DefenceTURK.com

HOBİLERİNİZ, TASARIM VE DİĞER KONULAR => Genel Konular => Konuyu başlatan: Bogü Alp - 02 Nisan 2020, 10:39:07

Başlık: Simülasyon ve Yapay Zeka
Gönderen: Bogü Alp - 02 Nisan 2020, 10:39:07
Ülkemizde son yaptığımız askeri operasyonlar yaşadığımız pandemi ile aklıma bir şey geldi.
Yapay zekayı hepimiz biliyoruz belirli kodlarla verilerle oluşturulan programlar pek çok şeyi tahmin edebiliyor. Örneğin Arap baharı ve Libya olaylarını gelişmiş yapay zekaya bağlı programlar tahmin etmişti.
Bizse yapay zekayı kullanarak oluşturduğumuz simulasyonlarla terör hareketleri hakkında bilgi alabilir miyiz örneğin tel Rıfatta pkk/ypgnin mevcut silah hareket yapısını araziyle beraber yapay zekayla simultane etmek gibi.
İnsan hareketlerini ve son yaşadımız corona virüsün bulaşmasını simultame edip hızlı bir şekilde yayılma hızını ve bölgelerini bulabilir miyiz?
Başlık: Ynt: Simülasyon ve Yapay Zeka
Gönderen: mavi1991 - 02 Nisan 2020, 22:10:00
Matematiksel modeller istihbarat konuları üzerine de yazılıyor, bu sayede yapay zekada kullanılabilir. Genelde üniversitelerde fizik, ekonomi üzerine matematiksel modeller kurulur ve yayınlar yazılır. Fakat burada modelin doğruluğu artıkça hesaplama süresi / gücü üstel olarak artıyor bu için gelişmiş ülkelerde süper bilgisayarlar kullanılır. Ama sosyal olaylar veya istihbarat üzerine nasıl ve etkinlikte matematiksel modeller kurulur ona pek hakim değilim
Başlık: Yapay Zeka algoritması, bir simülasyon ortamında F-16 pilotunu Yendi.
Gönderen: カメせ - 22 Ağustos 2020, 02:08:13
Alıntı
ABD Savunma Gelişmiş Araştırma Projeleri Ajansı (Defence Advanced Research Projects Agency /DARPA), yapay zeka (artificial intelligence /AI) testine girdi. Heron Systems firmasının geliştirdiği yapay zeka algoritması, bir simülasyon ortamında F-16 pilotu "banger" ile it dalaşına (AlphaDogfight) girdi. 20 Ağustos'da gerçekleşen üçüncü ve son it dalaşı denemelerinde yapay zeka, pilotu 5-0'ı geride bıraktı. İt dalaşı simülasyonuna katılan pilot, 2.000 saatten fazla süreyle operasyonel uçuş tecrübesi olan bir F-16'da savaş pilotu.

Banger ve AI simüle edilmiş dövüşle beş farklı temel avcı manevra senaryosunda savaştı. Her iki taraf sadece F-16 Viper'ın ateşli silahlarını kullanıyordu ve yapay zekası her seferinde manevra yapıp Banger'ı alt edebildi. Banger ve AI arasındaki imkanlar açısından denge sağğlanmıştı. Algoritma, gerçek dünya uçağının yapabileceğinin ötesinde G kuvvetlerini geçmeden F-16 uçuş sınırları içinde görev yaptı.

Yapay zekanın manevraları, pilot manevralarının prosedürlere dayalı ve eğitim kurallarına bağlı kalarak alışkanlık haline geldiğini kanıtladı.

Yapay zeka ayrıca, insanın daha uzun rotayı izlediği bir ortamda "nanosaniye seviyesinde" ince ayarlama yapabildiğini gösterdi.

