Gönderen Konu: Yoksa PAC3 ü mü seçtik?  (Okunma sayısı 19433 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı FoXhounD

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 133
  • 0
Ynt: Yoksa PAC3 ü mü seçtik?
« Yanıtla #10 : 15 Eylül 2009, 23:58:04 »
 Evet Patriot un savaş tecrübesi var ama pek temiz olmayan bir tecrübe bilinen bir şey bu ayrıca History channel da izlediğim körfez savaşıyla ilgili bir belgesel de(o kannal için tabi ne kadar belgesel denilebilirse) Patriot un %40lık bir başarı oranı olduğunu söylüyodu ne kadar dorudur bilemem ama tabi PAC-3 e gelene kadar baya geliştirildi füze ama genede inşallah secilen sistem pac-3 olmaz THAADS da yoldayken.

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44294
  • 612
Ynt: Yoksa PAC3 ü mü seçtik?
« Yanıtla #11 : 15 Eylül 2009, 23:58:38 »
Rus sistemi pek de kapalı kutu değil. Epey meşhur bir sistem. Güvenirliliğini kanıtlaması için ille de bir savaştan geçmesine de gerek yok. O sisteme sahip olan bir ülkeye saldırmak gerçekten saldıran için kafa yorulması gereken ciddi bir problem.

Ancak PAC3, ki Patriotların güvenilirliği kullanıldıkları savaşlardaki başarı oranı göz önüne alındığında bana göre tartışılır , belirtildiği şekilde ABD kongresinden geçerse muhtemelen yeni hava savunma sistemimiz olacak gibi. İşin içine FMS krediler vs girerse bu PAC3 için büyük avantaj olacaktır.
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı dreamlistan61

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 170
  • 0
Füze kalkanı Rusların da iştahını kabarttı

Rusya’nın dev silah üreticisi Rosoboron Export ihale için “varım” dedi

Türkiye’nin Mart 2007 tarihinde açtığı hava savunma füze sistemi alımına ilişkin ihaleye katılan Rusya’nın dev silah üreticisi Rosoboron Export ihale için “varım” dedi. Rus şirketin 3 paketlik bir hava savunma füze sisteminin toplam maliyeti ise 9 milyar dolar.

ABD yönetiminin Türkiye’ye Patriot PAC-3 satışı için Kongre’ye bilgi vermesiyle başlayan tartışma sürüyor. Dev ihale silah şirketlerini de hareketlendirdi. Rusya’nın ünlü silah üreticisi Rosoboron Export’un Basın Danışmanı Leonid Gladchenko kesin zaman vermeksizin Türkiye’ye 3 ayrı paket sunacaklarını söyledi. Gladchenko’nun sorularımızı şöyle yanıtladı:


Rosoboron Export Firması Mart 2007 tarihinde Türkiye’de füze alımına ilişkin açılan ihaleye katıldı mı?
Evet katıldı. Şu ana kadar bir cevap vermedik ancak Türkiye’nin gönderdiği şartnamede uzun menzilli ve son jenerasyon bir hava savunma sistemi istendiği ve paket halinde yani ilişik aparatlarıyla birlikte istendiğine yönelik bir madde var. Dolayısıyla biz de hazırlıklarımızı şu ana kadar beklettik ancak iki hafta içerisinde 3 ayrı paketten oluşan bir teklifte bulunacağız.

