DefenceTURK.com

TÜRK SAVUNMA SANAYİ => Türk Savunma Sanayinden Genel Haberler => Konuyu başlatan: darkevvilboy - 29 Mart 2011, 18:42:24

Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: darkevvilboy - 29 Mart 2011, 18:42:24
Zaman zaman gazeteci arkadaşlardan köşe yazılarımın bir makaleden ziyade bir dergi yazısına benzediğine dair eleştiriler alıyorum. Eleştiriler “olmaz” şeklinde değil… Bilakis, “buna köşe yazısı denmez, ama böyle iyi oluyor. Bir çok bilgiyi bir arada bulabiliyoruz” diyorlar…

Doğrudur. Ben köşe yazısı yazmakta çoğu zaman zorlanıyorum. Köşe yazısı, mükemmeliyetçilik gibi bir takıntıyle düşündüğünüzde, yazıya konu ettiğiniz şey hakkında çok şey bilebilmekten geçiyor. Bunun için araştırma ve kendine güven lazım. Kaldı ki galiba kendimi bir konuda -ne kadar bilirsem bileyim- o konuya vakıf hissedemiyorum. O yüzden yazılarım belli kaynaklardan elde edilmiş bilgilerin bir yorum potasında eritilerek birleşimi haline geliyor (SPK ilkeleri, icra komitesi raporları, kaza kırım raporları, araştırma kurumları vb.).

Bu sebeple her hafta bir konuda detaylı ve doğru bilgiler sunmak zor olabileceğinden bu haftadan itibaren zaman zaman tek bir köşe yazısı yazmak yerine haftanın çeşitli olayları hakkında çeşitli yorumlarda bulunmak istiyorum. Bunun böyle daha iyi olup olmadığını ancak siz okurlardan gelen geri besleme ile anlayabileceğimden sizin yorumlarınız çok önemli.

Bu kapsamdaki ilk çalışmamızı da bugün yapmış olalım.

F-35 Siparişlerinin İptal Durumu

Türkiye, aviyoniklerin yönetildiği ana bilgisayar yazılımının açık olmaması sebebi ile F-35 siparişlerinin iptali konusunda söylemlerde bulunuyor. Kesin rakamın da belirleneceği sözleşme görüşmeleri öncesindeli, TAI’nin C130 modernizasyonu ve ANKA otomasyonundaki başarısından sonra yüzünü F-16 görev ve ana bilgisayarlarına yerli çözüme çevirmesinden sonraki bu çıkış önemli.

Bu tip bilgiler devlet sırrı olduğundan kesin bir bilgiye ulaşmak mümkün değil ama böyle bir kararı almadan önce aşağıda belirtilen durumların iyi tahlil edilmesi gerekiyor:

1.    Türkiye’nin bu siparişten vazgeçmesi halinde F-35 projesine dahil olma potansiyeline sahip olan ancak ortaklığa en başta dahil olmadığı için F-35’i olası muharebe uçakları listesinden çıkaran bir ülke var mıdır ve Türkiye’nin çıkması halinde bu ülke ikame olarak projeye dahil olabilir mi?
2.    Türkiye’nin çekilmesi halinde alternatif bir uçak projesi var mıdır? Eğer yoksa F-16’ların PO III kapsamında modernize edilmesi, PO IV kapsamında yeni F-16’ların elde edilmesi (16’sı çift koltuklu D ve 14’ü tek koltuklu C modeli olmak üzere toplamda 30 adet gelişmiş F-16C/D (Blok 50+)) ve Blok 30’lara uygulanacak yerli modernizasyonun filoyu yenilemesi F-35’lerle karşılanmak istenen ihtiyaçları yeterli düzeyde karşılayacak mıdır?
3.    Asıl amaç F-35’lerin yazılımlarına erişim midir? Yoksa yerli yazılım kullanımı için zemin mi hazırlanmaktadır. Eğer ikinci seçenek ise muharip uçaklarda test edilen yerli bir yazılım mevcut olmadığından başarısızlık riski nedir?

Elbette Savunma Sanayii Müsteşarlığı’ndan ilgili uzmanlar bu konulardaki risk değerlendirmelerini yapmıştır. İcra Komitesi’nde sarfedildiği söylenen “F-16 meselesine benzemesin” cümlesi doğru bir yaklaşımı ifade etmektedir: Evet. F-16 alımında çok kötü bir pazarlık yapılmış, uçaklar barış ile geçen bir dönem içerisinde bu özelliklerine çok da ihtiyaç duyulmadan caydırıcı bir unsur ve envanterdeki ilgili boşluğu doldurma konusunda görev yapmışlardır.

Ancak… Türkiye’nin Libya ile ilgili çıkışlarında sahip olduğunu düşündüğü bölgesel oyuncu vasfını tahmin ettiği kadar taşımadığı da daha geçen hafta tecrübe edilmiş, onca sert söyleme rağmen NATO’nun bölgeye dahil olması ile apar topar karar ve tutum değiştirdiğine de şahit olunmuştur.

Eğer söz konusu çıkış Libya çıkışına benzer bir çıkışsa, korkum ilgili talepte zararlı çıkılması ihtimalindedir.

Siyaset, Para ve Savaş Üçgeni

Libya olayı ile politika ve ticaret arasındaki “küreselleşme ve kapitalizm” köprüsünün ne kadar sağlam olduğunu gördük. Resmi ağızlarca bile ifade edilen, yer altı kaynaklarını hedeflenmesi, bir haçlı seferine benzemesi gibi konuları bir kenara bırakalım; NATO üyesi olmamasına rağmen başından beri Libya hususunu takip eden ve toplantılara katılan İsveç, SAAB’ın ürettiği muharip uçak Gripen’i hem test etmek, hem de pazarlamak amacıyla Libya operasyonunda kullanmak istiyor.

Libya konusunun muharip uçakları üreticisi güçlerin ortak tatbikat meselesine dönüşmesi tamamlanmış durumda. Dikkat ederseniz hava operasyonları üretici ülkelerin hava kuvvetleri tarafından yönetilecek gibi görünüyor.

Özellikle dikkat çekmek istediğim ve okularımı bilgilendirmek istediğim bir konu da Japonya’daki nükleer santral vakası, beraberinde Mersin Akkuyu santraline gösterilen tepkilerle ilgili.

Hemen yanıbaşımızda, Ermenistan sınırları içerisinde bulunan, Metzamor Nükleer Santrali’nin teknik ömrünü tamamlamasına rağmen, bölgeyi çok büyük bir tehdit altına sokacak şekilde faaliyetlerine devam ettiğini kaçımız detaylarıyla biliyor?

Bu santral de siyasi sebeplerle açık tutulan bir santral. Üstelik 2005 yılında teknik ömrünü tamamladı ancak buna rağmen -Robert Koçaryan’a göre- 2016′ya kadar faaliyetini sürdürecek. Avrupa’nın bu tehlikeyi ayakta tutmasının sebebi kapatılması için Ermenistan’a teklif edilen 100 milyon Avro’nun Ermenistan tarafından az bulunması ve akabinde 1 milyar avro istenmesi ve bunun da AB tarafından yüksek bulunması.

Ancak başka bir boyut daha var: Uzakdoğu’daki bir nükleer santralin bulutlarının tehlikeli olmayacak boyuttaki bulutları yaklaşıyor diye iyot tabletlerinin satışında patlama yaşanması da burna kötü kokular getirmiyor değil. İkinci bir domuz gribi vakası olarak da adlandıracağımız bu durumun ne kadar süreceği ve kamuya nasıl servis edileceğini zaman gösterecek.

THY’nin 2010 kârı

THY’nin 2010 yılı kârı 286 milyon TL olarak açıklandı. Bu rakam geçtiğimiz yıla göre düşük. Bunun altında göze çarpan iki önemli sebep var: Petrol fiyatlarındaki yükseliş ve THY’nin yatırımlarını arttırması. THY’nin pazarlama ve sponsorluk giderlerini de zorlarsak üçüncü bir etmen olarak bu kapsamda değerlendirmeye alabiliriz.

Yatırım yapmanın ilk etapta kârı düşüreceği aşikardır. Yatırımlardan gelir alınmaya başladıktan sonrasını değerlendirmek gerek. Şirket ömürleri için yıllık değişimler, yatırımlar da dikkate alındığında önemsiz parametreler haline geliyor. Her şeye rağmen THY’nin kârının şişirme olduğunu düşünen bir takım kişilerle karşılaşmıyor değiliz. Yabancı yatırımcıların ve fonlarında ilgi gösterdiği, borsaya kote bir firmada –ki daha önceki yazılarımızda Swiss Air vakasına dikkat çekmiş ve bazı benzerlikleri de göstermiştik- denetçi firmalardan bir şey kaçırmak mümkün değildir diye düşünüyorum.

Dikkat ederseniz, bu kar başarılıdır ya da değildir demiyorum; zira bugün şirketlerin gerek petrol fiyatları, gerek döviz dalgalanmalarından korunmak için çeşitli sigorta sistemlerini kullanma şansları var (opsiyon gibi türev yatırım araçları) ve bunlar ne kadar kullanılmış, ne kadar efektif kullanılmış tartışılır. Ancak kârın şişirme olduğuna katılmıyorum. Zira geçen seneye göre de düşük çıktı. Daha önce dikkat çektiğimiz tehlikeler de şirketin karlılığıyla ilgili değil, borçlanma kontrolü ve risk yönetimi ile ilgiliydi.

Pegasus’un da borsaya kote olması THY için iyi bir karşılaştırma aracı olacak. İşte o zaman daha sağlıklı bir yorum yapabileceğiz.
http://www.savunmasanayi.net/savas-siyaset-ve-ticaret-ucgeninde/savas-siyaset-ve-ticaret-ucgeninde/
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: darkevvilboy - 29 Mart 2011, 18:43:11
Çok güzel bir yazı kesinlikle okumalısınız.
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: enes38 - 29 Mart 2011, 19:05:58
tıpkı  yazarında  anlattığı  gibi  olacak ,  f-35 kodları  verilmeyecek ama uçak  alımına  karar  verilecek  tıpkı  daha  önce  defalarca yaşamış  olduğumuzu  yine  yaşayacağız
türkiye  sert  tepki veriyor  ama  adamlar  anlamışlar  (türkiyenin nazlı olduğunu )  biraz  nazını  çekip  yine istediklerini   yaptırıyorlar
yapılan nazların  tamamiyle  halkın  gözüne  girmek  için devletin ve siyasilerin yaptığını düşünüyorum , aslında  bu projeden vazgeçilse  bile  üzülmem  ama  vazgeçilmeyecek ve kaynak  kotlarıda  alınamayacak.
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni�nde
Gönderen: rstr617 - 29 Mart 2011, 23:24:10
Ben güzellik göremedim, boş bir yazı. Metsamor'un siyasi sebeplerle açık tutulduğunu iddia etmiş. Alakası yok. O santral ermenistanın en büyük elektrik kaynağıdır. Kapatmaları için yerine koyacakları bir kaynak olması gerekiyor.
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni�nde
Gönderen: ist_eternal - 30 Mart 2011, 03:32:58
Ben güzellik göremedim, boş bir yazı. Metsamor'un siyasi sebeplerle açık tutulduğunu iddia etmiş. Alakası yok. O santral ermenistanın en büyük elektrik kaynağıdır. Kapatmaları için yerine koyacakları bir kaynak olması gerekiyor.
ermeniler bugün kapatmaya hazır ama parayı beğenmediler 100 milyon dolar az geldi 1 milyar istediler bizim bir ilimiz kadar japona gibi bir durum olursa ermeni sorunu kalmaz bizim için
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: balıkcı - 30 Mart 2011, 04:12:30
tıpkı  yazarında  anlattığı  gibi  olacak ,  f-35 kodları  verilmeyecek ama uçak  alımına  karar  verilecek  tıpkı  daha  önce  defalarca yaşamış  olduğumuzu  yine  yaşayacağız
türkiye  sert  tepki veriyor  ama  adamlar  anlamışlar  (türkiyenin nazlı olduğunu )  biraz  nazını  çekip  yine istediklerini   yaptırıyorlar

@enes38, yazar senin yukarıda söylediğini belirttiğin hiç bir şeyi söylemiyor. İstersen yazıyı bir daha oku. Aslında F-35 konusunda bazı sorular dışında belli bir yargı da ortaya koymuyor. Bunda da anormal bir durum yok zira eldeki veri o kadar. Ona müsade ediyor.

 Burada bazı imalar olabilirmi diye baktım yazıya. Biz çıkarsak Yunanistan projeye atlayabilir gibi bir ima hissettim sanki. Birde ''yerli yazılım'' konusunda bir inançsızlık  gördümki buda zaten kendisinin gündeme getirdiği bir alternatifdi. yoksa yerli yazılım gibi bir şey bu güne kadar gündemde yoktu.

 Kaldıki uçağın donanımına hakim olmadan nereden yerli bir yazılım hazırlayacaksın. Şaka gibi bir şey olur bu.

 Sonuç olarak bulanık bir resim bile  çizilmemiş bu yazıyla ama amaç da o değil zaten.
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni�nde
Gönderen: HDS - 30 Mart 2011, 10:24:26
F-35'in yazılımlarını yapabilmek bize biraz büyük kalır şu anda.. F-35'in aviyonikleri F-16 gibi çalışan bir mimaride değil..
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: мคяครℓเ - 29 Aralık 2014, 23:13:01
Savas Siyaset le ilgili birkac haberde benden...

PETROL POLİTİKAYI BİRLEŞTİRİR Mİ?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmek üzere Türkiye’ye bir ziyaret düzenleyen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’yi taşıyan uçağın, Türkiye’nin başkenti Ankara’ya indiği sırada, Bölgesel Kürt Yönetimi Tabii Kaynaklar Bakanı Aşti Hawrami, Kürdistan Bölgesi'nin 2015 yılında Kerkük-Ceyhan Petrol Boru Hattı üzerinden günlük 500 bin varil petrol ihraç edeceğini açıklıyordu. Son zamanlarda atılan tüm adımlar, bir yandan Erbil, diğer yandan Bağdat ve Ankara arasında iki yılı aşkın bir zamandır süregelen gerginliği sona erdirmek üzere son haftalarda gündeme gelen Türk-Irak uzlaşması ve üçlü ortak mutabakat açısından "bir giriş kapısı" niteliğindedir.

PETROL POLİTİKAYI BİRLEŞTİRİR Mİ?
Yayın Organı : Makkah
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2014
Ülke : Suudi Arabistan
Yazar : Samir Salha
Çeviri Şekli : Özet
Görsel Kaynak : AA
     Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmek üzere Türkiye’ye bir ziyaret düzenleyen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’yi taşıyan uçağın, Türkiye’nin başkenti Ankara’ya indiği sırada, Bölgesel Kürt Yönetimi Tabii Kaynaklar Bakanı Aşti Hawrami, Kürdistan Bölgesi'nin 2015 yılında Kerkük-Ceyhan Petrol Boru Hattı üzerinden günlük 500 bin varil petrol ihraç edeceğini açıklıyordu.