Testler denemeler sırasında pilotunda aynı zamanda birçok yeni senaryoyu öğrendiğini, çünkü pilot Banger'ın birbirini takip eden her turda daha uzun süre hayatta kaldığını gösteriyor.
youtu.be/NzdhIA2S35w (http://youtu.be/NzdhIA2S35w)https://c4defence.com/Gundem/yapay-zeka-pilotu-it-dalasinda-yendi/10594/1
Başlık: Ynt: Simülasyon ve Yapay Zeka
Gönderen: Commander - 22 Ağustos 2020, 08:56:35
Yarısını izlediğim yayındır. Yapay zeka adeta yargı dağıttı şans bile vermedi pilota. Gelecek belli bizimde TFX için böyle bir planımız olmalı.
Başlık: Ynt: Simülasyon ve Yapay Zeka
Gönderen: Barbatos - 22 Ağustos 2020, 10:09:52
Skynet'in ayak sesleri!
Başlık: Türkiye yapay zekayla uçacak.
Gönderen: カメせ - 26 Ekim 2020, 12:27:42
Alıntı
Türkiye yapay zekayla uçacak.
(https://cdnuploads.aa.com.tr/uploads/Contents/2020/10/20/thumbs_b_c_46e63ed17f7b69c67214e7d050f11d97.jpg)
Türkiye'nin lider havacılık sanayisi şirketi TUSAŞ, bir yandan hava platformları geliştirip üretirken bir yandan da bunları en yeni teknolojilerle donatmak için yapay zeka konusunda çalışmalar yapıyor.

TUSAŞ Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi Müdürü Güven Orkun Tanık, AA muhabirine, yapay zeka alanında yürüttükleri çalışmalar ve hedeflerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Tanık'ın verdiği bilgiye göre, TUSAŞ'ın bu konudaki en önemli gündem maddelerinden birini yapay zeka konusu oluşturuyor. Yapay zekanın her alanında kabiliyet geliştirmek üzerine çalışmalar yapan şirketin öncelikli alanlarını ise otonom sistemler, görüntü işleme ve karar destek sistemleri ile büyük veri analitiği altyapıları oluşturuyor.

Yapay zeka ekibini müdürlük seviyesinde tesis eden ilk büyük savunma sanayisi şirketi olan TUSAŞ, bu alanda çalışmak üzere bir ekip kurdu ve her geçen gün bunu büyütüyor. İnsan kaynağını artırmak için çeşitli eğitim programları düzenleyen TUSAŞ, ayrıca Hacettepe Üniversitesi Yapay Zeka Mühendisliği başta olmak üzere birçok akademik kurumla da iş birliği halinde bulunuyor.
(https://www.aa.com.tr/uploads/userFiles/c9f1ae26-3cf3-4ab4-9d72-230dedd01a4c/anadoluimages_20650145.jpg)
Türkiye ve şirket için faydalı olduğu düşünülen her türlü yapay zeka alanında faaliyet göstermeyi hedefleyen TUSAŞ, şirket içinde 4 aktif proje sürdürüyor. Gelecek dönemde hayata geçirilmek üzere birçok proje sırada bekliyor. Yakın dönemde şirketin bütün süreç ve platformlarında yapay zeka etkilerinin görülmesi bekleniyor.

İş ortaklarından geçer not aldı
TUSAŞ bünyesinde yapay zeka ekibi kurulmasının üzerinden henüz kısa bir süre geçmesine rağmen geliştirilen projelerden bazıları iş ortakları tarafından düzenlenen denetimlerde kabul gördü.

Yapay zeka sistemlerinin örnekleri gelecek dönemlerde daha da sık görülecek. İnsanların yükünü azaltan, yeteneklerini artıran bu teknoloji, üretimden platformlara kadar havacılık ve savunma sanayisinin her alanında fırsatlar sunuyor. Örneğin, pilotların bilişsel yükünü azaltan, bazı işleri/görevleri otomatikleştiren birçok teknoloji ve projenin yakın zamanda kullanılması öngörülüyor.
(https://www.aa.com.tr/uploads/userFiles/c9f1ae26-3cf3-4ab4-9d72-230dedd01a4c/anadoluimages_20650143.jpg)
DARPA'ya benzer çalışmalar yürütülüyor
TUSAŞ Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi Müdürü Tanık, yakın zamanda Pentagon'a bağlı İleri Savunma Araştırma Projeleri Ajansının (DARPA) yapay zeka ile pilotu karşı karşıya getirdiği denemeyi anımsatarak, şöyle konuştu:

