TÜRK SAVUNMA SANAYİ > Türk Savunma Sanayi Firmaları

STM A.Ş

(1/4) > >>

RekarnO:
STM A.Ş. Hakkında 
Genel Bilgi
 
STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., sistem mühendisliği, teknik destek, proje yönetimi, teknoloji transferi, lojistik destek hizmetleri sağlamak, sivil ve askeri sistemler için yazılım teknolojilerini kazandırmak , yazılım geliştirme ve bakım/idame amaçlı bilgisayar merkezleri kurmak ve işletmek üzere kurulmuştur. 1991 yılında kurulan ve sektörün önde gelen firmalarından TAI, HAVELSAN ve SAVRONİK’in hissedar olduğu STM, bugüne kadar edindiği ileri seviyedeki bilgi birikimi ve deneyimini, ulusal ve uluslararası platformlarda kamu ve özel sektörün hizmetine sunmak ve bunu geniş bir bakış açısıyla bir hizmet ağına dönüştürmek üzere çalışmalarını sürdürmektedir.

İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye Araştırması sonuçlarına göre danışmanlık kategorisinde liderliğini son dört yıldır sürdüren STM, Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2009 Programı'nda %1365 büyüme oranıyla 9. sırada yerini almıştır. STM, söz konusu programda, sıralamadaki firmalar arasında son üç yıldır yer alması nedeni ile Türk Telekom Teknoloji Özel Ödülü'ne iki yıldır sahiptir.
 
Misyon

Sistem mühendisliği, teknik destek, proje yönetimi, yazılım mühendisliği, lojistik destek hizmetleri sağlamak,
Savunma alanındaki kritik teknolojileri ülkemize kazandırmak. 
Vizyon
 
Askeri ve sivil alanlarda müşterilerine teknoloji odaklı danışmanlık ve mühendislik çözümleri üreten uluslararası düzeyde saygın bir hizmet kuruluşu haline gelmektir.
 
 
Personel Profili
 
STM’nin bünyesinde 300'den fazla çalışanı bulunmaktadır. STM personelinin %80’i mühendislerden ve destek uzmanlarından oluşmaktadır. Söz konusu mühendisler ve uzmanlar, yoğun bilgi birikimi ve yıllardır edindikleri deneyimler neticesinde kendi uzmanlık alanlarında birer lider olarak kabul edilmektedir. Çalışanlar, yüksek seviyede teknik ve operasyonel bilgi ile alan bilgisi gerektiren yüzlerce değişik projede görev almaktadırlar ve kendi uzmanlık alanlarına yönelik eğitimlere katılmaları teşvik edilmektedir.
 
Tesisler

Merkez

STM, 2500 m2 kapalı alanda Ankara’da Beştepe semtinde çalışmalarını sürdürmektedir.  STM’ye ait olan söz konusu alan, NATO & MİLLİ GİZLİ” Tesis Güvenlik belgelidir.
 
Bilkent Cyberpark Yerleşkesi

Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde yazılım geliştirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için 1600 m2 kapalı alanda hizmet veren Yazılım Geliştirme Laboratuvarı bulunmaktadır.
 
İstanbul Tersanesi Komutanlığı Yerleşkesi

Deniz Programları Yöneticiliği, Pendik-İSTANBUL’da, 650 metrekare kullanım alanına sahip bir ofis binasında, 19’u Gemi İnşa, Makine ve Elektrik Mühendisi, 24 kişilik ve halen geliştirilmekte olan bir kadro ile sürdürmektedir.
 
 
Kalite Sistemi



STM, Danışmanlık, Yazılım Ağırlıklı Sistem Tasarımı, Geliştirilmesi, Kurulumu ve Bakımı kapsamında belgelendirmesi yapılan ISO 9001:2008, NATO AQAP 160 ve TS ISO/IEC 27001 belgeli bir kalite yönetim sistemine sahiptir. Mevcut belgelerin yanısıra, STM’nin kalite yönetim sisteminin, ABD Yazılım Mühendisliği Enstitüsü "Yetenek Olgunluk Modeli Entegrasyon " (SEI CMMI) Seviye 3 modeline uygun olarak çalıştığı belge ile tescillidir. 