     Her ne kadar Hawrami, Bağdat ile yapılan görüşmelerde, bölgesel hükûmetin bağımsız petrol ihraç etme hakkı konusundaki soruna henüz bir çözüm bulunmadığını düşünse de, bölgenin önümüzdeki yıl sonunda, Irak bütçesine katkıda bulunacağına işaret ederek uzun süren anlaşmazlığın giderilmesi olasılığından ilk kez söz ediyor.

     Enerji Bakanı, Türkiye üzerinden taşıma hattı/yolunun, herkes için açık olduğunu ve iş birliği için yeni bir sayfa açtıklarını ifade ederek projenin hayata geçirilmesini arzu ettiklerini vurguladı.

     Türk uzmanlar ise Irak petrolünün taşıma kapasitesinin günlük 800 bin varile ulaşarak hâlihazırdaki kapasitenin üç katına çıkarılması konusunda tüm tarafların (Ankara, Bağdat, Erbil) istekli olduğunu ifade ediyor. İş birliğinde yeni bir sayfa açılmasından ve söz konusu boru hattının herkese açık olduğundan söz eden Türk Enerji Bakanı da bunu teyit ediyor.

     Kesin olan şu ki son yıllarda Nuri el Maliki hükûmeti karşısında Erbil’in tarafında yer alma kartına oynayan Türkiye kazançlı çıktı; özellikle de Hawrami’nin Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin petrol ihracatını 2015 yılı sonuna kadar sekiz katına çıkarma planlarını açıklamasından sonra. Hawrami, önümüzdeki yıl sonuna kadar Kerkük petrolü de dâhil olmak üzere, Bölgesel hükûmetin günlük bir milyon varil ihracat hacmine ulaşmasının beklendiğini dile getiriyordu. Elbette Kürtler bu gelirleri Bağdat ile paylaşacak.

     Türk Cumhurbaşkanı ve üst düzey yetkilileri, geçen hafta Ankara’da, Ankara-Erbil ilişkilerinin gidişatını ve bölgedeki gelişmeleri ele almak üzere iki aydan daha kısa sürede ikinci kez Türkiye’yi ziyaret eden Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı’nı ağırladı.

     Gözlemciler, Bağdat-Ankara ilişkilerindeki soğukluğun hafifletilmesinde Erbil’in, gerek petrol, gerekse Irak’ta IŞİD’e karşı savaş kartını kullanarak başarılı olduğu görüşünde. Yine gözlemcilere göre Ankara'nın, her iki tarafa karşı yeni yükümlülük ve taahhütlerine bağlılığını yinelemesi, bu üçlü yapının harekete geçmesi önündeki en büyük engel olan Maliki'nin gitmesinden sonra ilişkilerde yeni bir sayfa açmaya yönelik bir başka girişim ki AK Partinin önde gelen yetkilileri de bunu söylüyor.

     Bölgesel hükûmetin, genel bütçeden yüzde17’lik bir pay almasının yanı sıra peşmerge maaşlarının Irak hükûmeti tarafından ödenmesi karşılığında, Kuzey Irak petrolünün 550 bin varilinin merkezî hükûmete verilmesi konusunda Bağdat ile Erbil arasında varılan uzlaşma, bir yandan Ankara-Bağdat, diğer yandan Ankara-Erbil ilişkilerinin gidişatına aşama aşama ve olumlu bir biçimde yansıyacaktır.

     Türk kaynaklar, bu anlaşmalar ve son zamanlarda buna eşlik eden üst düzey karşılıklı ziyaretlerin, Türkiye Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Irak’ın başkentine iki hafta içerisinde düzenleyeceği ziyareti ile karşılıklı ticaret ve enerji alanlarında kısa bir süre önce imzalanan son anlaşmaların netleştirilmesi ve somutlaştırılması yönünde Irak Cumhurbaşkanı’nın gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinin hazırlıklarına kapı aralayacağına işaret ediyor.

     Türk enerji uzmanları, Irak’ın, petrol ihraç etmek için Kürdistan Bölgesi’ne ihtiyaç duyduğunu vurguluyor. Bu temelden hareketle ve Kürdistan Bölgesel hükûmeti Başbakanı’nın Türkiye ziyareti sırasında Erbil ile Bağdat arasında yapılan son anlaşmanın nasıl aktifleştirileceği üzerinde duruldu.

     Bu bağlamda kaynaklar, Kuzey Irak petrolünün geçişi ve dışarı satışı konusunda Ankara’nın gösterdiği kolaylıktan ötürü, Irak hükûmeti tarafından açılan uluslararası tahkim davalarının geri çekilebileceği ihtimalinden söz ediyor.

     Yine Türk ve Iraklı politikacıların, önümüzdeki zirve toplantısında, ülkeleri arasındaki gerginliğin nedenlerini ayrıntılarıyla tartışmaları bekleniyor. Gündemde Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el Haşimi’nin Türkiye’de ağırlanması ve bu bağlamda ilişkilerde yeni bir sayfa açılması yönünde adım atılması gibi konular yer alıyor.

     Söz konusu kaynaklar, iki ülke arasında yaklaşık beş yıldır dondurulmuş olan stratejik iş birliği çerçevesinde, Türkiye’de düzenlenecek genişletilmiş ortak bakanlar toplantısına hazırlıkların çok yaklaştığını teyit ediyor. Son zamanlarda atılan tüm adımlar, bir yandan Erbil, diğer yandan Bağdat ve Ankara arasında iki yılı aşkın bir zamandır süregelen gerginliği sona erdirmek üzere son haftalarda gündeme gelen Türk-Irak uzlaşması ve üçlü ortak mutabakat açısından bir giriş kapısı niteliğindedir.

     Ancak Ankara’dan bazı isimler, dikkatli olma ve bu iyimserliği abartmama çağrısında bulunuyor. Çünkü bu yeni ortak üçlü yapı konusunda Tahran’ın kendi açısından söyleyecekleri, bu açılım atmosferini olumsuz etkileyebilir. Hele ki Bağdat ile ilişkiler, içerisinde bulunduğumuz şu dönemde pek çok bölgesel hesap, dosya ve anlaşmadan çok daha üstün kabul ediliyorken.

http://www.byegm.gov.tr/turkce/haber/ankara-bagdat-erbil-hatti-politikanin-boldugunu-petrol-birlestirir-mi/74080 (http://www.byegm.gov.tr/turkce/haber/ankara-bagdat-erbil-hatti-politikanin-boldugunu-petrol-birlestirir-mi/74080)
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: мคяครℓเ - 29 Aralık 2014, 23:15:39
TÜRKİYE-MISIR İLİŞKİLERİ

Türkiye Uzmanı Said el Haj ile yapılan Türkiye- Mısır ilişkileri normalleşme sürecinin incelendiği bir mülakatta, Türkiye’nin dış politikasıyla ilgili son noktayı Başbakan Davutoğlu'nun koyacağı vurgulanarak şöyle denilmektedir:"Son yirmi yılda 1990 yılından bu yana, Devlet Başkanı Mübarek döneminden beri Mısır'ın rolünün gerilemesiyle, başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkelerinin bölgedeki etkili rolü artmaya başladı. Bundan hareketle, Suudi Arabistan’ın bölgedeki rolünün devam ettiğini ve Arap devrimlerini söndürmek için kısa vadede Suudi Arabistan stratejisinin başarıya ulaştığını söyleyebiliriz. Ancak orta ve uzun vadede bu stratejinin başarılı olacağını kestiremeyiz. Öte yandan Türkiye’nin tarihsel boyutu, nüfusu ve ülkeyi ziyaret eden herkesin görebileceği son on yıldaki şaşırtan ekonomik gücüyle bölgede etkili bir rol oynayabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz."

TÜRKİYE-MISIR İLİŞKİLERİ
Yayın Organı : El Hurra
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2014
Ülke : ABD
Çeviri Şekli : Özet
Görsel Kaynak : AA
     SUNUCU: İstanbul’dan bize Said el Haj katılıyor. Sayın el Haj, Mısır- Katar ilişkilerinin düzeleceğine dair emareler var. Sizce, bu düzelme eğilimi, Türkiye- Katar ilişkilerine yansır mı? Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri’nin Türkiye ziyareti sırasında alışılmamış bir şekilde Mısır yönetimine yönelik bir eleştiri yapmadı. Ayrıca, sizce Mısır- Türkiye ilişkilerinin canlanması yönünde Katar’ın üstlenmiş olduğu bir görev var mı?

     SAİD EL HAJ (Türkiye Uzmanı, İstanbul): Türkiye’nin diğer ülkelerle ilişkilerinin düzelmesi yönünde bir eğilimi olabilir. Zira daha dün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, birbirimize muhtaç olduğumuz için Körfez ülkeleriyle ilişkilerimizi iyi tutmak zorundayız dedi. Arınç, Mısır’da olanın bir darbe olduğunu ama iki ülke hükûmetlerinin şu ya da bu şekilde iletişim halinde olmaları gerektiğini söyledi. Bu, yakınlaşma olabilir ama çok yakın zamanda bunun gerçekleşmesini beklemiyorum. Yani Mısır’ın Katar ile ilişkileri uzun vadede nasıl normalleşiyorsa, Türkiye- Mısır ilişkilerinin normalleşmesi için zamana ihtiyaç var. İlk etapta, bu ilişkinin normalleşmesi yönünde, Türkiye Mısır’a yönelik darbe suçlamaları söylemlerinden uzaklaşabilir. Türkiye, bu söylemlerinden dolayı geçen aylar boyunca izole oldu ve yalnız kaldı. Ancak ABD ve Avrupa’nın birçok ülkesi, Türkiye’nin Mısır yönetimine karşı takındığı tavrın aksi istikametinde, Sisi yönetimiyle gelen fiili durum kabul etti ve Sisi ile ilişkilerini devam ettirdi. Türkiye bu süreç içinde ekonomik olarak da zarara uğradı zira Suriye sınır kapılarının kapanması ve Mısır’ın Ro-Ro anlaşmasını iptal etmesi Türkiye’nin aleyhinde oldu. Keza bu süreç içinde Türkiye, Mısır’a karşı tutumundan dolayı, BM Güvenlik Konseyinde geçici üye sandalyesini de kazanamadı. Sanırım Türkiye, bu siyasetini gözden geçirmek istiyor ve Mısır’daki aşılamayan fiili durumu kabul etme yoluna girebilir. Bu yönde varılmış bir karar olabilir ama belki bu yönde biraz hazırlık adımları atmak gerekecek veya Katar arabuluculuk görevini üstlenmiş olabilir zira Bülent Arınç, ilişkilerin düzelmesi yönünde Mısır’ın ilk adımı atması gerektiğine işaret ediyordu. Türkiye’de sadece Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan Mısır yönetimini eleştiriyordu ancak gerçekte karşı kampanya Mısır medyasından geliyordu. Burada insaflı olmalıyız.

     SUNUCU: Ahmet, Türkiye- Mısır ilişkilerinin düzelmesi için ilk adımın Mısır’ın atması gerektiğini düşünüyor musun? Yoksa Mısır’ın Katar ile ilişkilerini düzeltmesi gibi Türkiye ile ilişkilerini düzeltmesi için üçüncü bir tarafa ihtiyaç var mı? Türkiye- Mısır ilişkilerinde Katar katalizör bir rol oynar mı?

     AHMET BAN (Nil Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde Araştırmacı): Katar’ın bu rolü oynayacağını sanmıyorum ancak Türk hükûmeti gelir- gider tablosuna bakarak Mısır ile ilişkilerini gözden geçirecek. Zira Türkiye- Arap ülkeleri ilişkileri Mısır ile iyi ilişkilerden geçiyor. Türkiye- Mısır ilişkilerinin kapısı Müslüman Kardeşler anahtarıyla açılır. Bir süre önce İstanbul’da Müslüman Kardeşlerin oluşturduğu “paralel” bir parlamento kuruldu. Ama söz konusu parlamento üyelerine bu parlamentonun periyodik olarak toplanıp toplanmayacağı sorulduğunda, bu soruya verilen cevap, bu parlamentonun değişik yerlerde toplanabileceğine işaret ediyordu. Demek ki Müslüman Kardeşler, Türkiye’den alacakları desteğin devamından emin değiller.

     SUNUCU: Sayın Oşki, Türkiye- Mısır ilişkilerinin düzelmesinde Katar’ın rolü olur mu? Yoksa Mısır- Katar ilişkilerinin düzelmesinde rol oynayan Suudi Arabistan, burada da rol oynar mı?

     ANWAR OŞKİ (Orta Doğu Araştırmalar Merkezi Başkanı, Cidde): Türkiye, Mısır ile ilişkilerinin düzelmesi için çaba harcıyor. İki ay önce Türkiye’deydim ve orada üst düzey müsteşarlarla bir araya geldim.  Onlara Türkiye’nin Müslüman Kardeşlerle ilişkileri ideolojik mi yoksa siyasî mi? diye sordum; Siyasî diye cevap verince, o zaman Mısır ile barışabilirsiniz diye söyledim. Evet? diye cevap verdiler ve arzu edilirse merkezimiz, sizin merkezinizle bu konuda işbirliği yapabilir dediler ve bunda da anlaşma sağladık.

     SUNUCU: Şu anda Türkiye – Mısır ilişkilerinde arabuluculuk görevini yürütüyor musunuz peki?

     OŞKİ: Aradaki kasvetli atmosferi dolaylı olarak yumuşatmaya çalışıyoruz. Katar’ın doğal gazının, Suudi Arabistan’dan geçerek Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşması gerekiyor. Bundan dolayı Filistin sorununun yanı sıra bölgedeki birçok sorunun hallolması şart. İsrail son dönemde Eilat bölgesinden Türkiye’ye uzanan Tabline enerji hattını inşa ediyor. Demek istediğim şu ki bölgedeki olaylar aslında global olaylardır. Nitekim Türkiye, Mısır ile barışa doğru adım atmalı, keza Katar kendi ekonomik çıkarları için bunu destekliyor. Keza İsrail de enerji çıkarları için Filistin meselesine bir çözüm bulmalı. Dolaysıyla Orta Doğu’daki durum yeni bir şekil alacak.

     SUNUCU: Sayın Mahmut Hamad, bölgedeki barışma rüzgârlarını ele aldığımızda, Arap baharlarının sekteye uğradığını söyleyebilir miyiz? Zira Mısır, Türkiye, Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri kendi bakış açıları doğrultusunda bölgedeki liderliklerini tekrar almaya başladı şeklinde gözükmüyor mu?

     MAHMUT HAMAD (Drake Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Öğretim Görevlisi): Son yirmi yılda 1990 yılından bu yana, Devlet Başkanı Mübarek döneminden beri Mısır'ın rolünün gerilemesiyle, başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkelerinin bölgedeki etkili rolü artmaya başladı. Bundan hareketle, Suudi Arabistan’ın bölgedeki rolünün devam ettiğini ve Arap devrimlerini söndürmek için kısa vadede Suudi Arabistan stratejisinin başarıya ulaştığını söyleyebiliriz. Ancak orta ve uzun vadede bu stratejinin başarılı olacağını kestiremeyiz. Öte yandan Türkiye’nin tarihsel boyutu, nüfusu ve ülkeyi ziyaret eden herkesin görebileceği son on yıldaki şaşırtan ekonomik gücüyle  bölgede etkili bir rol oynayabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

     SUNUCU: Sayın el Haj, Mısır, Türkiye ve Suudi Arabistan’dan oluşan aktörlerin bölgede Yemen, Suriye ve Libya’daki gibi Arap devrimlerine karşı oluşturduğu yeni bir tabloyla karşı karşıya mıyız?