"DARPA çalışmasındaki teknoloji, temel olarak bir pilotun normalde vereceği kontrol girdilerini vererek önce bir uçağı uçurmayı öğrenen, daha sonrasında ise bunu it dalaşına kadar sofistike hale getiren bir pekiştirmeli öğrenme modelleri topluluğu. Bunun için arkada gerçekçi bir uçuş dinamiği modeli ve sofistike bir ödül ve ceza mekanizması ile uzun süreler eğitilmiş sistemler var. Tipik bir sistemde her biri 20-30 yıl uçuş 'tecrübesi' sahibi onlarca model tek bir uçağı uçuruyor. Bizim çalışmalarımızda ise çok benzer bir yapı olduğunu söyleyebiliriz. Bu tarz sistemler görev planlamadan, uçuş simülatörlerinde pilotların eğitimine ve daha ileri dönemlerde platformların bazı angajmanları/görevleri otomatik gerçekleştirmesine kadar birçok kullanım alanı olabilecek teknolojilerin geliştirildiği ve olgunlaştığı sistemler. Hatta biraz daha ileri gidecek olursak otonom savaş uçaklarına giden yolu açacak çalışmalar. Günümüzde yapay zeka teknolojileri insanlarla karmaşık ortamlarda mücadele edebilecek, hatta bahsi geçen örnekte olduğu gibi insanlara üstün gelebilecek kadar gelişti. Bu ve benzeri sistemlerin milli olarak geliştirilmesi gelecek açısından büyük önem taşıyor."
https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/turkiye-yapay-zekayla-ucacak/2012377 (https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/turkiye-yapay-zekayla-ucacak/2012377)
Başlık: Simülasyon ve Yapay Zeka
Gönderen: カメせ - 27 Ekim 2020, 15:39:19
Alıntı
youtu.be/mbRYJCpeHT0 (http://youtu.be/mbRYJCpeHT0)
Başlık: Ynt: Simülasyon ve Yapay Zeka
Gönderen: Bogü Alp - 28 Ekim 2020, 12:06:14
Benim konuyu açarken anlatmak istediğim terör örgütünün harekat yapısını simültane edip yapay zekadan olası taktiklerini tünellerini mevzilerini ortaya çıkarmaktı. Bununla ilgili bir gelişme var mı?
Başlık: TUSAŞ ve İTÜ AI.
Gönderen: カメせ - 22 Şubat 2021, 07:44:19
Alıntı
(https://pbs.twimg.com/media/EukOgNLXMAkoTWK?format=png&name=medium)
https://mobile.twitter.com/AngaraliMhendis/status/1363419730145599490
Başlık: Simülasyon ve Yapay Zeka
Gönderen: カメせ - 16 Mart 2021, 03:01:31
Alıntı
youtu.be/vjj7IPDKYgk (http://youtu.be/vjj7IPDKYgk)
Başlık: Yapay Zeka.
Gönderen: カメせ - 29 Kasım 2022, 23:39:58
Alıntı
YAPAY ZEKA MİLLİ TEKNİK KOMİTESİ KURULDU

Yapay zeka alanındaki standardizasyon çalışmalarına bilişim sektörünün ve paydaşlarımızın katılımını sağlamak için MTC 195 Yapay Zeka Milli Teknik Komitesini kuruldu.

(https://pbs.twimg.com/media/FiwPA3eWQAwTRRw?format=jpg&name=medium)
https://mobile.twitter.com/Keremhok
Başlık: Yapay Zeka.
Gönderen: カメせ - 10 Ocak 2023, 22:07:17
Alıntı
Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından AR-GE çalışmaları yapılan yeni nesil Yapay Zeka ve Kuantum Teknolojileri.

