Gönderen Konu: Türk Uzay Kuvvetleri!  (Okunma sayısı 11281 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı _darkraven_

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 321
  • 0
Türk Uzay Kuvvetleri!
« : 20 Aralık 2010, 17:26:25 »
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay açıkladı: "2020'li yıllarda Türk Hava Kuvvetleri bağımsız bir uzay gücüne sahip olacak"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) gözünü uzaya dikti. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, 2020'li yılarda Türk Hava Kuvvetlerinin (THK) bağımsız bir uzay gücüne sahip olacağını açıkladı.

2050'YE KADAR EN GÜÇLÜ OLMAYA DEVAM
Önümüzdeki yıllarda birbiri ardına fırlatılacak Göktürk uydularıyla Türkiye'nin istihbarat ihtiyacını da çözeceğini vurgulayan Org. Aksay, "2050 yılına kadar bölgenin en güçü Hava Kuvvetleri olmaya devam edeceğiz" dedi.

Org. Aksay'ın çarpıcı değerlendirmeleri, Genelkurmay ATASE Başkanlığı "Silahlı Kuvvetler Dergisi"nin son sayısında yayımlandı. Akşam gazetesinin haberine göre Org. Aksay, özetle şu bilgileri verdi:

2020'li yıllara gelinirken Hava Kuvvetleri Komutanlığı kuvvet yapısında önemli değişikliklerin olması planlanmaktadır. Bu kapsamda, mevcut muharip gücümüze F-35, SOJ (Stand off Jammer), İnsansız Uçak Sistemleri, Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi, Havadan İhbar Kontrol Sistemi entegre edilirken, sahip olunacak uydu sistemleri ile özellikle keşif ve ihbar kontrol alanlarında uzay ortamı da etkin olarak kullanılacaktır.

YERLİ UZAY SANAYİ İLE DESTEKLENECEK
Uzay tabanlı keşif mimarisi kapsamında elektro optik uydu sistemlerinin yanında sahip olunacak radar görüntüleme uyduları ile coğrafyadan bağımsız olarak gece ve gündüz her hava şartında görüntü toplama yeteneği kazanılacaktır. Uzay teknolojilerine yönelik mevcut çalışmalar dikkate alındığında 2020'li yıllarda Türk Hava Kuvvetleri bağımsız bir millî uzay sanayisi ile desteklenen uzay gücüne sahip olacaktır.

SİBER UZAYDA DA VURUCU GÜÇ
Mevcut teknolojik gelişmeler ve değişen tehdit yelpazesi dikkate alındığında; caydırıcılığı sağlamada, krizlere ve tehditlere müdahale etmede en belirleyici vurucu güç olan Hava Kuvvetlerinin sadece havada değil uzayda ve siber uzayda da güçlü olması bir zorunluluk hâline gelmiştir. Bu maksatla THK; uygulamaya koyduğu Havadan İhbar Kontrol (HİK), İnsansız Hava Aracı (İHA), Keşif Gözetleme Uydu Sistemi ve Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) gibi projelerle köklü dönüşüm sürecine girmiş bulunmaktadır.

İSTİHBARAT SORUNUNU GÖKTÜRK BİTİRECEK
TSK'nın hedef istihbaratına yönelik uydu görüntüsü ihtiyacını, kara suyu ve hava sahası kısıtlamaları olmaksızın gündüz ve iyi hava şartlarında karşılamak amacıyla başlatılan GÖKTÜRK-1 uydusunun 2013 yılı sonunda yörüngeye atılması planlanmaktadır. GÖKTÜRK-2 Projesi ile Türkiye'de, keşif gözetleme uydularına yönelik teknolojik altyapının oluşturulması; uydu tasarım, entegrasyon, montaj, test ve üretim yeteneğinin geliştirilmesi, çeşitli alt sistemler bazında teknolojik yetenek kazanılması hedeflenmektedir. Uydu yol haritamıza göre uydunun 2012 yılında yörüngeye atılması planlanmaktadır TSK'nın hedef istihbaratına yönelik yüksek çözünürlüklü uydu görüntüsü ihtiyacını gece ve gündüz her hava şartında karşılamak amacıyla başlatılan GÖKTÜRK-3 uydusunun 2014 yılı içinde yörüngeye atılması planlanmaktadır.

ULUSAL SAVAŞ UÇAĞI
A400M uçağı ile stratejik ulaştırma alanında önemli bir kabiliyet kazanılmış olacak; bu sayede Türkiye'nin etki ve ilgi alanındaki bölgeye erişim kabiliyeti artacaktır. Türk Hava Kuvvetleri, envanterine almayı planladığı F-35 uçakları ile mevcut vurucu gücünü önemli oranda artıracaktır. F-35'in gelişmiş ve entegre bir platform olması nedeniyle diğer uçaklara ihtiyaç olmadan tek veya iki F-35 uçağı ile harekât görevi icra edilebilecektir.