     EL HAJ: Bölgede yeni eksenlerin oluşmasından bahsetmek için daha erken bence. Biraz önce de belirttiğim gibi Mısır ile Türkiye arasında bir normalleşme olacaksa bu, uzun vadeli ve kademli olarak gerçekleşebilir ve ondan önce de bu ilişkinin normalleşmesi için Türkiye’nin, başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleriyle arasındaki buz dağını kırması gerekiyor. Ama Arap Baharı’nın gerilediğini söyleyebiliriz. Uluslararası olarak terörle mücadele noktasında bir koalisyon var ve bu koalisyonla bölgedeki bazı çatışmaların bitirilmesi hedefleniyordu. Bu barışmaların bir kısmı gerçekleşti. Örneğin bazı Körfez ülkeleri arasında sağlandı. Keza şimdi Katar ile Mısır arasında sağlanıyor. Öte yandan Lübnan’da Hizbullah ile el Müstakbel Akımı arasında bir mutabakattan bahsediliyor. Türkiye’den de Körfez ülkeleriyle arasındaki buzları eritmesi isteniyor. Bunların hepsini büyük çerçevede görebiliyoruz. Ama küçük çerçeveye baktığımızda bölgedeki her ülke kendi çıkarlarını asgari düzeyde tutmamanın peşinde. Zira Türkiye- Mısır ilişkileri olsun Türkiye- Mısır- Suudi Arabistan ilişkileri olsun bireysel anlamda çıkarları muhafaza etmenin ötesine geçemez. Yani bu ilişkilerde bir normalleşme bekleyemeyiz.

     SUNUCU: Sayın Ban, on saniyede bölgenin yakın geleceğini çizebilir misiniz?

     BAN: Türkiye’nin dış politikasıyla ilgili son noktayı Başbakan Davutoğlu koyacak. Biraz önce konuşan konuğunuzun aksine, IŞİD tehlikesine karşı yeni bölgesel güç eksenleri aktif rol oynayabilir.

http://www.byegm.gov.tr/turkce/haber/turkiye-misir-iliskileri-normallesir-mi/74029 (http://www.byegm.gov.tr/turkce/haber/turkiye-misir-iliskileri-normallesir-mi/74029)
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: мคяครℓเ - 29 Aralık 2014, 23:18:24
TÜRK FİRMALARI İRAN’DA AKTİF OLMALILAR

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, İran piyasasının Türk firmaları açısından önemini vurgulayarak “İran’a yönelik uluslararası yaptırımların kaldırılmasıyla İran ekonomisinde ciddi değişimler bekleniyor ve Türk firmalarının şimdiden bu piyasada yer alması gerekiyor.” dedi.Türkiye Hazır Giyim Fuarı, 1-4 Şubat 2015 tarihleri arasında Tahran Uluslararası Daimi Fuarında düzenlenecek.

TÜRK FİRMALARI İRAN’DA AKTİF OLMALILAR
Yayın Organı : IRNA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2014
Ülke : İran
Çeviri Şekli : Özet
Görsel Kaynak : AA
     İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İran piyasasının Türk firmaları açısından önemini vurgulayarak “İran’a yönelik uluslararası yaptırımların kaldırılmasıyla İran ekonomisinde ciddi değişimler bekleniyor ve Türk firmalarının şimdiden bu piyasada yer alması gerekiyor.” dedi.

     Tahran’da yapılacak en büyük Türk Hazır Giyim ve Konfeksiyon Fuarı öncesi Çağlar, bir bildiri yayımlayarak bu fuarda Türkiye’nin önde gelen markalarının bulunmasından memnuniyet duyduğunu belirterek şöyle dedi: “İran ve Türkiye arasında tercihli ticaret anlaşması 1 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girecek ve buna paralel olarak iki ülke arasındaki ticari alışverişlerde bir hareketlilik bekleniyor.”

     Çağlar, İran ile Türkiye arasında serbest ticarete geçiş adıyla bilinen söz konusu anlaşmanın avantajlarından yararlanmak için Türk firmalarını davet ederek şunları söyledi: “İran İslam Cumhuriyeti’nin 5+1 grubuyla nükleer müzakereleri nihai aşamaya geldi ve yaptırımların kaldırılması bekleniyor. Yaptırımların kaldırılmasıyla İran piyasasında Türk firmaları için birçok fırsat oluşacak ve şimdiden Türk firmalarının bu büyük piyasada yerlerini almaları gerekiyor.”

     İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı, Türkiye’nin de İran’a yönelik uluslararası yaptırımlardan zarar gördüğünü belirterek “İran, yaptırımların boyunduruğundan kurtularak yeni bir aşamaya dâhil olurken Türk firmalarının hem İran'daki hem de dünyadaki konjonktürden yararlanması şart.” dedi.

     Türk yetkili, İran’ın, Türkiye’nin stratejik ortağı olduğunu belirterek tercihli ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle birlikte hazır giyimde uygulanan yüzde 100'lük gümrük vergisinin yüzde 40'a düşeceğini ifade etti.

     Çağlar, İran'da en şanslı olduğu sektörlerin başında Türkiye hazır giyim piyasasının geldiğine işaret ederek “Tekstil ve hazır giyim, Türkiye'nin en önemli ihracat sektörüdür ve Tahran’da, Türkiye Hazır Giyim Fuarının en etkili şekilde yapılması gerekir. Bu nedenle Türk firmaları bu altın fırsatı kaçırmamalılar.” dedi.

     Türkiye Hazır Giyim Fuarı, 1-4 Şubat 2015 tarihleri arasında Tahran Uluslararası Daimi Fuarında düzenlenecek.

http://www.byegm.gov.tr/turkce/haber/yaptirimlar-kaldirilmadan-once-turk-firmalari-iran-piyasasinda-aktif-olmali/73938 (http://www.byegm.gov.tr/turkce/haber/yaptirimlar-kaldirilmadan-once-turk-firmalari-iran-piyasasinda-aktif-olmali/73938)
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: мคяครℓเ - 29 Aralık 2014, 23:20:17
TUNUS SEÇİMLERİ  MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Tunus Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun demokratik teamüllere uygun bir şekilde icra edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bakanlık açıklamasında ayrıca seçimin uluslararası bir komisyonca denetlenmesinin olumlu bir gelişme olduğuna işaret edilerek, “Cumhurbaşkanlığı seçiminden ve hükûmet kurulduktan sonra bu demokratik dönüşüm aşamasının Tunus’ta başarıyla tamamlanacağına inanıyoruz.” denildi.

TUNUS SEÇİMLERİ  MEMNUNİYETLE KARŞILANDI
Yayın Organı : El Şark
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2014
Ülke : Katar
Çeviri Şekli : Özet
Görsel Kaynak : AA
     Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Tunus Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun demokratik teamüllere uygun bir şekilde icra edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

     Bakanlığın beyanında, Tunus halkının iradesinin hür ve adil seçimler yoluyla bir kez daha tecelli etmesi, Tunus için güvenlik, istikrar ve refah dolu bir geleceğin yolunu hazırlayan  ve bütün bölge için örnek teşkil eden bir gelişme olarak değerlendirildi.

     Bakanlık açıklamasında ayrıca seçimin uluslararası bir komisyonca denetlenmesinin olumlu bir gelişme olduğuna işaret edildi ve “Cumhurbaşkanlığı seçiminden ve hükûmet kurulduktan sonra bu demokratik dönüşüm aşamasının Tunus’ta başarıyla tamamlanacağına inanıyoruz.” denildi.

     Açıklamada ayrıca “Türkiye, kardeş ve dost Tunus ile her alanda iş birliğini güçlendirmeye devam edecektir. Genel seçimlerde olduğu gibi cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de oy sandıklarına demokratik bir olgunluk içinde giden Tunus halkını tebrik ederiz.” ifadeleri de yer aldı.

     Tunus Bağımsız Yüksek Seçim Konseyi, bugün, görevi sona eren bağımsız aday el Munsıf el Merzuki karşısında yarışan Nida Tunus Partisi adayı el Baci Kaid Sibsi’nin yüzde 44,32'ye karşılık yüzde 55,68 oy oranıyla Cumhurbaşkanı seçildiğini ilan etmişti.

http://www.byegm.gov.tr/turkce/haber/turkiye-tunus-cumhurbaskanligi-secimlerinin-demokratik-bir-sekilde-yapilmas/73979 (http://www.byegm.gov.tr/turkce/haber/turkiye-tunus-cumhurbaskanligi-secimlerinin-demokratik-bir-sekilde-yapilmas/73979)
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: мคяครℓเ - 29 Aralık 2014, 23:22:58
AYEK TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Kremlin'de 23 Aralık'ta Rusya, Beyaz Rusya, Kazakistan, Ermenistan ve Kırgızistan devlet başkanlarının bir araya geldiği Avrasya Yüksek Ekonomi Konseyinin (AYEK) toplantısı düzenlendi.Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler, "son 500 senenin en parlak dönemini yaşıyor." Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, 15. ve 16. yüzyıllarda Altın Orda Devleti’nin çöküşü, Moskova’nın Cucilerin hükümranlığından çıkması ve Osmanlı İmparatorluğu'nun yükselmesiyle bağlantılı tarihî olayları kastederek bugünkü durumu bu şekilde açıklıyor: "Biz bugünkü durumda o dönemde bugünkü Avrasya'nın neredeyse tamamını içine alan Cuci ulusunda yaşananları yeniden canlandırmıyoruz sadece Türk siyasetçilerin Avrasya politikasına temel oluşturulması bakımından tarihî konuların yeniden anlamlandırılmasına ilişkin yaklaşımını belirtiyoruz."

AYEK TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Yayın Organı : Regnum
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2014
Ülke : Rusya
Yazar : Stanislav Tarasov
Çeviri Şekli : Özet
Görsel Kaynak : AA
     Kremlin'de 23 Aralık'ta Rusya, Beyaz Rusya, Kazakistan, Ermenistan ve Kırgızistan devlet başkanlarının bir araya geldiği Avrasya Yüksek Ekonomi Konseyinin (AYEK) toplantısı düzenlendi. Avrasya Ekonomi Komisyonu Çalışma Grubu Başkanı Viktor Hristenko'nun da katıldığı forumda Avrasya Ekonomi Birliği ve bünyesindeki organların işleyişiyle ilgili konular ele alındı. Ermenistan 2 Ocak 2015'ten itibaren AYEK'in tam üyesi olacak. Kırgızistan ise birliğe girmek için anlaşma imzaladı bile. Sovyetler Birliği sonrası coğrafyada ülkeler arasındaki entegrasyon süreçlerinin coğrafi kapsamını genişletebilecek devletlerarası bir yapı çalışmaya başlıyor.

     Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in söylediklerine göre "Viyetnam ile serbest ticaret anlaşmasının hazırlık çalışmalarında son aşamaya girildi. Türkiye, Hindistan ve İsrail ile de benzer anlaşmalar üzerinde çalışılıyor." Güneydoğu Asya Ülkeleri İşbirliği Örgütü (ASEAN) ve Güney Amerika Ortak Pazarı (MERCOSUR) ile de karşılıklı anlayış memorandumları hazırlanıyor. Ayrıca Avrasya Birliğinin şu aşamalı adımları atması planlanıyor: 2016'da ortak eczacılık ve 2019'a doğru ortak elektrik pazarının oluşturulması, 2025'e doğru ise ortak gaz, petrol ve petrol ürünleri pazarının oluşturulması. AYEK üyeleri 10 sene sonra birliğin finans pazarını düzene sokacak bir organın da çalışmaya başlamasını planlıyor.

     AYEK aşamalı bir şekilde olgunlaştı. Bu örgütün katılımcıları entegrasyon bağlarının geliştirilerek bundan kazanç sağlanmasını ön plana koydu. Ancak Ukrayna'daki gelişmeler bu süreci siyasileştirdi. Batı bu gelişmeleri, Sovyetler Birliği sonrası coğrafyada tam bir birliğin şekillenmesini geciktirecek finansal ve ekonomik yaptırımlar uygulamak için bahane saydı. Deutsche Welle'de yazılanlara göre "hasıl olan durumda AYEK'in işlemeye başlaması, Batı'da Rusya'nın AB'nin kendinden uzaklaşmasına karşı yaptığı hamle olarak algılanıyor. Ancak liberal demokratik Avrupa için tehdit teşkil eden şey hiç de bu proje değil."

     Interntaional Herald Tribune, Batı, Rusya'ya karşı bugünkü politikasını sürdürürse "ara çizgisi Ukrayna'nın doğusuna kayacak, merkezi sadece Brüksel ve Moskova’da değil, İstanbul da olan iki kutuplu Avrupa’nın oluşacağı tahmininde bulunuyor.

     Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler, "son 500 senenin en parlak dönemini yaşıyor." Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, 15. ve 16. yüzyıllarda Altın Orda Devleti’nin çöküşü, Moskova’nın Cucilerin hükümranlığından çıkması ve Osmanlı İmparatorluğu'nun yükselmesiyle bağlantılı tarihî olayları kastederek bugünkü durumu bu şekilde açıklıyor. Biz bugünkü durumda o dönemde bugünkü Avrasya'nın neredeyse tamamını içine alan Cuci ulusunda yaşananları yeniden canlandırmıyoruz sadece Türk siyasetçilerin Avrasya politikasına temel oluşturulması bakımından tarihî konuların yeniden anlamlandırılmasına ilişkin yaklaşımını belirtiyoruz.

     Davutoğlu, daha 2012'de Avrasya'da bugün kurulan AYEK'e karşı bir proje teşkil edecek, Avrupa Birliği benzeri bir birlik kurma çağrısında bulundu. Gördüğümüz gibi durum değişti. Türkiye AB'ye girerse sadece egemenliğinin bir kısmıyla vedalaşmak zorunda kalmayacak, aynı zamanda "herkesten birisi" olacak. AYEK ile iş birliği ise Türkiye'nin Avrasya'nın lider devletlerinden biri olarak statüsünün çizecekti. 170 milyon tüketicinin olduğu, ürün, hizmet, sermaye ve iş gücünün bir yerden başka bir yere özgürce götürüldüğü bir pazar açma imkânına kavuşmasından hiç bahsetmiyorum bile. Hele de AYEK’in kendini AB ile yan yana koymadığını, Türkiye'nin önüne "ya ben, ya o" şeklinde bir tercih koymadığını düşünürsek.