(https://pbs.twimg.com/media/FmGCCUtX0AASejd?format=jpg&name=medium)https://mobile.twitter.com/Defence_Turk/status/1612713143792197632
Başlık: Bilim dünyasını heyecanlandıran yapay zeka açıklaması
Gönderen: tumucin - 20 Eylül 2023, 00:08:09
Google'ın yapay zeka program geliştirme şirketi DeepMind, yapay zeka kullanarak insan DNA'sında hastalıklara yol açan genlerin tespitini hızlandırıyor.

DeepMind’ın yapay zekayla ilgili açıklamaları bilim dünyasında heyecan yarattı. DeepMind tarafından kullanılan yapay zeka programı DNA’daki değişimleri tanımlayabiliyor.

AlphaMissense adı verilen yeni sistem, insan DNA ipliklerindeki bileşenlerin sırasını kontrol ederek çalışıyor. Sıralamadaki yanlışlık, vücut hücreleri ve dokularının düzgün şekilde üretilemediği ve bunun da hastalığa yol açabileceğine işaret ediyor.

DeepMind’dan Pushmeet Kohli, yeni sistemle DNA’daki tüm önemli mutasyonların yüzde 89’unu belirlediklerini belirtti.

Avrupa Moleküler Biyoloji Laboratuvarı Genel Müdür Yardımcısı Prof. Ewan Birney, gelişmeyi büyük adım olarak niteleyerek “Bu, klinik araştırmacıların hastalığa neden olabilecek yerleri bulmak için nereye bakacaklarına öncelik vermelerine yardımcı olacak.” ifadesini kullandı.

Gelişmenin tanıyı hızlandırması ve daha iyi tedavi arayışlarına yardımcı olması bekleniyor.

DeepMind geçen yıl yapay zeka aracılığıyla insan vücudundaki neredeyse tüm proteinlerin şeklini çözmüştü.

AlphaMissense aracılığıyla yapılan çalışma, “Science” dergisinde yayımlandı.

(AA)
Başlık: Ynt: Simülasyon ve Yapay Zeka
Gönderen: putty - 19 Mart 2024, 20:50:10
Türkiye yemeyip içmeyip yapay zekaya makine öğrenmesine yatırım yapmalı. Yıllar değil aylar hızında bunu yapmak gerekiyor yıllarca zamanımız yok bu yaz en az on bin yapay zeka için çalışan adamı çalıştırmaya başlamamız lazım. Seneye kadar beklersek dünya değişecek geç kalacağız ona göre. Uçaklar google lar uberler amazon lar microsoftlar apple lar bunlar hepsi fasa fiso artık yepyeni bir dünya geliyor bir gün bile kaybedecek zamanımız yok bu hafta toplanıp pazartesiden geçi olmaz çalışmaya başlama kararı alınmalı. Her gün yeni haberler alıyoruz yapay zeka chip leri şirketleri kod yazan yapay zekalar yıl değil aydan aya katlanıyor bu alan. Vallahi zırzıbıdık kalırız ortalıkla önümüzdeki bir kaç senede böyle gidersek. Dijital devrim daha başlamadı yapay zeka öncesi her iş uberler uygulamalar yazılımlar filan kumda oynama yıllarıydı büyük resimde bu güne kadarki yapılanların esamesi okunmayacak. Vallahi çok geç kalıyoruz makine öğrenmesine yılda on bin mühendis mezun etmeliyiz. Chipleri yapmaya başlamamız lazım bunları vermeyecekler bize Nvidia filan ekran kartını martını ilgisini bıraktı yapay zeka chiplerine yükleniyor gümbür gümbür geliyor bu teknolojiler. 2030 da şunu diyeceğiz biz nasıl bir taş devrinde doğmuşuz yazık bize. 2025 de olacakları görünce putty demişti deyin bunlar daha hiç bir şey ama 2030 değil gelecek sene bunu hatırlayın buraya yazıyorum bir sene sonra görüşürüz bu iş logaritmik büyüyor
Başlık: Ynt: Simülasyon ve Yapay Zeka
Gönderen: Gökbörü - 19 Mart 2024, 22:10:38
Önemli tabii ama ben böyle "aşırı teknolojik" diye adlandiracagim şeylere fazla yüklenmeyi askeri açıdan riskli görüyorum....

