TÜRK SAVUNMA SANAYİ > Yerli Deniz Sistemleri ile İlgili Gelişmeler

LPD (Doklu çıkarma Gemisi) Projesi

(1/258) > >>

AVCI:
LPD projesinde isterler değişmiş.Aşağıya projenin son halini anlatan S&H dergisi 137.sayısında geminin tonajı ve klasmanının nasıl değiştiğini anlatan alıntıyı ekliyorum.

WOLF:
Yani kısacası bu tip bir gemiden vazgeçilerek;



Bu tip bir gemiye yönlendik;

nightshade:
isabet olmuş,helisi bol olan her zaman daha iyidir.Sanırsam uzun vadede diğer tip yani levent sınıfından gemileri milli olarak görebiliriz.İnşallah dokdo seçilir.Bu arada savunma havacılığın yeni sayısı çıktımı hani şu kapağında altay olan.

RekarnO:
Personel sayısı düşürüldüğüne göre amfibik operasyonel kabiliyeti bir nebze azalmış olacak ama bunun yerine 4 adet helikopter de bu açığı kapatır gibime geliyor. Belki daha ilerde değişikliğe uğrayan yani eski düşünülen sistemde eklenebilir ve denizkuvvetleri önemli ölçüde güçlenir. Benim burdan çıkardığım sonuç, bu sistemlere ordumuz daha ilerletici gözle bakacaktır ve daha da değişik konfigürasyonlu araçve gemiler temin edecektir. belkide uçak gemisine kadar yolumuz var.

Şimdiki düşünülen sistem gerekliliğinde belki birkaç helikopter daha alınır ya da belki imal edilir. Bu tip iki gemimiz olsa 8 adetlik bir ihtiyaç ortaya çıkar. Bu da bizi daha da büyük helikopter filosuna yönlendirir.


Ordumuz denizlere verdiği önemi artırmışa benziyor. İnşallah bu yolda devam ederiz..

AVCI:

--- Alıntı ---Bu arada savunma havacılığın yeni sayısı çıktımı hani şu kapağında altay olan.
--- Alıntı sonu ---


Evet 137.sayı bayilerde satışa çıktı.


--- Alıntı ---Ordumuz denizlere verdiği önemi artırmışa benziyor. İnşallah bu yolda devam ederiz..
--- Alıntı sonu ---


Evet bu kesinlikle doğru bir tespit ; deniz kuvvetleri 4 fırkateyn (TCG Kemalreis, TCG Gaziantep, TCG Turgutreis, TCG Giresun)  ve 1 destek gemisinden (A-580, TCG Akar) oluşan görev gücü oluşturdu ve ilerde bu topiğin konusu olan LPD ile milgem ve TF-2000 fırkateynleri ile daha da büyüyerek uluslararası sularda bayrak gösterecek.


--- Alıntı ---BASIN DUYURUSU

TARİH : 5 Mayıs 2010
BÜLTEN NO : 2010/16

1. Türk Deniz Görev Grubu barışı desteklemek, uluslararası güvenliğin önemli bir boyutunu oluşturan deniz güvenliğine katkıda bulunmak, denizde durumsal farkındalığı sağlamak, ilgi alanımıza giren denizlerde sancak/varlık göstermek, bölge ülkeleriyle tatbikat, eğitim ve liman ziyaretleri icra ederek ikili ilişkileri geliştirmek ve Türk Deniz Kuvvetlerinin kazandığı imkan ve kabiliyetler ile uzun süreli harekat icra etme yeteneğini göstermek maksadıyla teşkil edilmiştir.

2. Cumhuriyet tarihinde ilk defa teşkil edilen ve kuruluşunda TCG KEMALREİS, TCG GAZİANTEP, TCG TURGUTREİS ve TCG GİRESUN fırkateynleri ile gemilerin herhangi bir sahil tesisine bağımlı olmaksızın denizde lojistik ihtiyacını karşılayacak olan lojistik destek gemisi TCG AKAR'ın yer aldığı, Türk Deniz Görev Grubu’nun 2010 yılı aktivasyonunun Akdeniz ve Adriyatik Denizi’nde icra edilmesi planlanmıştır.

3. 6 Mayıs – 5 Temmuz 2010 tarihleri arasında görev icra edecek olan Türk Deniz Görev Grubu (TDGG)’nun tarihi bu ilk aktivasyonu için 10 Mayıs 2010 Pazartesi günü saat 11.00’da Aksaz Deniz Üs Komutanlığı/Marmaris’te bir tören düzenlenecektir.

4. Töreni izlemek isteyen Genelkurmay Başkanlığı nezdinde akredite basın yayın kuruluşu mensuplarının kimliklerini 07 Mayıs 2010 Cuma günü saat 16.00’a kadar aşağıda belirtilen temas noktasına bildirmeleri, kimlik bildirenlerin 10 Mayıs 2010 tarihinde saat 09.30’da Aksaz Deniz Üs Komutanlığı/Marmaris’te hazır bulunmaları,

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
--- Alıntı sonu ---


http://turkishnavy.blogspot.com/2010/05/turkish-naval-task-force.html

http://haber.turk.net/ENG/2426378/-Turkish-Navy-Task-Force-To-Begin-Serving-On-May-10

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git