanıklarına dayandırdıkları haberde, Dera'da iki göstericinin vurularak öldürüldüğü iddiasını aktardı.

SANA, Tartus iline bağlı Banyas şehrinde de yine bir grubun toplandığı fakat, göstericilerin olaysız dağıldığını duyurdu. (Anadolu Ajansı) 2 saat önce..[2601605

Çevrimdışı Falcon

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 1560
  • 0
  • Akıl herşeyindir-Falcon
Libya'da İç Savaş:Kaddafi Meydan Okuyor
« Yanıtla #178 : 18 Mart 2011, 21:46:21 »
'Kaddafi Hesap Vermek Zorunda'
Obama, Libya'ya Harekat Kararıyla İlgili Sert Konuştu
 

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Libya'ya harekat kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Obama şunları söyledi:

"Sokağa çıkan insanlar hükümetin demir yumruğuyla karşılaştılar. Kaddafi halkın güvenini ve meşruiyetini kaybetmiş, zalimce yaşananları bastırmaya çalıştı. Bu adaletsizlik karşısında uluslararası toplum harekete geçti.

Kaddafi'yi kontrol etmezsek Libya'da binlerce insan ölebilir. Kaddafi rejimi hesap vermek zorunda .

Birleşmiş Milletler çok önemli bir karar aldı. Uçuşa yasak bölge ilan edildi.

Kaddafi için bir seçenek daha var bu karara kesinlikle yanıt vermesi gerekiyor. Sivil halka yönelik şiddet hemen durmalı. Şiddet durmazsa uluslararası toplum yanıtını hemen verecek.

ABD kara kuvvetlerini gündeme getirmeyecektir. Amacımızın dışında Libya'da sivil halkın korunması dışına çıkacak adım atmayacaktır.

Hiçbir kararı bu kadar zor almadığımı ifade etmek istiyorum." 3 dakika önce.. 
 
 AA

Çevrimdışı Falcon

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 1560
  • 0
  • Akıl herşeyindir-Falcon
Yunanistan Libya üzerinden operasyonlar için taahhüt Verdi
« Yanıtla #179 : 18 Mart 2011, 22:31:55 »
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=18404&Itemid=40

4 F16 +2 SuperPuma +1 Eryeye AWACS.

THe most interesting part is the use of the Eryeye, first time it is going to be used to such a scale and HAF has to learn a lot from that experience!

(Updated 18.16): Full Force's involvement in the operation Greece attack Libya with 4 F-16, 1 and 2 ASEP Erieye Helicopters AS-332 Super Puma SAR missions in the KYSEA decided. The Greek fighters, as first revealed defencenet.gr ("Greek fighters in Libya ZAP) will support the aircraft impact the Alliance or coalition of states that will operate in Libya and will have as its mission to shoot down Libyan fighters in case they attack coalition aircraft impact.
It is the first time the Air Force involved in such military tasks such as fly Zone in particular is the first time since 1974 that Greek fighters will fly to the meeting armed enemy!
Specifically, the results of the meeting of KYSEA completed and decisions taken are:
- Greece with fighter jets and flying radar will participate in patrols in the area between Sicily and Libya.
- Aircraft of the PA can be used as support aircraft and only fighter to take on the bombings in Libya.
- Rescue helicopters survey the PA will be available to air forces to attack targets in Libya.
- The naval presence in Greece remains at two frigates to open the possibility to grow.
It is assumed that the Sudan will be used but not pss aircraft on impact, as the ANYPETHA, P. Beglitis "because there are bases much closer to Libya that could be used as bases of operations," he said.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- ---------------
(Original) is in progress right now KYSEA emergency meeting to determine and approve the level of Greek involvement in the war crisis in Libya, in light of the decision of the UN Security Council to impose no-fly zone, as reported information defencenet.gr.
NATO has asked the Ministry of Defence availability on fighter aircraft, warships, ASEP EMB-145 Erieye, potential support of coalition forces will try to Libya and four Staffs have already prepared their reports
In general there is harmony in what must be done, but on the part of Defense Minister E. Venizelos stressed in all the tones that "the Greek involvement should not be exaggerated" ...
On Wings Battle of Western Greece, a state of turmoil, as in Crete.

However, as state information, have agreed to participate air forces from Saudi Arabia, Qatar, United Arab Emirates (25 fighters will be stationed in Malta) and Egypt. The aim of the Western is not shown that they are "Christian" response, but something that is "double-edged sword.
What is the value of the pilots fighting in those countries? While simultaneously and expressed doubts as to whether, should go to British and French companies are capable in terms of resources to conduct such a complex business? The information that will use Tornado GR4, causing smiles ironically the Air Force: "Luckily they have to deal kamilierides" said a senior officer of the characteristics of Air Force today.

