Hocam eyvallah Donanma Cumhuriyet Donanması'da senin donanmandaki gemilere verdiğin adların yarısı Osmanlı ile alakalı. Barbaros, Oruç reis, Hızır reis, Fatih, Yavuz zaten var ve olan isimler. O zaman bunları da koymayalım.
Hızır Reis, Oruç Reis, Kemal Reis, Turgut Reis, Barbaros... falan; bunlarda sıkıntı yok hocam. Hepsi denizci, çoğu Kaptan-ı Derya zaten. Yani işin mantığı var... Ayrıca antipatik de gelmiyor! Ama söz konusu olan padişah isimleri olunca, bana hafiften bir şeyler oluyor! Abdulmecit, Abdulaziz, Abdulhamit... Yok Yavuz' du, yok Kanunî' ydi..! Boş ver hocam yav! Koca Türk tarihinde başka isim mi kalmadı? Galiba, Fatih' ten sonraki dönemden pek hazzetmiyorum. Zaten tek partili döneme geçiş yaptık; canımız sıkkın(!) bi' de üstüne saltanat, sultanlık, halifelik; yok efendim hanlar, hamamlar, cariyeler, gözdeler, oğlanlar, harem ağaları, padişahlar, vezirler, vezir-i azamlar gibi sevimsiz şeyleri niye gündeme getirirsin ki(!) Boş ver gitsin, koca destroyere bu tip adamların laneti bulaşmasın. Biliyorsun, denizcilikte batıl inanç çok olur.