Gelecekte millî imkânlarla üretilmiş ve üzerinde her türlü tasarrufta bulunma yetki ve kabiliyetine sahip olduğumuz modern bir savaş uçağı ile bu uçaktan atılacak tüm Hava - Yer ve Hava - Hava mühimmatlarına sahip olmak en önemli hedeflerimizden birisidir."

Şunu iftiharla belirtmeliyim ki mevcut projelerimiz hayata geçtiğinde THK 2050 yılına kadar bölgenin en güçlü Hava Kuvvetleri olmaya devam edecektir.

haberturk.com

Çevrimdışı RekarnO

  • DefenceTurk
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2181
  • 2
Türkiye uzaya adımını atıyor
« Yanıtla #1 : 08 Şubat 2011, 10:06:06 »
Türkiye, uzay araştırmaları konusunda gelişmiş ülkelerle arasındaki açığı kapatmak için düğmeye bastı. Ulaştırma Bakanlığı, 'Türkiye Uzay Kurumu (TUK)' kurulması için kanun taslağı hazırladı.


Selim Kuvvel'in haberi

Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye'nin uzaydaki hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla çalışmalar yapmak üzere 'Türkiye Uzay Kurumu (TUK)' kurulması için kanun taslağı hazırladı.

Çalışma, Başbakanlık'a gönderildi. Biri başkan 8 kişinin yöneteceği özerk kurum, geniş yetkilerle donatılacak. İhtiyaç gördüğü yeri kamulaştırabilecek.

Alanında uzman kişilerden kurullar oluşturabilecek. Hazırlanan taslakta kanunun amacı, "Türkiye'nin uzay ve havacılıkla ilgili politika ve stratejilerinin belirlenmesi, uygulanması, izlenmesi, uzaydaki hak ve menfaatlerinin korunması." şeklinde açıklandı.

Tasarıya göre, Türkiye Uzay Kurumu, Türkiye'nin Milli Uzay Politikası ve programını hazırlayacak. Bu program, Bakanlar Kurulu'nun onayından geçtikten sonra kesinlik kazanacak.

Program ve politika çerçevesindeki hedeflere ulaşabilmek için de, kurul ve kurumlar oluşturulacak. Bu kurul ve kurumlar; Türkiye Uzay Kurumu ile Türkiye Uzay Kurulu, Uzay Politikası Yüksek Kurulu, Uzay Konseyi ve Uzay Akademisi olarak sıralandı.

Ankara merkezli olacak özerk kurum geniş yetkilerle donatılacak. İhtiyaç gördüğü yeri kamulaştırma yetkisine sahip TUK, uzay çalışmaları yapan bütün kamu kuruluşlarından belge talep edebilecek. Alanında uzman kişilerden Bilim ve Teknoloji Danışma Kurulları oluşturabilecek.

Şirket kurabilecek, yardım ve bağış toplayabilecek. Kamu İhale Kanunu kapsamında olmayacak ve Sayıştay tarafından da denetlenmeyecek. Şirketlerin denetimini TBMM yapacak. Vergi de ödemeyecek.

Hızlı hareket edilmesi için verilen geniş yetkileri sayesinde kurumdan bir an önce uzay araçlarıyla ilgili tasarım ve üretim yapması bekleniyor. Uzay araçları, alçak veya yüksek irtifa balonları, hava platformları tasarlayacak.

Bunların testlerini yapacak ve prototipler geliştirecek. Kurum bunları yapmak için tasarım, entegrasyon ve test merkezleri, araştırma laboratuvarları kuracak.

Fırlatma araç ve sistemlerini geliştirecek, kuracak ve işletecek. Uzay araştırma ve faaliyetleri için gerekli olan her türlü yakıt ve kimyasal madde türevlerini de imal edecek. Fırlatma araçlarında kullanılacak yakıt, roket motoru gibi teknolojilerini geliştirecek.

Türkiye Uzay Kurumu'nun karar organı olan Türkiye Uzay Kurulu, biri başkan 8 kişiden oluşacak. Kurulun başkanı aynı zamanda kurumun başkanı da olacak.

Başbakanın başkanlığında, Ulaştırma, Milli Savunma, Sanayii ve Ticaret bakanları ile Hazine'den sorumlu devlet bakanı ve Türkiye Uzay Kurumu başkanından oluşan Uzay Politikaları Yüksek Kurulu oluşturulması öngörülüyor. Mart ve eylül aylarında 2 defa toplanacak.

Ulusal güvenlik için kullanılacak

Olağanüstü hâller, sıkıyönetim, seferberlik ve savaş halinde tüm uzay sistemlerinin ulusal güvenlik ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmasını sağlayacak.

Kodlu ve kriptolu haberleşme yapmaya yetkili olacak.

Milli uzay politikası doğrultusunda planlama yapacak.

Türkiye Uzay Kurumu'nun hissesi yüzde 50'den fazla olan şirketler vergiden muaf olacak.

