DefenceTURK.com

TÜRK SAVUNMA SANAYİ => Yerli Roket, Füze, Mühimmat Sistemleri ile İlgili Gelişmeler => Konuyu başlatan: Bulancaklı - 04 Mayıs 2012, 15:13:01

Başlık: Türk Ordusunun Yeni Silahı: Elektromanyetik silah
Gönderen: Bulancaklı - 04 Mayıs 2012, 15:13:01
Türk Ordusunun Yeni Silahı: Elektromanyetik silah

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Plazma Araştırma Laboratuvarı'nda savunma sanayiinde kullanılabilecek bir sistem geliştirildi.

Türkiye'de ilk kez bir üniversitede geliştirilen sistem sayesinde yüksek güçteki dalgaların transferiyle arada bir bağlantı olmadan uzaktaki enerji sistemleri tahrip edilebiliyor. Geliştirilen sistem hakkında bilgi veren SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Lütfi Öksüz, Türkiye'de ilk kez yüksek güçte, yüksek dalga mikrodalga sistemini Kanada ve ABD'li ortakların da desteğiyle geliştirdiklerini söyledi. Yüksek güç mikrodalga sistemlerinin savunma sanayiinde kullanıldığına dikkat çeken Doç.Dr. Öksüz, şöyle konuştu: "Geleceğin savaşları bombalarla, kimyasal sistemlerle değil elektromanyetik bombalarla olacaktır. Elektromanyetik silahlardan kastımız yüksek frekansta yüksek güçte bu dalgaların yönlendirilmesidir. Yönlendirilen dalgalar sayesinde uçak düşürülebilecek. Bir ülkenin nükleer hidrolik santrallerini tamamen göçertilebilecek. Gerekli destek verilmesi halinde biz de bu sistemi geliştirip ülkemizi bu tür sistemlerde dışa bağımlılıktan kurtarır, altyapımızı kurar, hem de bu alanda eleman yetiştirebiliriz. Savunma sanayi için vazgeçilmez bir sistem. Uyduları, uçakları düşürmek, mayınları uzaktan patlatmak istiyorsak bu sistemler gelecekte önem arzedecek"

BİR METRE UZAKTAKİ LAMBALARI MANYETİK DALGALARLA YAKTILAR
Bu sistemler arasında 95 GHz'de insanların üzerinde yanma hissi uyandıran mikrodalga sisteminin yer aldığını belirten Doç.Dr. Öksüz, uyduların düşürülmesi, tankların durdurulması, telekomünikasyon sistemlerinin tahrip edilmesi, elektrik sisteminin göçertilmesi gibi bir çok uygulaması olduğunu söyledi.
Laboratuvarda yaptıkları deneylerde yaklaşık bir metreden neon lambaları arada hiçbir bağlantı olmadan yakabildiklerini belirten Doç.Dr. Öksüz, şöyle konuştu: "Bir metre uzaklıkta bilgisayar sistemini, bir aracı, herhangi bir sistemi tahrip edecek enerjiyi transfer edebiliyoruz. Asıl amacımız bunu daha uzaklara transfer edecek sistemleri geliştirmektir."

IHA
http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/739643-cehennem-silahi (http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/739643-cehennem-silahi)
Başlık: Türk ordusunun yeni silahı (Cehennem silahı!)
Gönderen: enes38 - 04 Mayıs 2012, 17:10:07
Güzel birşey sanırım.
Başlık: Türk ordusunun yeni silahı (Cehennem silahı!)
Gönderen: M.B.T - 07 Mayıs 2012, 09:23:29
Mayınları nasıl imha ediyor anlamadım ama ??? güzel bir silaha benziyor.
Başlık: Türk ordusunun yeni silahı (Cehennem silahı!)
Gönderen: cevdeath - 03 Haziran 2012, 01:02:18
Mayınları nasıl imha ediyor anlamadım ama ??? güzel bir silaha benziyor.