     Ancak Ankara'nın bir tercih yapması gerekecek. Mevzubahis olan AYEK üyesi Ermenistan ile ilişkilerinin normalleşmesi ihtimalidir. Örneğin Türkiye, Kafkasya'da yeni bir güvenlik sisteminin en uygun müttefiki olabilir. Bunun yanı sıra NATO üyesi olmaya devam edebilir, tabii kendi menfaatlerini gözeterek hareket ederse. Ermenistan'ın AYEK'e alınması söz konusu olduğunda Kazakistan da aynı şekilde davrandı. "

Savas kismiyla yok ama Siyaset ve ticaretle ilgili...

http://www.byegm.gov.tr/turkce/haber/kgao-ile-turkiye-is-birligi-yapmaya-hazirlaniyor/74039 (http://www.byegm.gov.tr/turkce/haber/kgao-ile-turkiye-is-birligi-yapmaya-hazirlaniyor/74039)
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: SKYWOLF - 29 Aralık 2014, 23:25:26
Bunun konuyla alakası ne?
Başlık: Turkihracat'a göre Türkiye'nin en fazla savunma ve havacılık ihracatı.
Gönderen: カメせ - 02 Kasım 2021, 00:16:38
Alıntı
Turkihracat'a göre Türkiye'nin en fazla savunma ve havacılık ihracatı yaptığı ilk 10 ülke.
(https://pbs.twimg.com/media/FDHgVq2XsAI1uMb?format=png&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FDHgXSvXEAMwJ0g?format=png&name=medium)
https://mobile.twitter.com/TyrannosurusRex
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: SKYWOLF - 02 Kasım 2021, 08:10:28
En fazla ABD'ye mi yapıyormuşuz. Bence bir CATSA uygulayalım sevgili müttefikimize  ;D
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: serkan1976 - 02 Kasım 2021, 11:26:59
Abd bizden ancak uğraşmaya , vakit kaybetmeye değmeyecek parçalar alır ya da bize kazık atıp sattığı silah sistemleri için şart koştuğumuz iş payı için ürettiği ekipmanı geri alır...

Bizim koyunlar bu sıralamayı görmesin , ABD ordusunu biz donatıyoruz sanır...

"Üç çeşit yalan vardır: Yalan, kuyruklu yalan ve istatistik."   


Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Gökbörü - 02 Kasım 2021, 12:01:42
Bildiginiz gibi ABD'de peynir ekmek gibi silah almak mumkun siradan vatandas icin..(eyaletler arasinda epey bir fark olsa da)

Yanilmiyorsam bizim cogu silah firmasi epey bir ihracat yapiyor bu alanda (tabanca, pompali tufek, yari otomatik silah, cephane,durbun vs)..

Hesaplarin icinde o da vardir diye dusunuyorum..

ABD ordusunu degil belki ama ABD halkini donatiyoruz orasi kesin :)
Başlık: Türkiye, dünya genelinde 12'nci silah ihracatçısı.
Gönderen: カメせ - 02 Ağustos 2022, 22:08:51
Alıntı
Türkiye, dünya genelinde 12'nci silah ihracatçısı oldu.

(https://pbs.twimg.com/media/FZLHoc7XEAEauzI?format=jpg&name=medium)
https://mobile.twitter.com/UretimYerli
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde Türkiye.
Gönderen: カメせ - 16 Ağustos 2022, 21:34:39
Alıntı
Macaristan Teknoloji ve Sanayi Bakanı Palkovics:

- “Macar ordusu, Türk savunma sanayi ürünleri alma kararı aldı”

(https://pbs.twimg.com/card_img/1559499138852687873/XhTVG-0r?format=jpg&name=medium)
https://mobile.twitter.com/SSDergilik/status/1559499388761907204?cxt=HHwWiIC96c6buqQrAAAA



Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics:

- Türkiye ile savunma sanayiindeki iş birliğimize çok büyük önem atfediyoruz
- Bu çerçevede bizim tarafımızda çok büyük ilgi söz konusu.

(https://pbs.twimg.com/media/FaTMNcEXgAIjB2H?format=jpg&name=medium)
https://mobile.twitter.com/SSDergilik/status/1559596037744070656?cxt=HHwWgMC87amV5qQrAAAA
Başlık: Çin'den 3 binden fazla makineli tüfek alındı.
Gönderen: カメせ - 14 Eylül 2022, 11:45:42
Alıntı
Türkiye, 🇨🇳Çin'den 3 binden fazla makineli tüfek aldı.

🔸UNROCA raporuna göre 2021 yılında Çin'den 500 adet Çin LM8 5,56 makineli tüfek ile 2800 adet Type 80 7,62x54 makineli tüfek alındı.

(https://pbs.twimg.com/media/Fchzkg1XgAERiZo?format=jpg&name=small)
(https://pbs.twimg.com/media/FchzltCWAAAyLY-?format=png&name=small)
(https://pbs.twimg.com/media/Fchzmr5X0AAKNZx?format=jpg&name=small)
🔗https://defenceturk.net/turkiye-cinden-3-binden-fazla-makineli-tufek-aldi
https://mobile.twitter.com/Dromercay/status/1569670330741919748?cxt=HHwWiMC85a22y8grAAAA
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Gökbörü - 14 Eylül 2022, 12:30:18
kendi makinelimizi yapmamismiydik ? bu alim yapilmadan oncemi?
Başlık: Türkiye ile potansiyel iş birliği alanları.
Gönderen: カメせ - 15 Eylül 2022, 08:51:48
Alıntı
Polonya Ekonomik Kalkınma ve Teknoloji Bakanı Waldemar Buda:

“Türkiye ile potansiyel iş birliği alanları arasında savunma sanayisi büyük önem taşıyacak.”

(https://pbs.twimg.com/media/FcnIQ1kXoAElRjm?format=jpg&name=small)
https://mobile.twitter.com/SSDergilik
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 15 Eylül 2022, 10:55:35
Savunma projeleri açısından Türkiye çok eğlenceli bir ülke. Keşfeden ülke heyecanlanıyor. Gözlerden kaçan güdümlü topçu roketlerimiz var Polonya bunu keşfetti dibi düştü tabi ki Himars dan daha beter şeylerle karşılaştı.  Kongre yok o yok bu yok gelip gelip depoları sayma da yoktur çöpsüz üzüm Türkiye. Güdüm kitleri seyir füzeleri kanatlı kitler SDB ler güdümlü topçu roketleri cirit ler filan bunlar bizim gözümüz gönlümüz alıştı ama dibini düşürüyor gören ülkenin. Bugün Cezayir e filan biraz kanatlı güdüm kiti verin kendini süper güç sanır. İHA lar SIHA lar Aviyonikler radarlar. Bnce biraz reklamımız az bizim SIHA ya gelene kadar daha beter şeylerimiz var onları anlatamıyoruz. TRLG 230 mesela nasıl kapış kapış gitmez bunu almayan ülkenin geri zekalı olması gerek
Başlık: İtalyan Ordusunun yayınladığı gelecek vizyonu.
Gönderen: カメせ - 16 Eylül 2022, 12:42:01
Alıntı
İtalyan Ordusu, yeni yayınladığı gelecek vizyonunda harp sahasında Bayraktar TB2 SİHA’ları ve Harop Kamikaze İHA’ları görmek istediğini belirtti.

Resimde gözüken silah sistemlerinden suan yalnızca Bayraktar TB2 SİHA ve Harop İtalyan Ordusunun envanterinde bulunmuyor.

(https://pbs.twimg.com/media/Fcwa9fNXEAADwzJ?format=jpg&name=medium)
https://mobile.twitter.com/gdhdefence/status/1570660059365146624?cxt=HHwWgIDU1ZLAjcwrAAAA
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: tumucin - 16 Eylül 2022, 15:09:35
italyaya siha yok  hacli ordusu
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 16 Eylül 2022, 15:20:28
İtalya bizim için neredeyse kardeş ülke gibi bir müttefiktir arkadaşlar.
italyaya siha yok  hacli ordusu

İtalya bize kurtuluş savaşında Fransız savaş gemilerinin tehdidi altında risk alıp gemiyle savaş uçağı temin etmiştir. Kıbrıs ambargosunda F104 sağlamıştır. İtalya Yunan düşmanlığı bu iki halkın genlerine işlemiştir Roma'dan beri araları hiç düzelmedi. Türk Yunan anlaşmazlıklarında İtalya bizim için Azerbaycan gibi kardeş bir ülkedir. Tüm Avrupa kötü dünde bizi terk eder hatta karşımıza geçer ama İtalya kötü günde sadece ortaya çıkan bir ülke bizim için.
İtalya konusunda pek bilinmeyen bir gerçeğe dikkat çekmek için abartı sanatı kullandım ama gerçek bir yanı var İtalyanın farkını bilmek gerek
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: mavi1991 - 17 Eylül 2022, 13:34:51
12 adaları bize vermediler ama
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 17 Eylül 2022, 14:30:43
Onun İtalya ile alakası yok. İtalya ile savaşta ettik Trablusgarp filan var budala budala konuşmuyorum ama özellikle Yunanistan ın topraklarını Anadoluya doğru büyütmesi ihtimali doğunca İtalya kesin şekilde bizimle işbirliğine gitti ve o sebepler o günden beri hala geçerliliğini koruyor. Düşünün bir Akdenizli Avrupalısınız İtalyan da olmanız gerekmez İspanyol olun hatta Fransız olun yıl 1920 mazlum Yunan halkı Mora yarım adasında zalim Türklere karşı el birliği ile bağımsız oldu sonra büyüdü büyüdü Selanik Trakya Girit Adalar derken bayağı Avrupa da büyük bir ülkeye dönüştü. Yunan halkını kurtarayım derken bir anda Akdeniz'in en büyük Avrupalı ülkesi mi ortaya çıkıyor telaşı başladı. Sonra hoop Anadolu savaşı başladı Yunanistan İzmir'e çıktı İstanbul önlerine dayandı Bursa Sakarya alındı Batı Ege alındı Akdeniz'e sarkmaya orta Anadolu'ya belki tağğğ doğuya kadar gitme ihtimali doğdu. Bir kaç yıl içinde Mora'da kurtarılan Yunan devletinden adeta bir imparatorluk devletine benzer bir devlet çıkacaktı. Dumlupınar da yenilsek Sakarya'da hazırlıklı olmasak Yunanistan denen ülke Arnavutluk'tan İran a kadar bir dev ülke idi şimdi. Bunu bırak İtalya yı Fransa bile istemezdi. Dikkat edin Yunanlı Anadolu'da pozisyon kazanınca İtalya ve Fransa Anadolu'dan çekilip Türklerin cephesini küçülttüler. Aslında bu ülkeler Yunanlının yenilmesini planladılar bizim Anadolu savaşımızda. Bugün Roma da sokakta yüz İtalyan çevirin İzmir i Yunanlılar'mı Türkler'mi alsın diye sorun bir tane Yunanlı diyen çıkmaz
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: serkan1976 - 17 Eylül 2022, 17:37:29
İngiltere-İspanya-İtalya... Bize ortak olabilecek Avrupa'da bu ülkeler var... Diğerleri ölsek su vermez...
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: uzasem06 - 17 Eylül 2022, 18:14:20
İngiltere-İspanya-İtalya... Bize ortak olabilecek Avrupa'da bu ülkeler var... Diğerleri ölsek su vermez...
 

Bunlarin yanina eski dogu Blogs ülkerinide Karin. Bence Polanya, cek, slovakya, litvanya,estonya,moldova,macar,. Bizim yanimizda olursa , avrupada daha güclü bir Konsum alabiliriz.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: serkan1976 - 17 Eylül 2022, 20:34:29
İngiltere-İspanya-İtalya... Bize ortak olabilecek Avrupa'da bu ülkeler var... Diğerleri ölsek su vermez...
 

Bunlarin yanina eski dogu Blogs ülkerinide Karin. Bence Polanya, cek, slovakya, litvanya,estonya,moldova,macar,. Bizim yanimizda olursa , avrupada daha güclü bir Konsum alabiliriz.

Polonya da çok güçlendiriliyor Batı tarafından...Sanki Rusya'ya karşı karadaki asıl duvar Polonya oluyor
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: baryshx - 18 Eylül 2022, 11:48:23
İngiltere-İspanya-İtalya... Bize ortak olabilecek Avrupa'da bu ülkeler var... Diğerleri ölsek su vermez...
 

Bunlarin yanina eski dogu Blogs ülkerinide Karin. Bence Polanya, cek, slovakya, litvanya,estonya,moldova,macar,. Bizim yanimizda olursa , avrupada daha güclü bir Konsum alabiliriz.

Polonya da çok güçlendiriliyor Batı tarafından...Sanki Rusya'ya karşı karadaki asıl duvar Polonya oluyor
Polonya Almanya'ya karşı da güçlendirilmeli, Türk ve Türkiye düşmanı bir ülke Almanya. Pkk ve radikal dinci destekçisi, bizim için en tehlikeli ülkelerden
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: uzasem06 - 18 Eylül 2022, 12:06:14
Ben cogu Projede Polanyalilarla  calisiyorum. Hepsi cok cana yakin ve samimi kisiler. Asiri dinci olmalarina karsi Türkiye veya Türklerle bir problemleri yok. Ve simdi bizim silahlarimizi alip ,kullanip , memnun kaldilarsa inanin samimi bir ortaklik ve dostluk dogabilir. Onlar Ruslari hic sevmiyor Amazon Amerikalilarada fazla güvenmiyorlar.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Gökbörü - 18 Eylül 2022, 14:30:49
İngiltere-İspanya-İtalya... Bize ortak olabilecek Avrupa'da bu ülkeler var... Diğerleri ölsek su vermez...
 

Bunlarin yanina eski dogu Blogs ülkerinide Karin. Bence Polanya, cek, slovakya, litvanya,estonya,moldova,macar,. Bizim yanimizda olursa , avrupada daha güclü bir Konsum alabiliriz.

Polonya da çok güçlendiriliyor Batı tarafından...Sanki Rusya'ya karşı karadaki asıl duvar Polonya oluyor

Finlandiya-Baltik ulkeleri-polonya_Ukrayna- Romanya -Bulgaristan ve Yunanistan hattı ile Rusyaya set cekilmes projesi işte...onemli ayakları Finlandiya Polonya Ukrayna ve Yunanistan..bizi hattın öteki tarfinda konumlandiriyorlar...

Asya da ise hem Rusya hem Cini , Japonya G. Kore Filipinler Endonezya Avustralya hattı.ile cevreleme... Hindistani da ekleyebilirlerse ne ala..

Bir anlamda asya ana karasini çevreleme ve hapsetme...içinde çatışma alanı yerde çok birbirinizle uğraşın bizim düzenimize çomak sokmayın hikayesi .

Birde bizi doğuda Ermenistan güneyden de kurmaya çalıştıkları Kürt devleti ile çevreleyebilseler keyiflerinden 4 köşe olacaklar..
Başlık: G.Afrika’dan Türkiye’ye Savunma Sanayiinde Ortaklık Teklifi.
Gönderen: カメせ - 27 Eylül 2022, 02:12:38
Alıntı
Güney Afrika’dan Türkiye’ye Savunma Sanayiinde Ortaklık Teklifi.