Department news defencenet.gr


  Χρήστης   
  Κωδικός   
 
     Είσοδος      Εγγραφή 
     Ξεχάσατε τον κωδικό σας; 
     
  ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  ΑΜΥΝΑ  ΥΠ.ΕΘ.Α  Εντολή ΚΥΣΕΑ προς Π.Α.: "Καταρρίψτε τα λιβυκά μαχητικά"! 
Εντολή ΚΥΣΕΑ προς Π.Α.: "Καταρρίψτε τα λιβυκά μαχητικά"!         
18-03-2011 16:25:36 
(Ανανέωση 18.16): Πλήρη πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στην επιχείρηση προσβολής της Λιβύης με 4 F-16, 1 ΑΣΕΠΕ Εrieye και 2 ελικόπτερα AS-332 Super Puma σε αποστολές  SAR αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Τα ελληνικά μαχητικά, όπως πρώτο αποκάλυψε το defencenet.gr ("Ελληνικά μαχητικά στη ΖΑΠ της Λιβύης") θα υποστηρίζουν τα αεροσκάφη κρούσης της Συμμαχίας ή του συνασπισμού κρατών που θα επιχειρούν στην Λιβύη και θα έχουν ως αποστολή να καταρρίπτουν τα λιβυκά μαχητικά σε περίπτωση που αυτά επιτεθούν στα συμμαχικά αεροσκάφη κρούσης.

Είναι η πρώτη φορά που η Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει σε τέτοιου είδους πολεμική αποστολή όπως η Zώνη Απαγόρευσης Πτήσεων και ειδικότερα είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που ελληνικά μαχητικά θα πετάξουν οπλισμένα προς συνάντηση εχθρού!

Π.χ. στο Ιράκ, μέχρι να "πειστεί" ο Σαντάμ Χουσεϊν να πειθαρχήσει στη ΖΑΠ, έχασε αρκετά μαχητικά από την δράση των αμερικανικών αεροσκαφών που είχαν αναλάβει την αποστολή επιβολής της ΖΑΠ.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της  συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ που ολοκληρώθηκε και οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι:

- Η Ελλάδα με μαχητικά αεροσκάφη αλλά και ιπτάμενα ραντάρ θα συμμετέχει σε περιπολίες στη περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης.

- Αεροσκάφη της ΠΑ μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως αεροσκάφη υποστήριξης και μόνο των μαχητικών που θα αναλάβουν τους βομβαρδισμούς εντός Λιβύης. Δηλαδή θα έχει ως αποστολή την επιβολή της ΖΑΠ, αφού οι τυχόν βομβαρδισμοί θα είναι απόρροια της ΖΑΠ και η αποστολή επιβολής πρωτεύουσα επιλογή.

- Ελικόπτερα έρευνας διάσωσης της ΠΑ θα τεθούν στη διάθεση των αεροπορικών δυνάμεων που θα επιτεθούν σε στόχους εντός Λιβύης.

- Η ναυτική παρουσία της Ελλάδας παραμένει σε επίπεδο δύο φρεγατών με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί.

Είναι δεδομένο ότι η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί αλλά όχι ψς βάση αεροσκαφών κρούσης, όπως υπογράμμισε ο ΑΝΥΠΕΘΑ, Π.Μπεγλίτης "αφού υπάρχουν βάσεις πολύ εγγύτερα στη Λιβύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια", συμπλήρωσε.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


(Αρχικό κείμενο): Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για να καθοριστεί και να εγκριθεί το επίπεδο της ελληνικής εμπλοκής στην πολεμική κρίση της Λιβύης, υπό το πρίσμα της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για επιβολή Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων, όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr.

Το ΝΑΤΟ έχει ζητήσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις διαθεσιμότητες μαχητικών αεροσκαφών, πολεμικών πλοίων, ΑΣΕΠΕ EMB-145 Erieye, δυνατότητες υποστήριξης των συμμαχικών δυνάμεων που θα επιχειρήσουν στην Λιβύη και τα τέσσερα Επιτελεία έχουν ήδη έτοιμες τις αναφορές τους


Γενικά υπάρχει σύμπνοια στο τι πρέπει να γίνει, αλλά από πλευράς υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλου, τονίζεται σε όλους τους τόνους ότι "Η ελληνική εμπλοκή δεν πρέπει να υπερβάλει"...

Στις Πτέρυγες Μάχης της Δυτικής Ελλάδας, επικρατεί αναβρασμός, όπως και στην Κρήτη.

Η απόφαση των ΗΠΑ να μην συμμετάσχει στις επιχειρήσεις, αλλά και η ταυτόχρονη απόφαση της λιβυκής κυβέρνησης για κατάπαυση του πυρός, σίγουρα διαφοροποιεί την επιχείρηση από άλλες ανάλογες, όπως στο Κόσοβο ή το Ιράκ.

Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί η συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων από την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (25 μαχητικά του θα σταθμεύσουν στην Μάλτα) και την Αίγυπτο. Στόχος των δυτικών είναι να μην φανεί ότι πρόκειται για «χριστιανική» επέμβαση, κάτι που όμως είναι «δίκοπο μαχαίρι».

Πόση είναι η μαχητική αξία των πιλότων αυτών των χωρών; Ενώ ταυτοχρόνως εκφράζονται και αμφιβολίες για το κατά πόσο, αν πάμε σε επιχειρήσεις οι Αγγλογάλλοι είναι ικανοί από άποψη μέσων να διεξάγουν μια τόσο σύνθετη επιχείρηση; Η πληροφορία ότι θα χρησιμοποιήσουν Tornado GR4, προκαλεί ειρωνικά χαμόγελα στο ΓΕΑ: «Πάλι καλά που έχουν να αντιμετωπίσουν καμηλιέρηδες» σχολίαζε χαρακτηριστικά ανώτερος αξιωματικός του ΓΕΑ σήμερα.
 
 
 
Kaynak
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=18404&Itemid=40
Çevirisi az sonra .