Biri çakacak bir virüs, elektromanyetik dalga, kesecek ağlarını vs hersey demir yığınına dönecek kalacak ortada...

Çok mu basit düşünüyorum acaba....
Başlık: Ynt: Simülasyon ve Yapay Zeka
Gönderen: SH - 19 Mart 2024, 22:26:27
Ben daha once de yazdim ama tekrar yazayim. Bu yapay zeka dediginiz isin buyuk cogunlugu akademik su anda. Yani aslinda eger bu alana deger vermek istiyorsaniz okullarinizin kalitesini artirmaniz gerekiyor. Buna yonelik egitim mufredati gelistirmek gerekiyor.

Gecen gun Temel Bey'in videosunda herkes zaten videosundan herkes istedigi noktalari aldi. Benim icin en onemli kisim ise "Rusya'nin motor sanayisinde eleman sikintisi yok cunku sirf bu is icin universite var" dedi. 30 bin kisilik imis. Sayin Marmara da bize daha detayli aciklama yapar.

Yani arkadaslar bu is zaten pratigine sahip oldugumuz fuze gelistirme, motor gelistirmeden biraz farkli. Su anda Huggingface sitesine girip, en populer modellere yada yeni makalelere bakarsaniz bircogunun Cin'den geldigini goreceksiniz.

Eger bu alana yatirim olacak ise en az 1-2 bin kisilik bu ise ozel bir universite kurulmali. Ogretmenleri gerekirse yurtdisindan getirmeli. Ulkemizdeki en degerli hocalari burada ders vermek icin degerlendirmeli.

Bu isin ayni zamanda bir de motor, gomulu sistemler, elektronik dizayn gibi alanlari da olmali. Bize en az bu alandan mezun her sene birkac bin kisi hep lazim.

Vizyonumuzu genis tutalim.
Başlık: Ynt: Simülasyon ve Yapay Zeka
Gönderen: putty - 10 Nisan 2024, 03:58:59
Yapay zeka takip edilemez hızda gelişiyor üç ayda iki katına çıkıyor gelişmeler. Her sene başka bir dünyaya uyanacağız haberimiz olsun. Ziyan edilecek dakikamız bile yok o kadar feci durum dünyada. Havelsan Aselsan yapay zeka nın lafını etmeye başlamış neyse ki ama uçak helikopter uydu yapmak gibi değil gelecek ay bir şeyler başarmış olmamız lazım öyle bir hızda ilerliyor bu alan. Uygarlığımızın ceyranı icat ettiği gibi bir sıçrama eşiği bu yapay zeka. Gece gece yazdım çünkü sabaha kadar gerçekten zamanımız yok o kadar gümbür gümbür ilerliyor bu alan

Bu akademisyen konuya tutku ile bağlı ben onu takip ediyorum

Error 404 (Not Found)!!1 (http://www.youtube.com/watch?v=Vd42i1BJtkE#)

https://www.youtube.com/watch?v=Vd42i1BJtkE (https://www.youtube.com/watch?v=Vd42i1BJtkE)
Başlık: Ynt: Simülasyon ve Yapay Zeka
Gönderen: Ocak - 10 Nisan 2024, 07:57:18

 Sayın Putty

 Fikirlerinize katılıyorum ve arttırıyorum, yapay zeka, uygarlık tarihimizin en korkutucu sıçrama tahtası olacak, ateşin bulunması veya elektrik ile kıyaslanamaz bir şafak arefesindeyiz.