Bu paketlerin içerisinde hangi savunma sistemlerine ve eklentilerine yer verilecek?
İlk paketimiz S-300V hava savunma sistemi. Bu sistem Dünyadaki en gelişmiş hava savunma sistemlerinden birisi olup büyük hava saldırıları, balistik füzeler, taktik bombardıman uçakları ya da aura-balistik güdümlü füzelere karşı tam etkili mobil bir füze sistemidir. 250 km’lik bir alandaki tüm saldırıları algılayabilir ve 1,100 km’e kadar etkili savunma yapabilir. Aynı anda 24 ayrı hedefe kitlenebilen 48 füzeye sahip bu sistemle birlikte hedef belirleme sistemi, ana sistemi korumak için 4 ayrı yerden-karaya füze bataryası ile füz destek ve teknik sistemler de paketin içinde. Yani bu sistemle birlikte 9S457-1 kumanda merkezi, 9S15MV uydu radar sistemi, 9S19M2 sektörel uydu sistemi de veriliyor. Bu sistemin bir adetinin maliyeti 350 milyon dolar. Biz Türkiye’ye eğer bu paket seçilirse 3 milyar dolarlık sistem satmayı teklif edeceğiz. FAVORIT hava savunma füze sistemi ise daha uzun menzilli ve yine mobil bir sistem. FAVORIT sistemi S-330V sisteminden daha kuvvetli. 300 km’lilk bir alandaki 300 ayrı hedefi belirleyip aynı anda 100 ayrı hedefe kitlenebilme özelliğine sahip. 36 adet aynı anda farklı hedeflere kitlenebilen füze ve 72 adet karadan-havaya füze fırlatabiliyor. Bu sistemle beraber de 54K6E2 kumanda ve kontrol merkezi, 64N6E2 hedef belirleme radarı, 1T12-2M-2 keşif ve radar cihazı ve özel donanımlı koruma panelleri veriliyor. Bu sistem ABD’nin Patriot sisteminden çok daha güçlü ve daha ucuz bir sistem. Sitemin full paket fiyatı 500 milyon dolar. Türkiye’ye 6 milyar dolarlık bir paket önereceğiz. OSA-AKM ise ağırlıkla avcı uçaklar, saldırı helikopterleri, insansız hava araçları ve güdümlü füzeler için etkin bir vurucu güce sahip orta menzilli bir savunma sistemi. 45 km’lik bir alan içerisinde sahip olduğu 6 güdümlü füze ile amfibik hareket kabiliyetine de sahip. Türkiye’ye önereceğimiz pakette 500 milyon dolar değerinde 35 adetin üzerinde OSA-AKM satmayı önereceğiz. Bu sistemle beraber Tek ateşleme bataryası içerisinde dört adet 9A33BM3 hava savunma füzesi ve altı adet 9M33M3 karadan-havaya füze, bakım destek ve hedef sistemleri de veriliyor. Bağımsız bir simlüasyon cihazının da yanında verildiği OSA-AKM sistemi önereceğimiz en son paket.

ABD’nin de 3 ayrı paket önerdiği ve tüm paketlerin değerinin 7,8 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Biz de 3 ayrı paket öneriyoruz. Bu paketlerin toplam değeri ise 9,5 milyar dolar değerinde. Son paketi ihtiyaca göre sunacağız. Böylece ilk aşamada sunacağımız paketin toplam değeri 9 milyar dolar değerinde. Üstelik atış gücü, etki alanı ve füze sayısı ABD’nin önerdiği paketlerin 4-5 katı daha büyük.

‘Komşudan bir tehdit beklemiyoruz’


Dışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin patriot füzeleri alımı konusundaki haberleri değerlendirirken, “Basına yansıyan haberlerin bütününü doğru kabul etmek doğru olmaz” dedi. “Türkiye’nin komşularıyla sıfır problem ilkesi devam edecek. Türkiye’nin güvenlik politikaları da devam edecek. Bunların ikisi birbirine alternatif değildir” diyen, Dışişleri Bakanı kamuoyundaki tartışmaları şöyle değerlendirdi “Füze alımı herhangi bir komşudan tehdit beklendiği anlamına gelmez.”

Kaynak    http://w9.gazetevatan.com/Fuze_kalkani_Ruslarin_da_istahini_kabartti/259545/1/Gundem

Çevrimdışı dreamlistan61

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 170
  • 0
Ynt: Yoksa PAC3 ü mü seçtik?
« Yanıtla #13 : 16 Eylül 2009, 04:53:34 »
Yeni Haber var orayı okuyun RUS'lardan teklif var

Çevrimdışı Subutay

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 231
  • 0
RUSYANIN TEKLİF HAZIRLIĞI
« Yanıtla #14 : 17 Eylül 2009, 00:22:27 »
Yıllardır Silah alımında ABD ' ye bağımlı kaldık ..Her defasında kısıtlamalar ve sınırlamalar getirildi..Bu kez Türkiyenin menfaatine olacak şekilde , Teknoloji Transferi ve Türkiyede Üretimi amaçlarına yönelik olarak İhalenin Rusya lehine sonuçlandırırlması temennimdir.  

Söz konusu haber Yeniçağ Gazetesi Web sitesinde de yer almaktadır.
« Son Düzenleme: 17 Eylül 2009, 01:23:54 Gönderen: Subutay »

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44294
  • 612
Ynt: Yoksa PAC3 ü mü seçtik?
« Yanıtla #15 : 17 Eylül 2009, 18:46:41 »
 Bu habere http://www.defenceturk.com/index.php?topic=1194.new;boardseen#new bakacak olursak, Patriot garanti gibi.  :o
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44294
  • 612
Ynt: Yoksa PAC3 ü mü seçtik?
« Yanıtla #16 : 18 Eylül 2009, 13:17:41 »
Tümgeneral Güler, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıda, uzun menzilli hava savunma füze sistemi tedarikine ilişkin açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak ise Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir ihtiyacın tespiti ve tedarikinin nasıl yapıldığına ilişkin aşamaları anlattı.

