TÜRK SAVUNMA SANAYİ > Yerli Kara Sistemleri ile İlgili Gelişmeler

FNSS PARS

(1/26) > >>

SKYWOLF:
FNSS PARS
Malezya 257 Adet 8x8 Pars Alıyor



Malezya Savunma Bakanlığı, Malezya şirketi olan DRB-Hicom Defence Technologies (Deftech)’i, Türk 8X8 Pars tekerlekli zırhlı araç temelli 257 adet zırhlı personel taşıyıcıyı yerel üretmek için ana yüklenici olarak seçti. Esas olarak ABD’li GPV temelli  olan Pars, FNSS tarafından geliştirilmiş ve üretilmiştir. Malezya’nın niyet mektubu yaklaşık olarak 2.5 milyar dolar değerindedir teslimatlar 7 yıl içerisinde gerçekleştirileceklerdir. Prototip aracın testler için 2011 yılına kadar Malezya ordusuna teslim edilmesi bekleniyor. Deftech; personel taşıyıcı, tanksavar silah taşıyıcı, komuta-kontrol, uçaksavar silah aracı tipleri de dahil olmak üzere 12 farklı türde araç üretecek.

Zırhlı personel taşıyıcı araçlar, Güney Afrikalı Denel firmasının geliştirdiği iki kişilik kuleler ile donatılacaklar. Ayrıca elektronik sistemlerini de Sapura Thales Elektronik (STE) sağlayacak.

Aracın birim başına 9.800.000 dolarlık yüksek maliyeti için Malezyalı yetkililer, bu rakama aracın mühendislik, tasarım, lojistik destek ve idamesi, yerli üretim tesisleri yatırımlarının da dahil olduğu açıklamasını yaptılar.

ABD’li General Purpose Vehicles (GPV) temel alınarak Türk FNSS firması tarafından tasarlanıp geliştirilen Pars zırhlı aracının 8X8 modeli 2005 yılında Türk Kara Kuvvetlerinin zırhlı araç ihtiyacı için yapılandırıldı. Aracın 6X6 ile 10X10 arasında hafif ve ağır türleri bulunaktadır. Modüler bir tasarıma sahip olan araca harici veya kule ile birlikte farklı tipte silahlar monte edilebilmektedir. Araç ayrıca iki kişilik kulelerle veya uzaktan kumandalı silah istasyonları veya özel görev donanımlarıyla donatılabilir. Araç iki kişi ile kullanılır, 12 piyade veya 7ton yük taşıyabilir. Diğer gelişmiş özellikleri arasında, elektrik kontrolü yüksekliği ayarlanabilen hidro-pnömatik süspansiyon sistemi ve merkezi lastik şişirme sistemi bulunmaktadır.

2008 yılında Birleşik Arap Emirliklerindeki arazi testleri sırasında Pars, çöldeki çevikliği ile dikkatleri üzerine çekti. Araç amfibik yeteneğiyle hazırlık yapmadan yüzebilmektedir. İsteğe bağlı olarak hidrojet kullanılarak suda daha fazla hız ve manevra yeteneği sağlanabilir. Pars C-17 veya Malezya tarafından 2005’de sipariş edilen A400M uçaklarıyla havadan taşınabilir.

Deftech, Malezya ordusunun savunma ve güvenlik konularında önde gelen tedarikçilerinden biridir. Anlaşmanın imzalandığı Malezya Savunma Fuarı olan DSA 2010’un ilk günü duyuruldu.

DEFENCETURK.COM

nightshade:
500 adet değilmiydi bu sipariş.Bu arada şaka maka ihraacat rekoru kırıyor fnss

es[ape:
Dışarıya açılmaya başladık. bu tür  başarılara firmalarımızın ihtiyacı var.umarım devamı gelir. hayırlı olsun

SKYWOLF:
Bu paranın hepsi tabi ki FNSS'e değil. Denel ve Thales de pay alıyorlar. Ayrıca orada kurulacak tesislerin maliyeti de bunun içerisinde. Duyduğum kadarıyla 500 milyon dolar civarında bir miktar FNSS'e  kalıyor. O da iyi bir miktar.

es[ape:
araç başına 2 milyon  dolar fena rakam değil. kazançtan daha önemlisi dışarıya  açılmamız ihale  kazanabilmemiz.bu ihale'nin kazanımları maddi  kazançtan daha ötede  bundan sonraki ihaleye girildiğinde  adamlara bakın malezya'ya bu araçlardan verdik diyebileceğiz  örnek oluşturacak 

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git