 Yapay zeka algoritmalarına hakim uluslar hariç diğer uluslar Dünya arenasından silinecekler, eğer ortak etik kurallar kabul edilmezse ileride Dünya üzerinde bir elin parmakları kadar milletler kalacaktır.

 Hiç abartmadan söylemek gerekirse, insanlığın sonunu getirebilecek bir konudan bahsediyoruz.
Başlık: Ynt: Simülasyon ve Yapay Zeka
Gönderen: aydındurmus - 10 Nisan 2024, 09:37:46
Yapay zeka takip edilemez hızda gelişiyor üç ayda iki katına çıkıyor gelişmeler. Her sene başka bir dünyaya uyanacağız haberimiz olsun. Ziyan edilecek dakikamız bile yok o kadar feci durum dünyada. Havelsan Aselsan yapay zeka nın lafını etmeye başlamış neyse ki ama uçak helikopter uydu yapmak gibi değil gelecek ay bir şeyler başarmış olmamız lazım öyle bir hızda ilerliyor bu alan. Uygarlığımızın ceyranı icat ettiği gibi bir sıçrama eşiği bu yapay zeka. Gece gece yazdım çünkü sabaha kadar gerçekten zamanımız yok o kadar gümbür gümbür ilerliyor bu alan

Bu akademisyen konuya tutku ile bağlı ben onu takip ediyorum

Error 404 (Not Found)!!1 ([url]http://www.youtube.com/watch?v=Vd42i1BJtkE#[/url])

[url]https://www.youtube.com/watch?v=Vd42i1BJtkE[/url] ([url]https://www.youtube.com/watch?v=Vd42i1BJtkE[/url])


GÜNAYDIN!!!!????
Başlık: Ynt: Simülasyon ve Yapay Zeka
Gönderen: aydındurmus - 10 Nisan 2024, 09:40:11

 Sayın Putty

 Fikirlerinize katılıyorum ve arttırıyorum, yapay zeka, uygarlık tarihimizin en korkutucu sıçrama tahtası olacak, ateşin bulunması veya elektrik ile kıyaslanamaz bir şafak arefesindeyiz.

 Yapay zeka algoritmalarına hakim uluslar hariç diğer uluslar Dünya arenasından silinecekler, eğer ortak etik kurallar kabul edilmezse ileride Dünya üzerinde bir elin parmakları kadar milletler kalacaktır.

 Hiç abartmadan söylemek gerekirse, insanlığın sonunu getirebilecek bir konudan bahsediyoruz.

1-EVET
2-HAYIR
3-ÇOK ABARTIYORSUNUZ.
Başlık: Ynt: Simülasyon ve Yapay Zeka
Gönderen: putty - 10 Nisan 2024, 09:46:07

 Sayın Putty

 Fikirlerinize katılıyorum ve arttırıyorum, yapay zeka, uygarlık tarihimizin en korkutucu sıçrama tahtası olacak, ateşin bulunması veya elektrik ile kıyaslanamaz bir şafak arefesindeyiz.

 Yapay zeka algoritmalarına hakim uluslar hariç diğer uluslar Dünya arenasından silinecekler, eğer ortak etik kurallar kabul edilmezse ileride Dünya üzerinde bir elin parmakları kadar milletler kalacaktır.

 Hiç abartmadan söylemek gerekirse, insanlığın sonunu getirebilecek bir konudan bahsediyoruz.