Havacılıkla ve uzayla ilgili standart belirleyecek.

Uzay sistemlerinin tasarım, üretim, entegrasyonu teşviklerle destekleyecek.

Uzay alanında ayrılan kaynakların verimli kullanılabilmesi için tüm sivil, askerî, ticarî, sanayi, eğitim kuruluşları arasında gerekli eşgüdümü tahsis edecek.

Uzayla ilgili beyin gücünün yetiştirilmesini sağlayacak. Uzaya yönelik eğitim-öğretim faaliyetlerinin geliştirilmesi, desteklenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla; burs, ödül, yurtiçi ve yurtdışı eğitim imkânı sağlamak. İnsanlı ve insansız uzay programları için araştırma ve uygulama amacı ile personel yetiştirecek.

zaman


http://www.haber7.com/haber/20110208/Yasa-hazir-Turkiye-uzaya-adimini-atiyor.php


Yıllardır konuşulan kurum artık hayata geçiyor sonunda  ;)

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
Türkiye uzaya adımını atıyor
« Yanıtla #2 : 08 Şubat 2011, 10:31:05 »
Sayın yetkili, yine yanlış bölümde açtığını konu. Taşıyınız.
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı QRI

  • QRI
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 515
  • 0
Türkiye uzaya adımını atıyor
« Yanıtla #3 : 08 Şubat 2011, 11:03:50 »
Cok guzel haber.

Çevrimdışı Hawkerx

  • Yarbay John Sheppard
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 543
  • 1
  • Başarılarını gizlemek, en büyük başarıdır. La Roch
Türkiye uzaya adımını atıyor
« Yanıtla #4 : 08 Şubat 2011, 11:21:29 »
çok süper bir haber. İnşallah doğrudur ve bu sistemdedir. Geleceğe çok büyük bir yatırım.Yakında başlıklar çıkar yerli nasa geliyor diye. Bir çok uzay mühendisimizde beyin göçü yerine iş imkanı bulacak ne güzel. Tai ile büyük işler yapacaklar desenize. Ha bu arada Uzay gemisi kaptanlığı için Uzay akademisi kaç puandan alıyor bilgisi olan varmı ? :)


ELLER YUKARI HERŞEY AJAN SHEPPARDIN KONTROLU ALTINDA. [SGA 5X19-VEGAS] (STARGATE ATLANTİS CSI VERSİON EPİSODES)

Çevrimdışı QRI

  • QRI
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 515
  • 0
Türkiye uzaya adımını atıyor
« Yanıtla #5 : 08 Şubat 2011, 11:26:37 »
kara kuvvetleri+hava kuvvetleri+deniz kuvvetleri+jabndarma ve +uzay kuvvertleri komutanligi 30-40 binlik personelle.iyi olur.

Çevrimdışı RekarnO

  • DefenceTurk
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2181
  • 2
Türkiye uzaya adımını atıyor
« Yanıtla #6 : 08 Şubat 2011, 11:26:43 »
Sayın yetkili, yine yanlış bölümde açtığını konu. Taşıyınız.

Nereye? savunma sanayi konusu değil ki. Genel bir konu..

Çevrimdışı Hawkerx

  • Yarbay John Sheppard
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 543
  • 1
  • Başarılarını gizlemek, en büyük başarıdır. La Roch
Türkiye uzaya adımını atıyor
« Yanıtla #7 : 08 Şubat 2011, 11:27:18 »
kara kuvvetleri+hava kuvvetleri+deniz kuvvetleri+jabndarma ve +uzay kuvvertleri komutanligi 30-40 binlik personelle.iyi olur.

Sahil güvenliği unutma.


ELLER YUKARI HERŞEY AJAN SHEPPARDIN KONTROLU ALTINDA. [SGA 5X19-VEGAS] (STARGATE ATLANTİS CSI VERSİON EPİSODES)

Çevrimdışı RekarnO

  • DefenceTurk
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2181
  • 2
Türkiye uzaya adımını atıyor
« Yanıtla #8 : 08 Şubat 2011, 11:49:38 »
Askeri bir konu değil yanlış anlaşılmasın. Uzay kuvvetler komutanlığı şimdilik bir hayal. Bu kurulacak kurum NASA gibi birşey olacak. Yani silahlı bir birim değil anladığım kadarıyla.

NASA askeri konulara bazen salça oluyor ama bizimkiler ne yapar onu söylemek güç olur..


kurulacak bu kurumun askeri anlamda ne gibi bir katkısı olur misal: Uydu yapımı, roket yapımı, haberleşme ve istihparat ve belkide uzay harbi gibi konularda bir katkısı olur diye düşünüyorum.. Tübitak gibi yani..

Çevrimdışı QRI

  • QRI
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 515
  • 0
Türkiye uzaya adımını atıyor
« Yanıtla #9 : 08 Şubat 2011, 11:54:09 »
bende zaten geleceye donuk dedim.