 
Faaliyet Alanları
Şirketimizin geniş kapsamlı mühendislik ve teknoloji geçmişi, hizmetlerimizin büyük bir kısmının temelini oluşturmaktadır. Hizmetlerimiz üç ana faaliyet alanı altında toplanmaktadır:


Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri
Mühendislik ve danışmanlık hizmetleri kapsamında, askeri ve sivil ileri teknoloji içeren projelerde sistem mühendisliği ve proje yönetimi hizmetleri, tedarik projeleri danışmanlığı, askeri sertifikasyon hizmetleri, ARGE projeleri danışmanlığı, kalite güvence hizmetleri, yazılım merkezleri kurma ve işletme hizmetleri, bilişim teknolojileri altyapı hizmetleri sağlanmaktadır.

Ürün Geliştirme Projeleri
Ürün geliştirme faaliyetlerimiz kapsamında görev destek sistemleri, aviyonik sistem yazılımları, komuta kontrol sistemi uygulamaları, görüntü istihbarat ve görüntü kıymetlendirme sistemleri, elektronik harp sistem yazılımları, mesaj formatlama uygulamaları ve yönetim bilgi sistemleri bulunmaktadır.

Tedarik Hizmetleri

Tedarik hizmetlerimiz kapsamında, malzeme, hizmet, sistem, yedek parça tedariki, tedarik süreci yönetimi, tedarik veri tabanlarının oluşturulması, tedarik alt yapısı kurulması ve işletilmesi ve uzun vadeli ihtiyaçlara yönelik tedarik organizasyonlarının kurulması ve yönetilmesi faaliyetleri sürdürülmektedir.

 

RekarnO:
Genel Bakış 
1991 yılından bu yana, özellikle savunma sistemleri ve projeleri alanında mühendislik destek hizmetleri veren, yazılım / sistem geliştirme alanında özgün kavram ve çözümler geliştiren STM, bugüne kadar edindiği ileri seviyedeki bilgi birikimi ve deneyimini, kamu ve özel sektörün de hizmetine sunma ve bunu geniş bir bakış açısıyla bir hizmet ağına dönüştürme hedefine yönelmiştir. Bu alanda, özellikle ileri teknoloji içeren tedarik projelerinde danışmanlık hizmetleri, konsept araştırması ve demonstrasyonu, fizibilite analizleri, teknik ve teknolojik değerlendirmeler, sivil havacılık uygulamaları ve özel uzmanlık gerektiren mühendislik çözümleri konuları ağırlık kazanmış olup, çalışmalar, aşamalı olarak başlatılan projelerle somut hale getirilmektedir.

Savunma Sanayi İcra Kurulu’nun kararı ile kurulmuş olan STM’nin kuruluş amacı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na (SSM), sistem mühendisliği, teknik destek, proje yönetimi, teknoloji transferi, lojistik konularında destek hizmetleri sağlamak ve savunma sistemleri için yazılım teknolojilerini kazandırmak, yazılım geliştirme, bakım/idame amaçlı milli bilgisayar merkezleri kurmak ve işletmektir.

Savunma alanındaki kritik teknolojileri ülkemize kazandırmayı hedefleyen misyonu ile STM, askeri ve sivil alanlarda teknoloji odaklı danışmanlık ve mühendislik çözümleri üreten uluslararası düzeyde saygın bir hizmet kuruluşu olmayı yeni vizyonu olarak belirlemiştir. Buna göre, ulusal savunmamızın ihtiyaç duyduğu alanlarda sağlanmakta olan hizmetlerin, kalitesini ve kapsamını arttırarak sürdürmek ve kritik alanlardaki bilgi ve teknoloji altyapısını, yerli işgücü ve bilgi birikimine dayalı olarak kurmak, kurumsallaştırmak ve geliştirmek şirketin öncelikli stratejik hedefleri arasında yer almaktadır. Söz konusu stratejik hedeflerin global ölçeğe yayılarak, uluslararası pazarlarda, ileri teknoloji alanlarında rekabet edebilecek düzeyde ürün ve hizmet ihracını gerçekleştirilmesi STM’nin gelecek için çizmiş olduğu vizyonun çok önemli bir boyutunu oluşturmaktadır.

Yıllar itibarı ile kendini geliştiren bir sektör içerisinde yer alan STM, mühendislik ve danışmanlık hizmetleri, geliştirme projeleri ve tedarik hizmetleri gibi faaliyet alanlarında güvenilir çalışmalar yapmaktadır.

Danışmanlık hizmetleri kapsamında tedarik projeleri danışmanlığı, konsept araştırması ve demonstrasyonu, fizibilite analizleri, askeri/sivil havacılık sertifikasyon hizmetleri, ARGE projeleri danışmanlığı, kalite güvence hizmetleri, test / yazılım / destek merkezleri kurma ve işletme hizmetleri ve bilişim teknolojileri kurumsal altyapı danışmanlık hizmetleri yer almaktadır.