Gerçekten öyle. İnsan aklı kuantum fiziği değil hadron çarpıştırıcısında aranan atom altı parçacıklar değil kara delik gibi öte galaksiler gibi zamanın sırrı gibi insan kabiliyetini aşan zorlukta bir şey değil. Akıl zeka beyin düşünme bunlar çok basit bir yapıda beyinde olan atom üstü hücre bazında çalışan mikroskopla bakınca bile görülen seviyede insanın çözebileceği simüle edebileceği bir şey. Akıl Allah'ın katından gelen anlaşılamaz çözülemez bir şey değildir. İnsanlar aklı çözme yoluna girdiler her sene ikiye katlanarak gelişiyor ve on yıl sonrayı kimse hayal edemiyor. Olmaz sanıyoruz ama olacak bu çok kesin bir şey. Taşlar üst üste kondu her mevsim eskisini katlayan gölgede bırakan şeyler ortaya çıkıyor. Bu treni kaçıran kahrolabilir. Beyin basit bir makinedir çözülemez hiç bir yanı yok insanlar çok daha iyisini yapma yoluna girdi
Başlık: Ynt: Simülasyon ve Yapay Zeka
Gönderen: Merzifonlu - 10 Nisan 2024, 12:40:25
Bu treni kaçıran kahrolabilir.

"olabilir" Değil Sayın putty, kesinlikle ama kesinlikle, olacak!! Şansa falan kalmaz bu iş.

Küresel ısınmadan dolayı herkes 10 sene içinde mevta olmazsa elbette. Sadece ve sadece, o tarzda bir kıyamet senaryosunda bu süreç akamete uğrar...

Motor olayına asıl bu yüzden çok üzülüyorum. Motordaki gerilik, bizi yapay zekada da geri bırakıyor. Çok değerli kaynaklarımızı ve daha da değerli zamanımızı çalıyor. Motor dosyasını bir an evvel kapatmalıyız ve tüm enerjimizi yapay zekaya vermeliyiz.
Başlık: Ynt: Simülasyon ve Yapay Zeka
Gönderen: aydındurmus - 10 Nisan 2024, 19:37:54

 Sayın Putty

 Fikirlerinize katılıyorum ve arttırıyorum, yapay zeka, uygarlık tarihimizin en korkutucu sıçrama tahtası olacak, ateşin bulunması veya elektrik ile kıyaslanamaz bir şafak arefesindeyiz.

 Yapay zeka algoritmalarına hakim uluslar hariç diğer uluslar Dünya arenasından silinecekler, eğer ortak etik kurallar kabul edilmezse ileride Dünya üzerinde bir elin parmakları kadar milletler kalacaktır.

 Hiç abartmadan söylemek gerekirse, insanlığın sonunu getirebilecek bir konudan bahsediyoruz.

Gerçekten öyle. İnsan aklı kuantum fiziği değil hadron çarpıştırıcısında aranan atom altı parçacıklar değil kara delik gibi öte galaksiler gibi zamanın sırrı gibi insan kabiliyetini aşan zorlukta bir şey değil. Akıl zeka beyin düşünme bunlar çok basit bir yapıda beyinde olan atom üstü hücre bazında çalışan mikroskopla bakınca bile görülen seviyede insanın çözebileceği simüle edebileceği bir şey. Akıl Allah'ın katından gelen anlaşılamaz çözülemez bir şey değildir. İnsanlar aklı çözme yoluna girdiler her sene ikiye katlanarak gelişiyor ve on yıl sonrayı kimse hayal edemiyor. Olmaz sanıyoruz ama olacak bu çok kesin bir şey. Taşlar üst üste kondu her mevsim eskisini katlayan gölgede bırakan şeyler ortaya çıkıyor. Bu treni kaçıran kahrolabilir. Beyin basit bir makinedir çözülemez hiç bir yanı yok insanlar çok daha iyisini yapma yoluna girdi

""Akıl Allah'ın katından gelen anlaşılamaz çözülemez bir şey değildir."" KATILMIYORUM
""Akıl zeka beyin düşünme bunlar çok basit bir yapıda beyinde olan atom üstü hücre bazında çalışan mikroskopla bakınca bile görülen seviyede insanın çözebileceği simüle edebileceği bir şey."" KATILMIYORUM
""Akıl Allah'ın katından gelen anlaşılamaz çözülemez bir şey değildir.""  KATILMIYORUM
""Beyin basit bir makinedir çözülemez hiç bir yanı yok"" KESİNLİKLE KATILMIYORUM ÇOK YANLIŞ BİR ÇIKARIM.