Demek istediği şey tahminimce elektronik ve uzaktan kumanda yardımı ile tuzaklı mayınlar için. Kara düzen olan basma,çekme veya kurtulma sistemiyle çalışan klasik mayınları patlatacağını düşünmüyorum.

Başlık: Türk ordusunun yeni silahı (Cehennem silahı!)
Gönderen: lordiman89 - 05 Temmuz 2012, 21:33:50
Abd'den sonra birde Türkiyidemi var bu dalgayla uydu düşürme sistemi?
Başlık: Türk ordusunun yeni silahı (Cehennem silahı!)
Gönderen: enes38 - 13 Temmuz 2012, 18:35:17
Abd'den sonra birde Türkiyidemi var bu dalgayla uydu düşürme sistemi?
Bugün öğrendim  rusya bu alanda çok ilerlemiş  , enerji  kaynağı sıkıntısı varmış  ama ona rağmen 30 km  ötedeki bir uçağın bütün  elektronik sistemini bozabilecek bir prototip ürettiklerini  söylüyorlar , hatta  bizim düşürülen f-4 ün bu  silahla düşürülmüş olma ihtimali bile  olduğu söyleniliyor.
Başlık: Türk ordusunun yeni silahı (Cehennem silahı!)
Gönderen: cevdeath - 05 Ağustos 2012, 11:11:36
bizim üstümüzde denenmiş olma ihtimali aklıma geliyor çok üzülüyorum..
Başlık: Füzelerde Yeni Sistem! Barut Yerine Elektromanyetik Fırlatma Sistemi
Gönderen: SKYWOLF - 29 Eylül 2016, 08:33:46
Füzelerde Yeni Sistem! Barut Yerine Elektromanyetik Fırlatma Sistemi

SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfi Öksüz ve ekibi, içine konulan metalleri barut yerine elektromanyetik enerji ile 500 metre fırlatabilen sistem geliştirdi.

http://www.youtube.com/watch?v=3YvN4qGH_bY&feature=youtu.be# (http://www.youtube.com/watch?v=3YvN4qGH_bY&feature=youtu.be#)

Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Prof.Dr. Öksüz, elektromanyetik fırlatma sistemi hakkında bilgi verdi.

"BELLİ BİR HIZDA FIRLATILIYOR"

Yaklaşık 3 ay önce "elektromanyetik fırlatma sistemi" projesine başladıklarını ifade eden Öksüz, "Bu sistemde oluşturduğumuz elektromanyetik dalgalarla kullandığımız malzemeler üzerine bir kuvvet uyguluyoruz. Bu kuvvet de malzemeye bir itki sağlıyor ve belli bir hızla fırlatıyor. Elektromanyetik enerji ile gerçekleştirilen itki, normal kimyasal yakıtlarla yapılan itkilerden 5-10 kat daha fazla olabiliyor" dedi.

SANİYEDE 300 KM

Kurdukları sistemin şu andaki hızının saniyede 300 metre olduğunu dile getiren Öksüz, bu sistemin yurt dışındaki muadillerinin hızının saniyede 3 bin metre olduğunu, geliştirilmesi halinde bu hıza da ulaşabileceklerini belirtti.

Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Normal şartlarda fırlatma için barut gibi katı yakıtlar ile sıvı yakıtlar kullanılıyor. Bunlar etki tepki yasasına göre hareket ediyorlar. Barutun sağladığı termal enerji, kinetik enerjiye dönüşüyor ve önündeki füzeyi ya da içindeki cismi fırlatıyor.