(https://www.savunmasanayist.com/wp-content/uploads/2022/09/AAD-2022-3-havelsan.jpg)

🟩Afrika’nın askeri açıdan en güçlü ülkelerinden olan Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Genelkurmay Başkanı, Türkiye ile savunma sanayii alanında ortaklık ve iş birliğine açık olduklarını söyledi.

https://www.savunmasanayist.com/guney-afrikadan-turkiyeye-savunma-sanayiinde-ortaklik-teklifi/ (https://www.savunmasanayist.com/guney-afrikadan-turkiyeye-savunma-sanayiinde-ortaklik-teklifi/)
Başlık: Kargu Peru'da ‘baron’ peşinde Kargu, uyuşturucu ile mücadelede de görev üslendi.
Gönderen: カメせ - 11 Ekim 2022, 23:03:43
Alıntı
PERU’DA ‘BARON’ AVINDA

(https://pbs.twimg.com/card_img/1579694900932591616/6qX-heU_?format=jpg&name=small)
Kokainin hammaddesi koka üretiminde dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alan Peru’nun, Türkiye’den Kargu VİHA satın aldığı öğrenildi. Kargu’nun, Peru hükümeti tarafından uyuşturucu ile mücadelede kullanılmak için alındığı belirtildi. Peru’nun, Kolombiya’yı geçerek dünyanın en büyük kokain üreticisi haline gelebileceğine dair kaygılar bulunuyor. Peru Kongresi 2015 yılında yasa dışı uyuşturucu taşıdığından şüphelenilen küçük uçakların vurulmasına izin veren yasayı onaylamıştı. Bu karar, Peru’dan günde bir tondan fazla kokainin Bolivya’ya kaçırılması nedeniyle alınmıştı.


https://mobile.twitter.com/search?q=T%C3%BCrk%20Kargu%20Peru%27da%20&src=typed_query
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 15 Ekim 2022, 11:43:22
Alıntı
Dünyanın en büyük yüzer santral işletmecilerinden biri olan Türk firması Karpowership, 2 gigawatt kapasiteli yüzer santral tedariki için Almanya dahil dört Avrupa ülkesiyle görüşüyor.

Müzakerelerin tamamlanması halinde şirket, ilk kez Avrupa'ya enerji sağlayacak.


youtu.be/Asbde45R-ac (http://youtu.be/Asbde45R-ac)https://mobile.twitter.com/hermes_z/status/1580851504743059461
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: korsan2 - 15 Ekim 2022, 12:39:57
Avrupa efendi kusura bakmasın da,  tüm sıkıntılarını Türkiye üzerinden şak diye çözememeli.
ticaretin kuralı, al gülüm, ver gülüm.
sağlam bir şey almadan,  Avrupa'nın işine gelecek hiçbir şey yapmamak gerek.
zaten, şu tahıl koridoru işi de olmamalıydı.

önümüze çok büyük fırsatlar çıkıyor.  satranç oynar gibi ince bir diplomasi yürütebilirsek,  bu sürecin sonunda birçok sıkıntımızı halletmiş oluruz.
ama dediğim gibi,  kimseye sebepsiz iyilik yapacak durumda değiliz,  öyle bir  görevimiz de yok.
nazlanma zamanı,  hesap yapma zamanı.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Gökbörü - 15 Ekim 2022, 16:28:47
Avrupa efendi kusura bakmasın da,  tüm sıkıntılarını Türkiye üzerinden şak diye çözememeli.
ticaretin kuralı, al gülüm, ver gülüm.
sağlam bir şey almadan,  Avrupa'nın işine gelecek hiçbir şey yapmamak gerek.
zaten, şu tahıl koridoru işi de olmamalıydı.

önümüze çok büyük fırsatlar çıkıyor.  satranç oynar gibi ince bir diplomasi yürütebilirsek,  bu sürecin sonunda birçok sıkıntımızı halletmiş oluruz.
ama dediğim gibi,  kimseye sebepsiz iyilik yapacak durumda değiliz,  öyle bir  görevimiz de yok.
nazlanma zamanı,  hesap yapma zamanı.

Tahıl koridoru insani birşey onu geçiyorum ama genel olarak fikrinizi katılıyorum...

Bizden dogalgaz mi istiyor Avrupa? Şu tank motorlarını, EFlar bize teslim edilsin, bakariz...şu mavi vatanida bir kabul edin güzel güzel ondan sonra ilk m³ doğalgaz akabilir..

Ruslar bizim sayemizde dünyaya açılan kapı mi istiyor? Suriyede çekil bir önümüzden., bakariz..

ABD Rusyaya karşı yaptirim mi istiyor? 50 tane F35 envantere girsin iyi niyet göstergesi olarak,  bakariz..

Abartı gelecek ama elimizi yüksekten acmaliyiz..

Çatır çatır  pazarlik etmeliyiz..

Tabi böyle konularda dönen pazarlıklar ,varılan anlaşmalar açık edilmeyebilir ama inşallah elle tutulur gözle görülür ve verdiğimize en azindan eş değer şeyler aliyoruzdur

Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: baryshx - 15 Ekim 2022, 17:07:47
Avrupa efendi kusura bakmasın da,  tüm sıkıntılarını Türkiye üzerinden şak diye çözememeli.
ticaretin kuralı, al gülüm, ver gülüm.
sağlam bir şey almadan,  Avrupa'nın işine gelecek hiçbir şey yapmamak gerek.
zaten, şu tahıl koridoru işi de olmamalıydı.

önümüze çok büyük fırsatlar çıkıyor.  satranç oynar gibi ince bir diplomasi yürütebilirsek,  bu sürecin sonunda birçok sıkıntımızı halletmiş oluruz.
ama dediğim gibi,  kimseye sebepsiz iyilik yapacak durumda değiliz,  öyle bir  görevimiz de yok.
nazlanma zamanı,  hesap yapma zamanı.

Tahıl koridoru insani birşey onu geçiyorum ama genel olarak fikrinizi katılıyorum...

Bizden dogalgaz mi istiyor Avrupa? Şu tank motorlarını, EFlar bize teslim edilsin, bakariz...şu mavi vatanida bir kabul edin güzel güzel ondan sonra ilk m³ doğalgaz akabilir..

Ruslar bizim sayemizde dünyaya açılan kapı mi istiyor? Suriyede çekil bir önümüzden., bakariz..

ABD Rusyaya karşı yaptirim mi istiyor? 50 tane F35 envantere girsin iyi niyet göstergesi olarak,  bakariz..

Abartı gelecek ama elimizi yüksekten acmaliyiz..

Çatır çatır  pazarlik etmeliyiz..

Tabi böyle konularda dönen pazarlıklar ,varılan anlaşmalar açık edilmeyebilir ama inşallah elle tutulur gözle görülür ve verdiğimize en azindan eş değer şeyler aliyoruzdur
Eminim iyi pazarlık ederiz ;D, İnönü'den günümüze bu konuda hep çok kötüydük. Varyag gemisi ile direkt elimize geçen Balistik füze teknolojisi var. Onu da kim akıl ettiyse önemli bir yere heykelini dikmek lazım, alışık olmadığımız vatansever hareketler bunlar...
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: serkan1976 - 15 Ekim 2022, 17:49:28
Yine rüyalara daldınız... F-35'ler Eurofighter'lar havada uçuşuyor  :) :) :)
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: mehmet05 - 15 Ekim 2022, 18:16:05
Farkında mısınız, bir tarafımız bin yılın fırsatı, bir tarafımız felaket . Hergün başka viraj, yokuş, iniş, ince bir hat üzerinde ilerliyoruz.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: korsan2 - 15 Ekim 2022, 18:22:33
eğer biz istersek, F35'leri er veya geç alırız; ama eğer biz istersek.

ABD ile Türkiye arasındaki tansiyon,  on yıl içinde,  on üzerinden sekizden,  on üzerinden dörde kadar düşecek.
ha,  bu tekrar müttefik olacağız anlamına gelmiyor,  o defter kapandı artık.

bize düşen,  düzgün ve gerçekçi bir ekonomi yönetimiyle doğru diplomasiyi birleştirmek.
Başlık: Hyperloop projesi.
Gönderen: カメせ - 24 Ekim 2022, 00:53:19
Alıntı
Hyperloop projesi.

(https://pbs.twimg.com/media/Ffx3khcXgAEJDRP?format=jpg&name=medium)
Özel tüplerin içinde saatte 1200 kmh gibi sesüstü hıza ulaşmayı hedefleyen ulaşım projesi Hyperloop’un stratejik ortağı Erciyas Holding oldu. Dünyada, 4 metre çapında tüpleri üreten tek şirket olan Erciyas Holding, projenin teknolojisini üretmek için de çalışmalara destek oluyor.

Erciyas Holding, dünyada ilk defa 5 kilometrelik gerçek boyutlu fonksiyonel prototip Hyperloop hattı için çalışmaları devam eden projede , boru satın alınmasından tasarımına kadar birçok konuda son söz sahibi. İlk fazda 55 milyon dolarlık sipariş aldı Erciyas Holding.youtu.be/vPRogyfZrX4 (http://youtu.be/vPRogyfZrX4)https://mobile.twitter.com/hamlesiTR/status/1584272640856166400?cxt=HHwWgMDQmdbku_wrAAAA
Başlık: Birleşik Arap Emirlikleri ile Savunma Sanayi İş Birliği.
Gönderen: カメせ - 24 Ekim 2022, 20:25:39
Alıntı
Türkiye- Birleşik Arap Emirlikleri Savunma Sanayi İş Birliği”, SAHA EXPO 2022’de ele alınacak. Sanayi İhtisas fuarı olarak kurgulanan SAHA EXPO ,28 Ekim’de düzenlenecek panelde iş birliğini tartışacak.


(https://pbs.twimg.com/media/Ff1UXmVXEAA8U3I?format=jpg&name=900x900)
https://mobile.twitter.com/Keremhok
Başlık: Türk savunma sanayisine güveniyoruz.
Gönderen: カメせ - 24 Ekim 2022, 21:02:56
Alıntı
Türkiye –Macaristan savunma sanayii ilişkileri gelişecek.

(https://pbs.twimg.com/card_img/1591103126043508736/Pg0o0aK9?format=jpg&name=medium)
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Macaristan’la savunma sanayii konusunda birçok alanda potansiyel iş birliği imkanımız olduğunu gördük; bunları değerlendirmekte kararlıyız.


Macaristan Savunma Bakanı:

Ordumuzu modern, NATO'ya uyumlu ekipmanlarla donatmaktayız.

Biz bu konuda Türk savunma sanayisine güveniyoruz.

Kaynak: https://dha.com.tr/amp/gundem/tur
Başlık: Ynt: Türk savunma sanayisine güveniyoruz.
Gönderen: Gosform - 24 Ekim 2022, 23:53:04
Alıntı
Türkiye –Macaristan savunma sanayii ilişkileri gelişecek.

(https://pbs.twimg.com/card_img/1584545141901205505/wz_yEScy?format=jpg&name=medium)
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Macaristan’la savunma sanayii konusunda birçok alanda potansiyel iş birliği imkanımız olduğunu gördük; bunları değerlendirmekte kararlıyız.


Macaristan Savunma Bakanı:

Ordumuzu modern, NATO'ya uyumlu ekipmanlarla donatmaktayız.

Biz bu konuda Türk savunma sanayisine güveniyoruz.

Kaynak: https://dha.com.tr/amp/gundem/tur

Doğru adrestesiniz :)
Başlık: Türkiye'den büyük çaplı savunma sanayi alımı gerçekleştirme zamanı.
Gönderen: カメせ - 25 Ekim 2022, 17:41:22
Alıntı
(https://pbs.twimg.com/media/Ff4m09OWQAEwRv_?format=jpg&name=medium)

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, "Azerbaycan ordusu, Türkiye'deki Saha Expo fuarında sergilenen silahların çoğuyla ilgileniyor. Anlaşmalar imzalandı" dedi.
https://mobile.twitter.com/kimlikci_954
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 12 Kasım 2022, 18:30:06
Alıntı
DEARSAN Açık deniz Karakol Botu (OPV)

(https://pbs.twimg.com/media/FhXqMoHWAAYszwv?format=jpg&name=medium)
#Dearsan tarafından üretilen Hava savunma harbi, su üstü harbi, deniz topçu ateş desteği, asimetrik savaş operasyonları başta olmak üzere tasarlanan OPV 76’nın teknesi AH 36 çeliğinden; üst bina ise Sealium’dan inşa edilmiştir.

Nijerya'nın 2 adet sipariş verdiği  (160 milyon $) tekne,40mm Marlin Hafif Deniz Topu (başta), 1 adet ASELSAN SMASH 30mm Stabilize Deniz Topu (kıçta), 2 adet 12.7mm ASELSAN STAMP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKKS) ve 2 adet Elle Kumandalı 12.7 Makinalı Tüfek ile silahlanacak.

Gemilerde ayrıca HAVELSAN ADVENT Savaş Yönetim Sistemi, HAVELSAN Gemi Veri Dağıtım Sistemi (GVDS), YALTES üretimi 2 adet operatör konsolu bulunucaktır.

(https://pbs.twimg.com/media/FhXqL7EXEAErBSA?format=jpg&name=medium)
#ASELSAN #HAVELSAN
https://mobile.twitter.com/ogzhn_uyg
Başlık: İtalya, Türkiye'den iha talebi.
Gönderen: カメせ - 19 Kasım 2022, 22:53:17
Alıntı
İtalya, Türkiye'den Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) talep etti.


(https://pbs.twimg.com/media/Fh73MVZXoAE78dv?format=jpg&name=medium)
https://mobile.twitter.com/Dromercay
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 19 Kasım 2022, 23:04:01
Daha kendilerinin bile haberi yok ama buraya yazıyorum İspanyollarda ayınıp alacak. Hatta belki Fransa bile alabilir. Akdeniz'deki göçmen şeysi için bu üç ülkeye lazım İtalya akıl etti öbürleri de canı çekecek. Fransa mezhebi geniş ülkedir minnacıkta olsa alabilirler
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Heartbang - 20 Kasım 2022, 01:17:54
Hatta belki Fransa bile alabilir.
Fransaya TB2 satanı bizzat ben asarım. Fransaya çekirdek bile satılmaz bu saatten sonra. hatta Fransız mallarına kapsamlı bir boykot uygulanması lazım da, konumuz değil.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 20 Kasım 2022, 01:27:35
Adamlardan füze almak isterken sen bize iha sat olaki dese nasıl olmaz diyeceğiz
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Heartbang - 20 Kasım 2022, 03:07:17
Adamlardan füze almak isterken sen bize iha sat olaki dese nasıl olmaz diyeceğiz
Maketini alabilirler.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Merzifonlu - 20 Kasım 2022, 05:33:14
Hatta belki Fransa bile alabilir.
Fransaya TB2 satanı bizzat ben asarım. Fransaya çekirdek bile satılmaz bu saatten sonra. hatta Fransız mallarına kapsamlı bir boykot uygulanması lazım da, konumuz değil.

İyi de, adamlardan Aster Blok-2 anti balistik füze savunma sistemi için ortaklık onayı istiyoruz, o ne olcek? @re haklıdır. Mezhebi geniş olan yalnızca Fransızlar değilmiş demek ki bu durumda!
Başlık: Bulgaristan, Türk SİHa'larıyla ilgileniyor.
Gönderen: カメせ - 25 Kasım 2022, 13:04:47
Alıntı
(https://pbs.twimg.com/media/FiB7KbEWIAAd-Oc?format=jpg&name=medium)


Bulgaristan, Türk SİHa'larıyla ilgileniyor.