Tuğgeneral Gürak, tedarik için önce teklif değerlendirmesi yapıldığını, buna dayalı olarak harekat ihtiyacının belirlendiğini söyledi. Bu ihtiyaçların stratejik hedef planına ve tedarik planına konulduğunu anlatan Tuğgeneral Gürak, kaynak durumuna göre öncelik verilerek tedarik yoluna gidildiğini belirtti.

Tuğgeneral Gürak, bu usul kapsamında Türkiye'nin uzun menzilli hava savunma füze sistemi ihtiyacının belirlendiğini ve 30 Haziran 2006 tarihinde Savunma Sanayii İcra Komitesi kararı alınarak tedarik görevinin Savunma Sanayii Müsteşarlığına verildiğini kaydetti.

Savunma Sanayii Müsteşarlığınca gerekli ön hazırlıklar yapılarak 9 Nisan 2009 tarihinde teklife çağrı dosyaları ile istek mektubu hazırlanarak dağıtıldığını ifade eden Tuğgeneral Gürak, dosyaları ABD, Rus ve Çin firmalarının aldığını söyledi. Bu firmaların tekliflerini 13 Ekim 2009'a kadar Savunma Sanayii Müsteşarlığına vereceğini bildiren Tuğgeneral Gürak, ''Konunun medyaya yansıması; ABD'nin iç mevzuatı gereği ilgili ABD firmasının teklif verebilmek için kongreden ön izin almak zorunda olmasından kaynaklanmaktadır. Hava savunma füzelerinin ne miktarda alınacağı gizli değildir. Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından hazırlanan çağrı dosyasında bellidir'' diye konuştu.

Batarya halinde kullanılan bu silahların bazı komşu ülkelerde mevcut olduğunu, Yunanistan'ın Patriot Hava Savunma Füze Sistemine sahip olduğunu ifade eden Tuğgeneral Gürak, şunları kaydetti:

''Biz 4 batarya tedarik edeceğiz. Gerçek rakam ihale pazarlığında ortaya çıkacak olmakla birlikte yaklaşık maliyetin 1 milyar dolar civarında olacağı değerlendirilmektedir. Projenin ihtiyaç duyulan mali kaynağı, Savunma Sanayii Destekleme Fonu ve Devlet Firma Kredisi yıllara sari olarak, tahminen 6 yıl içerisinde karşılanacaktır. Proje maliyetinin tamamı bir defada ödenmeyecek yani 6 yıl içerisinde ödeme yapılacaktır. Bunlar proje sonuçlandığında belli olacaktır.

Bazı medya organlarında çıkan '7,8 milyar dolar' ifadeleri Türkiye açısından doğru değildir. Çünkü, ABD Savunma Bakanlığınca yapılan kongre bildiriminde, ihtiyaç 13 batarya belirtildiği için maliyet 7,8 milyar dolar ifade edilmiştir.

Yine iddia edildiği gibi, bu füzeler, belli bir ülkeye karşı değildir. Mobildirler ve her cephede kullanılabilirler. Hava ve füze tehdidi nereden gelirse, bu savunma füzeleri de caydırma ve savunma için o bölgeye kaydırılacaktır.''

AA
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı RekarnO

  • DefenceTurk
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2181
  • 2
Ynt: Yoksa PAC3 ü mü seçtik?
« Yanıtla #17 : 18 Eylül 2009, 14:02:26 »
Bu fuzelere verılecek para 8 ıle 10 mılyar dolar arası denılıyor. bu parayı verdıkten sonra BAE nın bıle onune gecmıs oluyoruz. Yanı savunmaya  ınanılmaz bır para harcamız oluyoruz.

Sımdı soyle dusunursek, bu sıstemın gelmesı nerden baksak 1-2 yıl surer belkı daha az, bu kadar parayı yabancıya verecegımıze yerlı sermayeye yarısını bıle aktarsak bızım ıcın bır hava savunma sıstemı kurulamaz mı. malıyetler ne denlı olur bılmıyorum ama bu kadar parayla bızde bıseyler yapabılırz sanırsam.

Çevrimdışı batuhansafak

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 27
  • 0
Ynt: Yoksa PAC3 ü mü seçtik?
« Yanıtla #18 : 21 Eylül 2009, 14:21:02 »
S300 veya S400 olması daha iyi olur bence nedeni kaynak kodlarının ve geliştirilmesinde çok faydalı katkılarımız olacağı kanaatindeyim ruslar bizimle ortak üretime gidebilir diye düşünüyorum ama amerikalılar asla izin vermezler buna

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44294
  • 612
Ynt: Yoksa PAC3 ü mü seçtik?
« Yanıtla #19 : 29 Eylül 2009, 14:30:01 »
ABD Füzeleri kapıda!
Can İzbul yazdı..