"GELECEĞİN SAVAŞ TEKNOLOJİSİ"

Bu sistem, aklınıza gelen her şeyi fırlatabilecek düzeyde. Top olabilir, füze olabilir, tank mermisi olabilir. Sistemle fırlatma sayısını artırabilirsiniz. Elektromanyetik fırlatma sistemi ile artık barut kullanılmayacak. Bunun yerine elektromanyetik enerjiyi kullanabileceğiz. Bundan sonra savunma sanayisinde kullanılacak silahlar, elektromanyetik fırlatıcıların kullanıldığı silahlar olacak. Dünyada bunları gemilere monte etme çalışmaları devam etmektedir. Geleceğin savaş teknolojisinde lazerlerin ve elektromanyetik fırlatıcıların önemi çok fazla olacaktır."

http://www.sondakika.com/haber/haber-barut-yerine-yeni-firlatma-sistemi-8811457/ (http://www.sondakika.com/haber/haber-barut-yerine-yeni-firlatma-sistemi-8811457/)
Başlık: Ynt: Füzelerde Yeni Sistem! Barut Yerine Elektromanyetik Fırlatma Sistemi
Gönderen: SKYWOLF - 29 Eylül 2016, 08:36:54
Bu haberciler bir alem. Bu sistem yeni değil ki! Elektromanyetik silahlar onlarca senedir biliniyor. Ben basit bir düzenekle 20 küsur yıl önce lisedeyken denemesini yapmıştım!

Ancak Prof. Dr. Lütfi Öksüz ve ekibini tebrik etmek lazım. Sahip oldukları imkanları gelişim için kullanıyorlar. İnşallah hızı artırırlar.
Başlık: Ynt: Füzelerde Yeni Sistem! Barut Yerine Elektromanyetik Fırlatma Sistemi
Gönderen: serkan - 29 Eylül 2016, 08:57:38
Küçücük bütceler ayrılmıştır hocamıza onunla böyle kumda oynama işler çıkıyor tabi. Daha öncede elektromanyetik bomba haberi çıkmıştı aynı profesörün onda da kaynak ayrılırsa diyordu bunda da diyor.
Devlet versin 2 milyon tl arge bütcesi daha büyük ciddi çalışmalar çıkıyormu baksın ona göre biraz daha gerekirse desteklenir. Ama bu şekilde kurumun minnacık bütcesi ile ortaya çıkan şey hiç bir referans değeri de olmuyor hocada bir cevher var mı yok mu belli olmuyor.
Böyle şeylere kaynak ayırıp sağda solda küçük büyük üniversitelerde kendi çapında mükemmelliyet merkezleri oluşturulmalı illa bir silahın ortaya çıkmasına gerek yok bilgi biriksin ilerde ki gelişmelere göre kullanılır lazım olursa.
Elektromanyetik topla uğraşırsın bir bakmışsın ortaya manyetik hızlı tren projesi filan çıkmış yada katapulk projesi çıkmış
Başlık: Ynt: Füzelerde Yeni Sistem! Barut Yerine Elektromanyetik Fırlatma Sistemi
Gönderen: asderedas - 29 Eylül 2016, 14:42:15
sn serkan çok doğru söyledikleriniz,yani böyle savunma sanayi ürünlerinin gelişimi için kendisini araştırmaya adayan üniversitelerimizde kaçtane bilim adamlarımız var saysanız belkide bir elin parmakları kadardır.Bu hocamızın daha öncede elektromanyetik silahlar üzerinede araştırmaları vardı youtube de videoları var.Bu üniversitelere proje bazlı daha fazla kaynak verilmeli tübitak daha fazla destek vermeli bu hocalarımıza.....Ya bi düşünün bu projelerle uğraşan 50 bilim adamımız olsa ve proje başına 3 milyon dolar destek verilse yıllık 150 milyon dolar yapar bu meblağ ülkemiz için devede kulaktır ama bu işlerle uğraşan profesörler öğrenciler için deneyim demek öğrenmek demek tecrübe demek .her yıl 50 proje 5 kişilik ekip ten 250 bilim insanı yetiştirmek demek ,savunma sanayi için her yıl 250 araştırmacı bilim insanı yetiştirmek demek ...daha neler neler