HOBİLERİNİZ, TASARIM VE DİĞER KONULAR > Genel Konular

Hindistan ile Çin Arasındaki Yine Sınır Krizi Patlak Verdi

(1/4) > >>

Şahinbey:
Hindistan ile Çin Arasında Bir Savaşa da Sebep Olan Sınır Gerginliği, Çin'in Hindistan'ın Cammu Keşmir Sınırındaki Ladakh Bölgesine 1.5 Kilometre Girmesi ile Tekrar Krize Yol Açtı.

Hindistan ile Çin arasında bir savaşa da sebep olan sınır gerginliği, Çin'in Hindistan'ın Cammu Keşmir sınırındaki Ladakh bölgesine 1.5 kilometre girmesi ile tekrar krize yol açtı.

Hindistan PTI Haber Ajansının verdiği bilgiye göre 3 Temmuz 2009'da meydana gelen olayda Çin askerleri uluslararası sınır olarak kabul edilen bölgeye girerek taşların üzerine ÇİN yazısı yazdı. Uluslararası sınır kabul edilen Gya dağı yakınlarına kadar gelen Çin askerleri bölgede 1.5 kilometre kadar ilerledi.

Hindistan'ın İngiliz Krallığı sömürgesi döneminde kararlaştırılan uluslararası sınırlar 1.5-1.7 kilometre genişliğe sahip. Hindistan haber kaynakları geçtiğimiz haftalarda da Cammu Keşmir'in Chumar bölgesinde Çin ordusuna ait helikopterlerin Hint hava sahasında seyrettiklerini bildirmişti.

Hükümet ve ordu yetkilileri olayla ilgili yorumda bulunmazken Çin'e geçtiğimiz hafta bir dizi ziyarette bulunan üst düzey Hintli generallerin olayı Çinli meslektaşları ile görüşecekleri tahmin ediliyor. Hindistan savunma bakanlığı sözcüsü Sitanshu Kar, generallerin iki ülke arasındaki savunma sözleşmelerini ve tatbikatlarını görüştüklerini bildirdi. Çin tarafı ise basının ziyaret ile alakalı sorularını yanıtsız bıraktı.

HİNDİSTAN ÇİN'E SİLAH TAŞIYAN UÇAĞI ALIKOYDU

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Çin'e silah götüren bir uçak, yakıt ikmali için indiği Hindistan'ın Kalküta kentinde alıkonuldu. 10 kişilik mürettebatı sorgulayan Hindistan, uçağın silah taşıdığını önceden bildirilmesi gerektiğini vurguladı.

Çin ile Hindistan 1962 yılında Himalaya'lardaki sınır anlaşmazlıkları yüzünden 5 ay süren bir savaşa girişmişti. Savaşta Hint tarafı büyük kayıplar verirken Çin, Keşmir'deki "Aksai Çin" bölgesini kendi topraklarına kattı. 4 bin 250 metrede yapıldığı için dünyanın en yüksekte yapılan savaşı olarak tarihe geçen bu savaş, ABD'nin Hindistan'a mühimmat desteği vermesinin ardından Çin'in tek taraflı ateşkes ilan etmesiyle sona ermişti. Savaşta 722 Çin, 3 bin 128 Hint askeri hayatını kaybetmişti.

kaynak:http://sondakika.com/haber-hindistan-ile-cin-arasindaki-yine-sinir-krizi-1753205/

カメせ:

--- Alıntı ---Çin ile Hindistan arasında sınır anlaşmazlıklarına konu olan Doklam bölgesinde Çin yoğun askeri faaliyetler içerisinde 5000 askeri konuşlandırmaya yetecek tesislerin kurulumu devam ediyor.



Hindistan, gelecek 5-7 yıl içinde silahlı kuvvetlerin mücadele kabiliyetini güçlendirmek için bir dizi kritik silah, füze, savaş uçağı, denizaltı ve savaş gemisi tedarik edeceği ve ordunun modernizasyonunu hızlandırmak için 130 milyar usd'lik bir plan hazırladı.

Hükümetin acil önceliğinin, 2.600 piyade savaş aracı ve 1700 gelecek nesil savaş aracı tedarik etmek de dahil olmak üzere piyade modernizasyonunu ve IAF için 110 çok amaçlı avcı uçağı tedarik etmek.

Ordu, Çin ve Pakistan sınırlarında “iki cephede” bir savaş olasılığını için yeterli fon tahsisi için bastırıyor.

Donanma elindeki yaklaşık 132 gemi, 220 uçak ve 15 denizaltısı sayısını önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde 200 gemi, 500 uçak ve 24 saldırı denizaltısı seviyesine çıkarmayı planlıyor.
--- Alıntı sonu ---

カメせ:

--- Alıntı ---Çin ile Hindistan arasındaki tartışmalı #Ladakh sınırı yüzünden bölgede tansiyon iyice yükseliyor. Hindistan sınıra yığınak yapmaya başladı.
https://mobile.twitter.com/Tacticalprm/status/1270405435154223108
--- Alıntı sonu ---

UYVAR:
O t90'lar gercekten cok ciddi bir güç carpani. Bakalim is nereye varacak? Çin'in işi çok zor bu sefer. Abd de o karakapcuklari destekler. Pakistan'in tutumu önemli.

tumucin:
pakistan cin ile birlikde olmamani Cinin uygur türklerine ne yaptigi

ortada

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git