Geliştirme projeleri kapsamında Komuta Kontrol sistemleri, Bilişim Sistemleri, Görev Destek Sistemleri, Elektronik Harp Yazılımları, Aviyonik / Vetronik Sistem Yazılımları, Görüntü İstihbarat / Kıymetlendirme Sistemleri geliştirilmektedir.

Tedarik hizmetlerinde ise malzeme-hizmet-sistem-yedek parça tedariği, tedarik süreci yönetimi, tedarik veri tabanlarının oluşturulması, tedarik altyapısı kurulması ve işletilmesi, uzun vadeli ihtiyaçlara yönelik tedarik organizasyonlarının kurulması / yönetilmesi çalışmaları sürdürülmektedir.
 

RekarnO:
Projeler, Ürünler & Hizmetler 
STM, uzun yıllardır Savunma Sanayii Müsteşarlığına uzun süreli sözleşmeler kapsamında Mühendislik Danışmanlık Hizmeti vermektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının SSM tarafından gerek yurt içi gerekse de yurt dışı kaynaklardan tedarik edilmesi süreci içerisinde STM mühendisleri önemli bir rol almaktadırlar.
 
Sözleşme kapsamında güncel olarak mühendislik desteği sağlanan projeler aşağıda yer almaktadır.

Kara Projeleri 
M60 Tank Modernizasyonu
Leopard 1 A1/A1A4 Tank İyileştirme
Türk Ana Muharebe Tankı
Orta ve Uzun Menzilli Tanksavar Füze
NBC Elbise
Kaideye Monteli Stinger
Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü
30 Yataklı Seyyar Cerrahi Hastanesi ve Mobil İlkyardım İstasyonu

Deniz Projeleri
MİLGEM
Mayın Avlama Gemisi
Gümrük Muhafaza Motorbotu
Hudut ve Sahiller-Sağlık Hizmet Motorbotu
90 Tonluk Sahil Güvenlik Motorbotu

Hava Projeleri
Deniz Gözetleme Kabiliyetli Deniz Karakol Uçağı (Meltem-3)
MARTI Helikopter Tedariği
A400M Ulaştırma Uçağı
Barış Kartalı-Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı (HİK)
Genel Maksat Helikopteri
S-70A Blackhawk Depo Seviyesi Bakım Kabiliyeti (DSB)
Taarruz Taktik Keşif Helikopteri (ATAK)
Müşterek Taarruz Uçağı (JSF)
YARASA Aviyonik Entegrasyon

Elektronik, Haberleşme ve Bilgi Sistemleri Projeleri
Füze İkaz Sistemi (MWS)
Chaff-Flare Fırlatma Sistemi (CMDS)
Radar İkaz/RF Karıştırma/Sinyal Merkezi İşleme Birimi/Lazer İkaz Sistemi (RWR/RFJ/SCPU/LWR)
Radar-Muhabere Karıştırma Sistemi (RAKAS-MUKAS)
LR-100 Elektronik Harp Destek Merkezi
F-16 Elektronik Harp Sistemi (SPEWS-II)
RF Karıştırıcı Köreltici Sistemi (RF KAR-KÖR)
Müşterek Elektronik Harp Simülasyon Merkezi (MEHSİM)
RADAR Elektronik Destek Sistemleri
AKSAZ
Keşif-Gözetleme Uydu Sistemi (GÖKTÜRK)
Hedefleme Podu
Deniz Araçları Elektronik Sistemleri Projeleri
Sinyal Analiz Projeleri
Radar Uzaktan Karıştırma Sistemi Projesi

Diğer Hizmetler
İleri Teknoloji Endüstri Parkı (ITEP) Danışmanlık Hizmetleri
SSM ARGE Projeleri Danışmanlık Hizmetleri
Sabiha Gökçen Havalimanı Kurumsal Altyapı Danışmanlık Hizmetleri
Savunma Sanayii Müsteşarlığı Kalite Güvence Hizmetleri
Askeri Havacılık Sertifikasyon Hizmetle

RekarnO:
SSM nin sitesindeki birçok Sistemin tedariğini bu firma yapıyormuş. Bende yeni fırsat buldum incelemeye. Bilindik firmalardan ziyade bu tür firmalara da destek vermemiz lazım.


http://www.stm.com.tr/default.aspx

EfsaneAsker:
Vay be! Ne kadar çok projede imzası varmış, işte böyle şirketlere para yatıracaksın ki ülke gelişsin.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git