Son günlerde Güney Kore, İtalya ve Bulgaristan'ın Türk SİHA'ları ile ilgilendiği kamuoyuna yansıdı.

Yusuf Akbaba @ssysfakb
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Heartbang - 25 Kasım 2022, 13:21:32
...
Başlık: BAE Hava Kuvvetlerine ait C-17A' Tekirdag'da.
Gönderen: カメせ - 26 Kasım 2022, 16:38:41
Alıntı
Eylül 2022'de Reuters, Türkiye'nin Bayraktar TB2'leri BAE'ye sattığını bildirdi.

 Şimdi en az 2, muhtemelen 4 BAE Hava Kuvvetleri C-17A'nın drone üreticisi @BaykarTech'in evi olan Tekirdağ'ı ziyaret etti.

 1223: 02+07 Kasım
 1224: 04 Kasım (+ tarihinde görüldü)
 1230: 31 Ekim

(https://pbs.twimg.com/media/FiWl-wzWIAEFcVw?format=jpg&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FiWmDFdWIAICMkg?format=jpg&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FiWs6ZhWQAAtELu?format=jpg&name=medium)
 https://jetphotos.com/photo/10769621
https://mobile.twitter.com/Gerjon_/status/1596202054363615233
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: korsan2 - 26 Kasım 2022, 16:55:40
Mısır ve Libya'da  Hafter ile  olan ilişkilerinde bir değişiklik var mı bu ülkenin?
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Türkay - 26 Kasım 2022, 17:17:09
     2. körfez savaşında Abd, Irak a kuzeyden de girmek istedi. Aslında niyeti belliydi. Trabzon Mersin arası sağ tarafımız askeri bölge ilan edilecek ve onlara tam yetki verilecekti. Hatta Mersin limanında Gaziantep yolunda da tadilat vb başlatmışlardı.
     Ne istedilerse veriyorduk. Onların ülkemizi bölme hedefi, Irak -Suriye -İran planları önemli değildi. Önemli olan bizim istediğimiz 7 milyar dolardı. Onlar zaten yatırım yapacağız 1 yeter diyordu. Hatta Bush bu iş Teksas at pazarlığına döndü demişti. Birçok defa görüştük ve kabul ettik. Neyi nasıl belki yıllar sonra öğreneceğiz. Gazi meclis dur demeseydi bugün ne halde olacağımızı, doğabilirlerse torunlara nasıl izah ederdik bilemiyorum.
    Şimdi ne alaka diyeceksiniz.
    Darbeyi yapan bunlar, Abd de yapmadıklarını bırakmayan bunlar, Libya da hava savunma sistemlerimizi (belki de limandaki personellerimizi de) vuran bunlar, bizi tehdit eden bunlar, bize küfreden bunlar. Abd nin bile köpeği olmalarına rağmen zamanında verilmeyen ihaları biz mi vereceğiz? Ne pahasına? 1 milyar dolarlık satış-3-5 milyar dolar borç.
    Ülkeler için çıkarlar söz konusudur. Ama bu kadar sana zarar vermiş bir eli de bu kadar kolay sıkarsan senin çıkarlarının ne olduğunun önemi değil, fiyatın önem kazanır. Üzüldüm. Baykar a hayırlı olsun.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: serkan1976 - 26 Kasım 2022, 18:22:43
     2. körfez savaşında Abd, Irak a kuzeyden de girmek istedi. Aslında niyeti belliydi. Trabzon Mersin arası sağ tarafımız askeri bölge ilan edilecek ve onlara tam yetki verilecekti. Hatta Mersin limanında Gaziantep yolunda da tadilat vb başlatmışlardı.
     Ne istedilerse veriyorduk. Onların ülkemizi bölme hedefi, Irak -Suriye -İran planları önemli değildi. Önemli olan bizim istediğimiz 7 milyar dolardı. Onlar zaten yatırım yapacağız 1 yeter diyordu. Hatta Bush bu iş Teksas at pazarlığına döndü demişti. Birçok defa görüştük ve kabul ettik. Neyi nasıl belki yıllar sonra öğreneceğiz. Gazi meclis dur demeseydi bugün ne halde olacağımızı, doğabilirlerse torunlara nasıl izah ederdik bilemiyorum.
    Şimdi ne alaka diyeceksiniz.
    Darbeyi yapan bunlar, Abd de yapmadıklarını bırakmayan bunlar, Libya da hava savunma sistemlerimizi (belki de limandaki personellerimizi de) vuran bunlar, bizi tehdit eden bunlar, bize küfreden bunlar. Abd nin bile köpeği olmalarına rağmen zamanında verilmeyen ihaları biz mi vereceğiz? Ne pahasına? 1 milyar dolarlık satış-3-5 milyar dolar borç.
    Ülkeler için çıkarlar söz konusudur. Ama bu kadar sana zarar vermiş bir eli de bu kadar kolay sıkarsan senin çıkarlarının ne olduğunun önemi değil, fiyatın önem kazanır. Üzüldüm. Baykar a hayırlı olsun.

Önce herkes elindeki I Phone'ları atacak yönetenler de dahil... Kulağındaki kulaklıktan ayakkabısına kadar ; aldığı evden bindiği arabaya kadar "Bizi bölecekler" diyen ülkelerden ürünler...Sonra çıkıp bunlardan tank , uçak almayalım...Böyle salaklık mı olur?
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 29 Kasım 2022, 17:26:34
Alıntı
Japon| Nikkei | Türk yüzer elektrik santrali grubu Ukrayna'ya elektrik tedariği için görüşmelerde bulunuyor.

Karpowership, güvenlik koşullarının sağlanması halinde gemilerin kısa sürede Odesa'da konuşlanabileceğini söyledi.

Şirket: "Gemiler hazır ve devreye alındı. Onları üç hafta kadar kısa bir sürede konuşlandırabiliriz."

Karpowership, fuel oil veya doğal gaz kullanarak elektrik üretebilen tesislere sahip 36 elektrik gemisine sahiptir. Küba, Endonezya ve 10 Afrika ülkesine elektrik sağlıyor.

Şirket ayrıca Singapur, Malezya, Vietnam, Bangladeş ve Sri Lanka dahil olmak üzere Asya ülkelerine elektrik sağlamak için görüşmelerde bulunuyor. Karpowership halihazırda Endonezya'daki birkaç adaya doğal gaz kullanarak elektrik sağlıyor.

(https://pbs.twimg.com/card_img/1597518428776046592/cR9llYpH?format=jpg&name=900x900)https://mobile.twitter.com/hermes_z
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 02 Aralık 2022, 20:53:00
Alıntı
SavunmaSanayiST.com @SavunmaSanayiST

(https://pbs.twimg.com/media/FiQGQRVXgAAYPvW?format=jpg&name=medium)
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr.
@IsmailDemirSSB: "Şu an itibarıyla 3 milyar 800 milyon dolara yakın bir ihracat rakamımız mevcut.

Aralık sonu geldiğinde yılı 4 milyar doların üzerinde kapama ihtimalimiz çok büyük ki hedefimiz de buydu."  (2023 yılında yaşanacak gelişmeler hk.):

"Geliyor demektense geldiğini görmek daha heyecanlı olur, onun için bekleyin.
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 02 Aralık 2022, 21:15:37
Alıntı
Bayraktar TB2 SİHA ihraç edilen ülke sayısı 25'e yükseldi.

(https://pbs.twimg.com/media/Fi-3DtVXgAAS-At?format=jpg&name=medium)
Baykar'ın bir diğer platformu olan Akıncı'nın da beş ülkeye ihracatı gerçekleştirildi.

Kızılelma MİUS için ortaklık talepleri mevcut.

(https://pbs.twimg.com/media/FijSoJgXEAM77O7?format=jpg&name=900x900)
https://mobile.twitter.com/ssysfakb
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 06 Aralık 2022, 16:12:27
Alıntı
Bakan Çavuşoğlu: "Romanya ile savunma sanayiinde işbirliğimizi daha da geliştiriyoruz."

(https://pbs.twimg.com/card_img/1600066021506928643/vv5zG4B_?format=jpg&name=small)
https://mobile.twitter.com/Frknwar
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 08 Aralık 2022, 16:15:39
Alıntı
SavunmaSanayiST.com @SavunmaSanayiST

Finlandiya Savunma Bakanı Kaikkonen:

“Finlandiya, önümüzdeki süreçte Türkiye'ye bazı silahların ihracat lisanslarını verebilir.”
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: mehmet05 - 08 Aralık 2022, 17:22:52
Ne var ki satabilecekleri veya ortak üretim, ancak tank motoru gibi birkaç alt kalem. Ama Leclerc'de kullanılan tank motoru 2000 lerde testlerde iflas etmişti hatırladığım. MTU dan daha kompakt ama bu sebeple daha zorlu şartlarda güç üreten bir motordu
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: İbrahim - 08 Aralık 2022, 17:46:36
Düzgün bir motorları olsaydı bile işimize yaramazdı, zaten Kore'den motoru bulduk. Transmisyona ihtiyacimız var. Aklıma ambargo sebebiyle, Altay dışında, çıkmaza girmiş bir proje gelmiyor. Harbiden, bunların bize ne faydası olabilir? Faydası olsa bile bunların Nato üyeliğini onaylamaya değer mi?
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 08 Aralık 2022, 18:07:20
Türkiye ambargo uygulayan her ülkeye nota verip gerekçe sorsun ısrarla bu örtülü ambargoları gündeminde tutup kesintisiz gergin müzakere sürdürsün böyle sessiz kalmasın. Bir sitres gürüldü tantana olmalı ambargo yapan ülkeler ile aramızda. Siz ne biçim müttefiksiniz bu nasıl saygısızlık desin büyük elçiyi haftada bir dış işlerine çağırıp açılama istesin bizimkiler. Böyle şeyler işe yaramaz sanmamak lazım işe yarar. Devam ederse karşılık vereceğiz diyelim sonrada ne yapacağımızı söyleyelim ve yapalım. Mesela o ülkeye her türlü hammadde ihracatını durduralım bordan kroma mermere kile kadar ihracatımız var. İtalya mesela gemiler dolusu mermer alıyor seramik sanayi için bildiğin çamur ithal ediyor filan yasaklayalım hammadde ihracatını. İsviçre MMU ya conta kısıtlamış ulan biz uçak üretmeyelim mi ne demek istiyorsun açıkça söyle bu kadar olur mu
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: SKYWOLF - 08 Aralık 2022, 20:55:21
Ne var ki satabilecekleri veya ortak üretim, ancak tank motoru gibi birkaç alt kalem. Ama Leclerc'de kullanılan tank motoru 2000 lerde testlerde iflas etmişti hatırladığım. MTU dan daha kompakt ama bu sebeple daha zorlu şartlarda güç üreten bir motordu

Ben o testlerde iflas edenin Abrams'ın kullandığı dizel motor olduğunu hatırlıyorum.
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 08 Aralık 2022, 23:34:50
Alıntı
Hindistan'ın Türkiye Büyükelçisi:

 Şartlar olgunlaşırsa Türkiye'den savunma ürünleri alabiliriz.
https://mobile.twitter.com/clashreport/status/1600807621208023041?cxt=HHwWgoC9_ZmDm7csAAAA
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 10 Aralık 2022, 22:15:19
Alıntı
youtu.be/hOX7YrLqW1w (http://youtu.be/hOX7YrLqW1w)
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: mehmet05 - 10 Aralık 2022, 23:53:27
Alıntı
youtu.be/hOX7YrLqW1w ([url]http://youtu.be/hOX7YrLqW1w[/url])


Ben Orta-1'de iken bir dizi vardı, pasifikte Japonlarla P-39larla  mücadele eden gönülllü sivil pilotlar vardı. Bir de rahip vardı misyoner, yerli kızları kutsardı, garip o geldi aklıma bizim bıçkın delikanlıyı kutsarlarken.   
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 13 Aralık 2022, 02:07:59
Alıntı
HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ali Mantar: "Sadece Türkiye'de değil bugün şu anda Ukrayna'da, Pakistan'da, Endonezya'da, Katar'da ve birçok ülkede sözleşme aşamasındayız."


ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci:
Roketsan, binlerce tankı küçük bir mühimmatla imha etme başarısına ulaşmış bir şirket."

"Bir SİHA'nın üzerinden mühimmatı bıraktığınızda, 100 km/sa hızla giden bir aracı imha edebilecek teknolojiyi geliştirmeniz lazım.

Burada, başarısız olmanız için birçok parametre mevcut.

Türkiye, bu teknolojiye sahip."


Bosna Hersek Savunma Bakanlığı ile Türkiye'de savunma sanayi alanında faaliyet gösteren ASFAT arasında, bakanlığa ait tank ve zırhlı araçların bakımı ve yedek parça tedarikine ilişkin anlaşma imzalandı.

(https://pbs.twimg.com/media/FjycVdgX0AALXHf?format=jpg&name=medium)
https://mobile.twitter.com/SavunmaSanayiST
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde Türkiye & Italya.
Gönderen: カメせ - 13 Aralık 2022, 18:36:18
Alıntı
İtalya Başbakanı Meloni,

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde Türk İHA’larını satın alma ihtimalini gündeme getirdi.


(https://pbs.twimg.com/media/FiB7KbEWIAAd-Oc?format=jpg&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FjxRQgkXEAE3QOv?format=jpg&name=medium)
Middle East Eye -
Başlık: Bulgaristan, Türkiye ile gaz temini için uzun vadeli bir sözleşme imzalayacak.
Gönderen: カメせ - 21 Aralık 2022, 00:44:15
Alıntı
Dnevnik |  Yıl sonuna kadar Bulgaristan, Türkiye ile doğal gaz temini için uzun vadeli bir sözleşme imzalayacak.

(https://pbs.twimg.com/card_img/1605100706041585664/Dr5wIglN?format=jpg&name=small)
Enerji Bakan Vekili Rosen Hristov tarafından "Nova TV" de duyuruldu.  Sözleşmenin 13 yıllık olacağını da sözlerine ekledi.

 Hristov, hafta sonu İstanbul'a yaptığı ziyarette Türk mevkidaşı ile sözleşmenin detayları konusunda anlaşmaya vardığını belirtti.
 
 Hristov, "Bunun iki ülke ilişkilerinde büyük bir atılım olduğunu söyleyebilirim. Uzun vadeli işbirliği ve Türkiye sıvılaştırılmış gaz terminallerinin yanı sıra iletim sistemlerini kullanma olasılığı konusunda anlaştık" dedi.
 
 Bulgaristan'ın yıllık tüketiminin yaklaşık %30'unu oluşturan yaklaşık 1 milyar metreküp/yıl doğal gaz ithal edilmesi planlanmaktadır.  Enerji bakanı ayrıca fiyatların hem LNG terminallerinin kullanımını hem de işleme ve iletimini içerdiğinden çok uygun olduğunu söyledi.
https://mobile.twitter.com/hermes_z/status/1605259824740040707?cxt=HHwWhoCwncfTg8csAAAA
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 23 Aralık 2022, 23:54:19
Alıntı
Bulgar medyası | Bulgaristan Enerji Bakanı Hristov: "Türkiye'den 2036'ya kadar gaz tedariki için pazarlık yapıyoruz. Anlaşmamıza Romanya da dahil olmayı planlıyor".