29.09.2009 14:06

18 Eylül’de, “ Füze kalkanı Türkiye’ye mi geliyor?” başlıklı yazımızda, verileri alt alta koymuş, “ABD füze kalkanı kapsamındaki bazı ünitelerin Türkiye’ye kaydırılması mı düşünülüyor?” diye sormuştuk.

19 Eylül’de de konuya ilişkin bazı önemli noktaları başka bir yazımızın başında dikkate sunmuştuk. Malum, ABD, Rusya’yı daha fazla ajite etmemek ve İran konusunda Moskova’nın desteğini sağlayabilmek için, Çek Cumhuriyeti ve Polonya’ya konuşlandırmaktan vazgeçtiği füze kalkanı ünitelerini (radar ve füzeleri) farklı-esnek bir yapıda, Kuzey ve Güney Avrupa’ya kaydırma kararı almış ve Nato müttefikleri nezninde hemen yoklamalara başlamıştı. (detayını sütün altındaki arşiv bölümünden -18,19 Eylül tarihli yazılar-bulabilirsiniz.)

Sorularımıza yanıt, 10 gün sonra, Alman Marshall Fon’undan geldi.

Washington ve Brüksel merkezli faaliyet gösteren ve ABD yönetimi ile çok yakın biçimde çalışan bu düşünce kuruluşunun Ian Lesser imzasıyla hazırladığı “ABD füze sisteminin yeni görünüşü-Türkiye” başlıklı analiz, çok ciddi ve açıkçası bölgesel istikrar açısından düşündürücü maddeler içeriyor.

“İran’ın yarattığı risklerin” ön plana çıkarıldığı “GMF analizi”ndeki temel tespit ve öneriler şöyle; (dikkatinize büyük puntolarla sunuyorum)

““-OBAMA YÖNETİMİ’NİN FÜZE KALKANI PLANLARINI ESNEK YAPI ÇERÇEVESİNDE YENİDEN ELE ALMASININ “TÜRKİYE VE TÜRKİYE-NATO İLİŞKİLERİ” AÇISINDAN ÖNEMLİ SONUÇLARI OLACAKTIR.

-YENİ FÜZE SİSTEMİ İRAN’DAN KAYNAKLANABİLECEK RİSKLERE KARŞI DAHA UYGUN BİR YAPI YARATACAKTIR.

-ABD FÜZE SİSTEMİ; TÜRKİYE’NİN İRAN KAYNAKLI RİSKLERE KARŞI SAVUNULMASINDA DESTEK OLACAKTIR.

-BU DEĞİŞİMİN ARTILARINDAN YARARLANABİLMEK İÇİN ABD VE NATO, YENİ FÜZE SAVUNMA SİSTEMİNİN BAZI UNSURLARININ TÜRKİYE’YE YERLEŞTİRİLMESİ OLASILIĞINI ARAŞTIRMALIDIR.

-NATO’NUN YARDIMIYLA TÜRKİYE, BU YENİ SİSTEMLE DOĞU AKDENİZ’DE FÜZE VE HAVA SAVUNMASINDA LİDER KONUMA GELEBİLİR.

-FÜZELERİN TÜRKİYE’YE YERLEŞTİRİLMESİ KONUSU, TÜRKİYE’NİN; İRAN’IN NÜKLEER BEKLENTİLERİ, GİDEREK ETKİSİZLEŞEN YAPTIRIMLAR VE  MUHTEMEL GÜÇ KULLANIMINA YÖNELİK POLİTİKASINI AÇIĞA ÇIKARACAKTIR.””

Görüldüğü üzere, ABD merkezli düşünce kuruluşları, ABD füzelerinin Türkiye’ye yerleştirilmesi fikrini aşılamaya başlamış durumda.

Bu kuruluşlar, hele de GMF bu tür yayınları boşuna yapmaz. Tek başına da hareket etmez.

Dolayısıyla bu “telkinlerin” bazı “büyük planların” parçası olduğunu düşünmek için çok sebep var.

Dikkatinizi çekerim, GMF’nin bahsettiği füzeler Genelkurmay’ın alacağını duyurduğu yaklaşık 1 milyar dolarlık “patriotlardan farklı”, “doğrudan ABD-Nato füzeleri”.

Yani Türkiye’nin alacağını duyurduğu savunma sisteminden ayrı ama gerektiğinde onunla paralel çalışabilecek bir ABD sisteminden ve ABD’li düşünce kuruluşlarının bakışıyla, İran’ın yavaş yavaş hedefe oturtulmasından bahsediyoruz.

Ne diyorsunuz? Sizce nereye gidiyoruz?

canizbul@haberturk.com
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com