Gönderen Konu: MSI Dergisi Sayı 64 Şubat 2011 Notlar  (Okunma sayısı 4070 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı darkevvilboy

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 113
  • 0
MSI Dergisi Sayı 64 Şubat 2011 Notlar
« : 05 Nisan 2011, 11:30:14 »
Sayfa 6

Yeni Tip Denizaltı Projesinde HAVELSAN'ın rolüsadece savaş yönetim sistmei ile sınırlı değil. ABD'nin dev savunma firması Raytheon ile de denizaltılara torpido entegrasyonu alanında yapılacak işbirliği kapsamında görüşmeler sürüyor. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde, HAVELSAN'ın projedeki payı büyüyeceği gibi, Türk Savunma Sanayisi'ne, yüksek teknoloji gerektiren ilave bir yetenek daha kazandırılmış olacaktır.

YTKB ''Tuzla Sınıfı'' ile ilgili olarak DEARSAN Tersanesi Askeri Projeler Koordinatörü Sayın Taner Akkaya:

Sayfa 40
Projede Son Durum

DEARSAN Tersanesi'nde inşası tamamlanan yeni tip karakol botlarının 2. ve 3. gemileri de suya indirilmiş durumda. 2. geminin liman kabul testlerinin en kısa sürede tamamlanması ve deniz testlerine başlaması bekleniyor. Liman testlerine hazırlanan 3. geminin yanı sıra 4. geminin de Şubat ayı içinde suya indirilmesi planlanıyor. Ana makinaları takılmış bulunan 5. ve 6. gemilerin , kısa süre içinde şaft pervanelerinin de takılması bekleniyor. 7. ve 8. gemilerin inşa süreci ise halen devam ediyor. 12000 tona kadar deplasmana sahip gemileri tasarlama ve inşa etme kabiliyetine sahip olan DEARSAN Tersanesi,  aynı anda 8 askeri gemiyi (TUZLA Sınıfı Karakol Botu) inşa edebildiği gibi, ticari olarak da 3 römorkör ve 1 tanker inşasını da sürdürüyor.

Sayfa 42

Testlerde, denizaltı tehtidine karşı da çeşitli çalışmlar yapıldığını...

Sayfa 42

Gemide, üs ve liman girişlerinde etkili olan denizaltı tehtidinin yerini tespit edilmesi amaçlı bir de alçak frekanslı sonar...

Sayfa 42

2015'te bu projenin tamamlanacak olmasından hareketle yola çıkarak, bu tarihten önce kızaklara yeni gemilerin konmuş olmasının gerektiğini vurgulayan Akkaya, DEARSAN Tersanesi olarak , korvet tipi gemi yapabilme kabiliyetine sahip olduklarını ve ana gemi  yada kurtarma gemisi gibi bir takım özel gemiler için de girişimlerinin bulunduğundan bahsetti.

Kaynak: MSI Dergisi
http://www.milscint.com/anasayfa.asp