"Yunan terminali Revitusa'da kapasite sorunu var. Türkiye bizim için en iyi seçenek".

(https://pbs.twimg.com/card_img/1606203057280356353/IsDHgShO?format=jpg&name=small)
"Türkiye'deki LNG terminallerinin yüksek kapasitesi, bizim aradığımız gaz miktarını teslim edebilmesi açısından bir fırsat.

Bunu bölgesel düzeyde yapmaya çalışıyoruz. Miktarları birleştirmek ve daha güçlü bir müzakere pozisyonuna sahip olmak için Romanya ile de çalışıyoruz".

"Türkiye bize son derece büyük bir esneklik sunuyor. Bizim tek görevimiz tankerleri Türk karasularına yollamak olacak ve gerisini Türkler halledecek. Birden fazla Türk LNG terminali olduğundan, bir terminalde bir şey olursa dolum için bir diğerinde yer bulma taahhütleri var".

Hristov: " Bizim için güvenlik önemlidir, çünkü ana maliyet hammaddedir, rezerve edilmiş nakliye altyapısı çok önemli. Türkiye'den tedarik, nakliye giderini de düşürecek.

Türkiye'den almayı planladığımız gaz, Bulgaristan'ın yıllık gaz tüketiminin üçte birini karşılayacak".

https://mobile.twitter.com/hermes_z/status/1606380066971197440
Başlık: Hulusi Akar, İngiltere'de.
Gönderen: カメせ - 16 Ocak 2023, 18:00:35
Alıntı
(https://pbs.twimg.com/media/FmmUpqeWQAM6fQ3?format=jpg&name=small)
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar,  İngiltere'ye resmî bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Bakan Akar'a, MSB bünyesindeki savunma sanayii faaliyetlerinden sorumlu Bakan Yardımcısı Muhsin Dere de eşlik ediyor.



(https://pbs.twimg.com/media/FmlSVn-WYAEnmSU?format=jpg&name=small)

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan’a gitti.

https://mobile.twitter.com/SavunmaSanayiST
Başlık: Ynt: Hulusi Akar, İngiltere'de.
Gönderen: Yasar - 16 Ocak 2023, 18:42:17
Alıntı
(https://pbs.twimg.com/media/FmmUpqeWQAM6fQ3?format=jpg&name=small)
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar,  İngiltere'ye resmî bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Bakan Akar'a, MSB bünyesindeki savunma sanayii faaliyetlerinden sorumlu Bakan Yardımcısı Muhsin Dere de eşlik ediyor.



(https://pbs.twimg.com/media/FmlSVn-WYAEnmSU?format=jpg&name=small)

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan’a gitti.

https://mobile.twitter.com/SavunmaSanayiST

Sn Çavuşoğlu son konuşmasında F16’larla ilişkili olarak, satın alımlarında hiç bir şartı kabul edemiyeceğimizi söyledi. Typhoon uçakları tekrar devrede. (Tipik RTE blöf politikası). Umarım bu sefer Typhoon işi gerçekleşir.
Tabii 1.4 milyar doların nasıl geri alınacağı sorunu devam ediyor. Tabii MMU için f110 motor alımı sorunu da var.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: tumucin - 16 Ocak 2023, 18:48:22
Typhoon hayirli ugurlu olsun simdiden

2024 abd secim sonucunu bekleyecegiz



Başlık: Himars'a alternatif ürünleri biz Türkiye'de üretiyoruz.
Gönderen: カメせ - 16 Ocak 2023, 22:35:57
Alıntı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank 🇭🇺Macaristan'daki 🇺🇸HIMARS sorusuna cevap verdi: "Macaristan bir adım atacak mı atmayacak mı bilmiyorum ama ona alternatif ürünleri biz Türkiye'de üretiyoruz bunlarla ilgili gerekli desteği vermeye hazırız.''
(https://pbs.twimg.com/media/FmneXH-XgA02qA9?format=jpg&name=medium)
@varank
https://mobile.twitter.com/Defence_Turk
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Bürküt - 16 Ocak 2023, 22:50:38
https://mobile.twitter.com/SavunmaSanayiST/status/1615070364375322624?cxt=HHwWgMDQvY_88OksAAAA

Burda soru aslında Macar bakana sorulmuş.Ama bizim Mustafa Varank hemen atlamış soruya.Burda çok patavatsız bir durum var hissiyatı uyandırdı ::).Bana mı öyle geliyor yoksa gerçekten öyle mi...
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 18 Ocak 2023, 20:37:26
Alıntı
Türkiye’nin Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ihracatına yönelik olarak imzaladığı ihracat sözleşmesi sayısı, 40’a ulaştı.

2018 - 2021 yılları arasında küresel SİHA ihracatı yapan ülkeler kim.

Türkiye (TB2) - 190 adet
Çin - 173 adet
Amerika - 143 adet
İsrail - 142 adet

(https://pbs.twimg.com/media/FmvO1leXwAA_yqC?format=jpg&name=medium)

Listeden mini IHA'lar çıkarıldığında.

(https://pbs.twimg.com/media/Fmw2K37XoAE5dK-?format=jpg&name=medium)

2000-2017 yılları arasında küresel SİHA ihracatı yapan ülkeler.

(https://pbs.twimg.com/media/FmvO1H5WIAA9-N_?format=jpg&name=medium)
https://mobile.twitter.com/hereandtheretr/status/1615612315218415616
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: serkan1976 - 18 Ocak 2023, 20:54:55
Baykar'a mutlaka yeni bir fabrika-yerleşke-üretim tesis alanı lazım... Kızılelma olgunlaşınca  ,  Bayraktar-2 kadar kolay üretilecek bir üretim hattı yetmez...
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Kaptan-I Derya - 18 Ocak 2023, 22:35:22
Baykar eski tesisinin yanında ondan çok daha büyük içinde pistin de olacağı ve Ar-Ge merkez binasının da olacağı bir tesis açacak veya açtı yakın zamanda hatta son zamanlarda çıkan Baykar ekibi ve Kızılelma’nın olduğu fotoğrafa bakarsanız yeni Ar-Ge binasının önü olduğunu fark edersiniz. @Serkan1976

Gördüğüm inşaat fotoğrafları sonucu tahminim Ar-Ge merkezi bitmiş fabrika ve pistin bitmesine 1 yıldan daha az var ya da bitti açıklamadılar.

https://www.etudmimarlik.com/baykar-iha2.php (https://www.etudmimarlik.com/baykar-iha2.php)
Başlık: Makedonya Türkiye'den SİHA talep etti.
Gönderen: カメせ - 23 Ocak 2023, 15:22:10
Alıntı
Yunan basını, Makedonya Türkiye'den SİHA talep etti.

(https://pbs.twimg.com/media/Evd-pA5WgAAW1QU?format=jpg&name=medium)https://mobile.twitter.com/SavunmaSanayiST
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 26 Ocak 2023, 20:54:36
Alıntı
SavunmaSanayiST.com @SavunmaSanayiST

(https://pbs.twimg.com/media/FjxRQgkXEAE3QOv?format=jpg&name=medium)
"İHA'lardaki ilerlemeler, gelişmeler bizim için de ilgi çekici.

İHA'ların üretilmesi Tayland’ın da ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte. Türk ve Taylandlı firmalar gelecek dönemde karşılıklı yatırımlar yapabilir"

- Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Pramudwinai
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: serkan1976 - 26 Ocak 2023, 21:55:19
Baykar eski tesisinin yanında ondan çok daha büyük içinde pistin de olacağı ve Ar-Ge merkez binasının da olacağı bir tesis açacak veya açtı yakın zamanda hatta son zamanlarda çıkan Baykar ekibi ve Kızılelma’nın olduğu fotoğrafa bakarsanız yeni Ar-Ge binasının önü olduğunu fark edersiniz. @Serkan1976

Gördüğüm inşaat fotoğrafları sonucu tahminim Ar-Ge merkezi bitmiş fabrika ve pistin bitmesine 1 yıldan daha az var ya da bitti açıklamadılar.

https://www.etudmimarlik.com/baykar-iha2.php (https://www.etudmimarlik.com/baykar-iha2.php)

Harika haber , bana böyle müjdelerle gelin... :D :D :D
Başlık: SİHA’lar konusunda Arjantin ile iş birliği yapmak istiyoruz.
Gönderen: カメせ - 03 Şubat 2023, 21:43:04
Alıntı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

SİHA’lar konusunda Arjantin ile iş birliği yapmak istiyoruz.

🛰️TUSAŞ ve Arjantin merkezli INVAP ortak bir şirket kurdu. Türk uzmanlar Arjantin’de görev yapıyor.

Birlikte yeni nesil uydu üretip ihraç edeceğiz.

(https://pbs.twimg.com/media/FjxRQgkXEAE3QOv?format=jpg&name=medium)
https://mobile.twitter.com/gdhdefence/status/1621463531899043842?cxt=HHwWhIC-sbmfzIAtAAAA
Başlık: Ynt: SİHA’lar konusunda Arjantin ile iş birliği yapmak istiyoruz.
Gönderen: baryshx - 03 Şubat 2023, 21:50:06
Alıntı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

SİHA’lar konusunda Arjantin ile iş birliği yapmak istiyoruz.

🛰️TUSAŞ ve Arjantin merkezli INVAP ortak bir şirket kurdu. Türk uzmanlar Arjantin’de görev yapıyor.

Birlikte yeni nesil uydu üretip ihraç edeceğiz.

(https://pbs.twimg.com/media/FjxRQgkXEAE3QOv?format=jpg&name=medium)
https://mobile.twitter.com/gdhdefence/status/1621463531899043842?cxt=HHwWhIC-sbmfzIAtAAAA

İngiltere kızmasın buna, tam işbirliği için uğraşırken  :P

Arjantin'de Lityum rezervide vardı diye hatırlıyorum, önemli seviyede.
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 03 Şubat 2023, 22:49:23
Alıntı
Yusuf Akbaba @ssysfakb

Adı açıklanmayan bir Türk şirketi adı açıklanmayan bir Güneydoğu Asya ülkesine on adetten fazla SİHA satışı gerçekleştirdi.
Başlık: Ynt: SİHA’lar konusunda Arjantin ile iş birliği yapmak istiyoruz.
Gönderen: Bürküt - 03 Şubat 2023, 23:05:43
Alıntı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

SİHA’lar konusunda Arjantin ile iş birliği yapmak istiyoruz.

🛰️TUSAŞ ve Arjantin merkezli INVAP ortak bir şirket kurdu. Türk uzmanlar Arjantin’de görev yapıyor.

Birlikte yeni nesil uydu üretip ihraç edeceğiz.

(https://pbs.twimg.com/media/FjxRQgkXEAE3QOv?format=jpg&name=medium)
https://mobile.twitter.com/gdhdefence/status/1621463531899043842?cxt=HHwWhIC-sbmfzIAtAAAA

İngiltereyle olan ilişkilerimizi de sabote etmessek olmazmış...
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Kaptan-I Derya - 03 Şubat 2023, 23:07:13
Hakikaten bazen saçma işler yapıyoruz haberleşme uydusu olurda iki üç tane uydu için MMU motorunu riske atacak işler yapıyoruz.Ya bazen hakikaten SSB ye inanmak mümkün değil.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Bürküt - 03 Şubat 2023, 23:15:51
Hocam motoru kendimiz yapsak bile MMU'nun fırlatma koltuğu İngiltere'den geliyor  :)
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Kaptan-I Derya - 04 Şubat 2023, 00:41:14
Sn Bürküt aynen öyle bir de Eurofighter Typhoon gibi anlaşma olasılıklarımız var Doğu Akdeniz’de İngiltere’nin siyasi desteğine o olmazsa tarafsızlığına ihtiyacımız var.Uydu satalım sivil sektörlerde var olalım ama alacağı topu topu 10 15 siha için gerek yok yani.
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 08 Mart 2023, 20:14:45
Alıntı
SavunmaSanayiST.com @SavunmaSanayiST

Brunei Sultanlığı Savunma Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında "Savunma Sanayii İş Birliği Niyet Beyanı" imzalandı.

(https://pbs.twimg.com/media/FqoFgq4WcAABZxf?format=jpg&name=medium)




Malezya, Türkiye'den MİLGEM ADA Sınıfı Korvet tedarikini değerlendiriyor.

Malezya Savunma Bakanı Mohamad Hasan, incelemeler için önümüzdeki günlerde Türkiye'yi ziyaret edecek.

Mutabık kalınırsa, devletten devlete (G2G) anlaşma imzalanacak.

(https://pbs.twimg.com/media/FqtHxd8WwAAJx-c?format=jpg&name=medium)




BAE'nin BAYRAKTAR TB2 SİHA'sı Malezya'da görüntülendi.

(https://pbs.twimg.com/card_img/1633204585736151047/7xFORtZO?format=jpg&name=medium)
https://mobile.twitter.com/SavunmaSanayiST
Başlık: Nijer ordusu TB2 Bayraktarı kullanmaya başladı.
Gönderen: カメせ - 16 Mart 2023, 21:57:58
Alıntı
Mali Hava Kuvvetleri tarafından bugün teslim alınan 3 adet #Bayraktar Tb2.

(https://pbs.twimg.com/media/FrVs0SKWIAACA3H?format=jpg&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FrW5PeVXwBI-h5J?format=jpg&name=900x900)
@BaykarTech #MilliTeknolojiHamlesi #SavunmaSanayi #YerliMilliSanayi


Nijer ordusu TB2 Bayraktarı kullanmaya başladı.

https://mobile.twitter.com/Frknwar/status/1636418395821293595?cxt=HHwWtoC-rYz33LUtAAAA
Başlık: TUSAŞ Çad'a satışını yaptığı HÜRKUŞ ve Anka ların teslimatı.
Gönderen: カメせ - 26 Mart 2023, 20:30:35
Alıntı
BurkinaFaso "Express Air Cargo" Boeing 737-8Q8(SF) Tekirdağ havaalanından Ouagadougou'ya uçtu. 


(https://pbs.twimg.com/media/FsGsPKLWwAAwjj1?format=jpg&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FsGsfVXWwAIvYo5?format=png&name=medium)

https://mobile.twitter.com/fabsenbln/status/1639781494397779972?cxt=HHwWiIC2rZml1sEtAAAA



TUSAŞ Çad'a  satışını yaptığı HÜRKUŞ ve Anka ların teslimatı.

(https://pbs.twimg.com/media/FsEjqdmXoAEfn2Q?format=jpg&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FsEjqdmWwAAxEiV?format=jpg&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FsEjqd1X0AA41JI?format=jpg&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FsEjqdrXgAEByyB?format=jpg&name=medium)
https://mobile.twitter.com/Jakepor21/status/1639630957505331204
Başlık: Büyükelçi SUZUKI, Baykar firmasını ziyaret etti.
Gönderen: カメせ - 31 Mart 2023, 23:55:56
Alıntı
Japonya'nın Ankara Büyükelçisi SUZUKI, Baykar'ı ziyaret etti.

Büyükelçilik: "Büyükelçi SUZUKI, Baykar firmasını ziyaret etti. İnsansız hava aracıyla ilgili en güncel bilgileri aldı."

(https://pbs.twimg.com/media/FskmtlmXwAEIeU3?format=jpg&name=medium)youtu.be/5Dc7ErRGqAg (http://youtu.be/5Dc7ErRGqAg)https://mobile.twitter.com/SavunmaSanayiST
Başlık: Japonya TB2 SİHA, deneme amaçlı olarak devreye alınacak.
Gönderen: カメせ - 06 Nisan 2023, 21:23:41
Alıntı
SavunmaSanayiST.com @SavunmaSanayiST

Japon Basını: "Japonya Savunma Bakanlığı'nın 2023 mali yılı bütçesi kapsamında Bayraktar TB2 SİHA, deneme amaçlı olarak devreye alınacak ve Japon Kara Öz Savunma Kuvvetleri tarafından test edilecek"


(https://pbs.twimg.com/media/Fmw2K37XoAE5dK-?format=jpg&name=medium)
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: serkan1976 - 06 Nisan 2023, 21:42:12
Harika haber...
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Kaptan-I Derya - 07 Nisan 2023, 00:02:03
Japonlara şu ürünü satmaya yaklaşmak  vay bee dedirtecek bir olay.İnşallah ileriki zamanlarda birkaç filo TB3 ile taçlanır bu haber.Gerçekten büyük olay ben İngiltere’den bekliyorum bir haber artık.2 uçak gemilerine neden olmasın.Koy gemine yeterli sayıda Anadolu’dan kalkar ise oradan da kalkar iner ise oradan da iner rahatlıkla.Yeterli sayıda koy gemiye bütün alanı tarasın saatlerce hem de maliyeti düşük.Ki BAE Systems bu Siha’ya fazla güçlü olmayan bir SAR ve kompakt  bir Aesa radarda yapar.Özellikle İngiltere TEİ’nin gelecekte çıkacağını gördüğümüz PD300 olarak çıkacak olan motorla alırsada hem taşıma ağırlığı artar hem elektrik sistemine aktaracağı güç.Ve ya kanat altlarına koyulacak 6X2 12 souno boy konulur.Bunun için birde bu sistemin haberleşmesini sağlayacak sistem yapılır.Alın size fiyat performans Deniz karakol ihası.Kapasitesi çok düşük ama maliyetine ve boyutuna göre gayet ideal olur.Bu dediklerim Japon’lar ve bizim içinde geçerli.Adalar denizinde denizaltı harbi için bu sistem özellikle gerekli.Aesa radar olayı biraz zorlama olsada.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 07 Nisan 2023, 00:09:59
Dünyada silahlı iha satan 3 ülke var. Çin İran ve Türkiye. Amarika satmıyor İsrail satmıyor Rusya satmıyor.  Amarika bize satmaz ama Japonya ya satabilir denebilir ama satmıyor işte. Millet bizim siha larımızı bayıldığından kapışmıyor satan yok başka talan ediyoruz pazarı bu boşlukta. Amerika Almanya ya bile siha satmazken biz kabilelere satıyoruz düşünün o kabilelern mutluluğunu siz. Burada asıl soru şu olmalı. Bu şartlarda mesela İspanya Avusturya Hollanda Brezilya böyle şahane siha larımız var neden almıyor hep itilmiş kakılmışlar alıyor. İyi okunursa bir tercih edilmeme hali var normalde dünyada satın almayan ülke kalmaması lazım bu sihaları ama medeni hiç bir ülke almıyor anca savaş kapısına dayanmış Polonya filan alıyor oda inanın bana Amerika'nın Türkiye den al ben vermem yeşil ışığı iledir. Muhteşem bir ticari başarı değil sinir olunacak bir dışlanmışlıkla karşı karşıyayız bu tabloda. Kimsenin satmadığı çokta şahane muhteşem bir ürünü her şeyi ile mühimmatı sar radarı osu busu ile sunuyoruz aldıklarında çok beğeneceklerinide biliyoruz çok isteyeceklerinide biliyoruz ama almıyorlar yinede. Sihasız kalırız yine onlardan almayız durumu var
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: mehmet05 - 07 Nisan 2023, 00:18:51
Dabi dabi. Ne şarkılar yazdılar ama predatörler üzerine. Türkiye perdeler arkasından terörü siyasi/ekonomik araç olarak kullanmadığından özellikle terörist avcısı olan bu araçları satış konusunda da o kadar sıkıntılı davranmıyor. Tusaş muhtelemen Nijerya'da fabrika kuracak, yakında Boko Haram da bo... yoluna gidecek umarım.  Bu arada Japonya'da kimin SİHAsı ile beraber değerlendiriliyordu TB'ler.

 http://youtu.be/JGwUvSpcv8c (http://youtu.be/JGwUvSpcv8c)
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Bürküt - 07 Nisan 2023, 00:55:48
Dünyada silahlı iha satan 3 ülke var. Çin İran ve Türkiye. Amarika satmıyor İsrail satmıyor Rusya satmıyor.  Amarika bize satmaz ama Japonya ya satabilir denebilir ama satmıyor işte. Millet bizim siha larımızı bayıldığından kapışmıyor satan yok başka talan ediyoruz pazarı bu boşlukta. Amerika Almanya ya bile siha satmazken biz kabilelere satıyoruz düşünün o kabilelern mutluluğunu siz. Burada asıl soru şu olmalı. Bu şartlarda mesela İspanya Avusturya Hollanda Brezilya böyle şahane siha larımız var neden almıyor hep itilmiş kakılmışlar alıyor. İyi okunursa bir tercih edilmeme hali var normalde dünyada satın almayan ülke kalmaması lazım bu sihaları ama medeni hiç bir ülke almıyor anca savaş kapısına dayanmış Polonya filan alıyor oda inanın bana Amerika'nın Türkiye den al ben vermem yeşil ışığı iledir. Muhteşem bir ticari başarı değil sinir olunacak bir dışlanmışlıkla karşı karşıyayız bu tabloda. Kimsenin satmadığı çokta şahane muhteşem bir ürünü her şeyi ile mühimmatı sar radarı osu busu ile sunuyoruz aldıklarında çok beğeneceklerinide biliyoruz çok isteyeceklerinide biliyoruz ama almıyorlar yinede. Sihasız kalırız yine onlardan almayız durumu var
Bizden almıyor dediğiniz medeni ülkelerin silah alma nedenlerine bakmak gerekiyordur belki de.Hollanda'nın Avusturya'nın bu techizatları alma nedeniyle Türkiye'nin Polonya'nın alma nedeni arasında farklılıklar olabilir.Biz bu platformları düşünürken aklımıza hep nerde nasıl kullanacağımız soruları geliyor.Ama bu tarz görece tehlikelerden ve çatışmalardan uzak ülkeler için bir tür işbirliği aracı olarak görülüyor olabilir.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 07 Nisan 2023, 01:15:06
Alakası yok. Bu kabiliyete sahip olmak her ülke için red edilemez bir güç çarpanı ve fiyatı da bir şey değil tayyarelerde şahane nomalde üstüne atlarlar ama almıyorlar. Çin İran da seçenek değil kendileri yapana kadar sahip olamayacaklar. İsrail mesela bugün silahlı iha satsın diyelimki ANKA ayarında bir siha satsın bütün Avrupa ülkeleri sıraya geçer tanesine bizim gibi beş on değil 50 milyon dolar verirler   
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: inca - 07 Nisan 2023, 16:26:10
Dabi dabi. Ne şarkılar yazdılar ama predatörler üzerine. Türkiye perdeler arkasından terörü siyasi/ekonomik araç olarak kullanmadığından özellikle terörist avcısı olan bu araçları satış konusunda da o kadar sıkıntılı davranmıyor. Tusaş muhtelemen Nijerya'da fabrika kuracak, yakında Boko Haram da bo... yoluna gidecek umarım.  Bu arada Japonya'da kimin SİHAsı ile beraber değerlendiriliyordu TB'ler.

 [url]http://youtu.be/JGwUvSpcv8c[/url] ([url]http://youtu.be/JGwUvSpcv8c[/url])

+1
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde.
Gönderen: カメせ - 12 Nisan 2023, 09:49:21
Alıntı
Yusuf Akbaba @ssysfakb
(https://pbs.twimg.com/media/FtdP4IuWYAIn_nD?format=jpg&name=900x900)

Cezayir Endonezya ve Malezya TUSAŞ üretimi SİHA platformlarının tedariki için anlaşma imzaladılar.

Litvanya, Letonya, Estonya üçlüsünden en az biri Bayraktar TB2 SİHA'yı tedarik için anlaşma imzaladı.

Akıncı TİHA müşterilerinden biri de Afrika ülkesi. Ke projesine ortak olmak isteyen ya da talip olan ülkeler var.

(https://pbs.twimg.com/media/FtcyCGBWAA4XHI9?format=jpg&name=medium)
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 12 Nisan 2023, 16:31:13
Alıntı
TÜBİTAK

🔷#BİLGEM tarafından geliştirilen Fiber Optik Tabanlı Akustik Sensörü Meksika ve Çekya’ya; 🔷Kriptolu USB Bellek NATO kapsamında İsveç, Romanya, Hollanda ve Belçika’ya;
🔷Katlanabilir Mayın Detektörü Azerbaycan’a;


(https://pbs.twimg.com/media/Ftg9CUIXsAA00_U?format=jpg&name=medium)
🔷UZAY tarafından geliştirilen BALİSTİKA sistemi Suudi Arabistan’a;

🔷SAGE tarafından geliştirilen Isıl Pil Almanya, Brezilya, İspanya, Ukrayna, Suudi Arabistan’a;

🔷Küresel Konumlama Sistemi KAŞİF Almanya’ya;


(https://pbs.twimg.com/media/Ftg9DMXX0AAt7gN?format=jpg&name=medium)
🔷UME tarafından geliştirilen 69 Farklı Cihaz ve Sistemi yurt dışında 11 müşteriye ihraç ettik.

🔷TÜBİTAK UZAY ile Pakistan Uzay Ajansı SUPARCO arasında metrealtı çözünürlüklü uydu kamerası geliştirmek ve ihraç etmek üzere sözleşme imzaladık. Uzay teknolojisi ihraç eden ülkeler arasında da yerimizi alıyoruz.

(https://pbs.twimg.com/media/Ftg9D4qXsAEa1PP?format=jpg&name=900x900)
#MilliTeknolojiHamlesi #savunmasanayii
https://mobile.twitter.com/Keremhok
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 17 Nisan 2023, 00:35:47
Alıntı
LAAD2023'ten...

Askeri endüstrisinde tam bir yeniden tasarım oluyor. Türkiye, Hindistan, BAE, Çin ve Güney Kore gibi ülkeler orada büyük oyuncular haline geliyor.

(https://pbs.twimg.com/media/Ft2mmo1WwAEiqLY?format=jpg&name=medium)
Batı endüstrisi tarafından kullanılan fiyatlar sürdürülemez hale geliyor. Maaşlardan kaynaklanıyor ama esas olarak son yıllardaki birleşmeler, satın almalar ve iflaslar.

 Uzun zamandan beri western, yüksek pazar yüzdesine sahip az sayıda şirkete sahip olmaya doğru ilerliyor.

 O 5'li bu konuda daha da büyüyecek.

Esas olarak rekabetçi fiyatları nedeniyle Özellikle savunma, stratejik güven faktörü nedeniyle zaten sınırlı rekabet gücünüzün olduğu bir sektör olduğundan, yoğunlaşmış pazar orada fiyatları yükseltecektir. Fiyatları haklı çıkaran yüksek kalite hakkında tartışıyorlar ve bu doğru, ancak yeni oyuncular kaliteyi de getiriyor.

(https://pbs.twimg.com/media/Ft2lYhnWAAAtS_e?format=jpg&name=medium)
https://mobile.twitter.com/pati_marins64/status/1647661995448057856
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: SH - 17 Nisan 2023, 00:50:27
Eskiden İngilizlerin falan savunma sanayi ürünleri çok seksi bizimkilerin de işlevinin yanında görüntüsü çok geliyordu gözüme. Sanki bu konuda da ilerleme var. Omtas'a bakın hele. Cincik gibi parlıyor.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: baryshx - 17 Nisan 2023, 01:02:32
Saydığı ülkeler arasında Bae'nin de olması komik olmuş.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Bürküt - 17 Nisan 2023, 10:45:29
Saydığı ülkeler arasında Bae'nin de olması komik olmuş.

Ben hiç şaşırmadım.Bae müthiş bir ivmeyle yerli savunma endüstrisini oluşturuyor.Yazıda da bahsetmiş Güney Afrikalı şirketler üzerinden teknoloji transferi sağlayarak bu alanda kendilerini hızla geliştiriyorlar.Finansal olarak elleri rahat oldukları için bence gööz korkutucu bir ilerlemeleri var.Tb2 yerine Reach-S diye bir iha geliştiriyorlar.Mam L / Mam C muadili Desert Sting füzeleri.Ve Kızılelma muadili Jeniah...
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Merzifonlu - 17 Nisan 2023, 11:11:39
Ben hiç şaşırmadım.Bae müthiş bir ivmeyle yerli savunma endüstrisini oluşturuyor.Yazıda da bahsetmiş Güney Afrikalı şirketler üzerinden teknoloji transferi sağlayarak bu alanda kendilerini hızla geliştiriyorlar.Finansal olarak elleri rahat oldukları için bence gööz korkutucu bir ilerlemeleri var.Tb2 yerine Reach-S diye bir iha geliştiriyorlar.Mam L / Mam C muadili Desert Sting füzeleri.Ve Kızılelma muadili Jeniah...

İnsan kaynağına erişimlerini garantiye alamazlarsa, uzun vadede o ilerlemenin içini dolduramazlar. Nüfus önemlidir.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Bürküt - 17 Nisan 2023, 11:23:58
İnsan kaynağına erişimlerini garantiye alamazlarsa, uzun vadede o ilerlemenin içini dolduramazlar. Nüfus önemlidir.

Aynısı bizim için de geçerli.Sürdürülebilir bir şekilde ihracat yapamassak , askeri alanda geliştirdiğimiz teknolojileri sivil endüstriye aktaramazsak ve nitelikli insan kaynaklarımızı beyin göçüyle  sürekli kaybedersek orta-uzun vadede biz de bir G.Afrika veya Brezilya olabiliriz.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 17 Nisan 2023, 16:23:19
Türkiye süratle savunma sanayini geliştirerek bir çok ülkeye ilham oldu aslında. Yunanistan bile göreceksiniz bizim sayemizde ileri savunma sanayine sahip bir ülke olacak. Eskiden bu işlerin bir asırdan beridir uğraşanlara hak olduğu sanılırdı Türkiye bu algıyı yıktı. Yunanistan'ı bırak Türkiye bile kendi kabiliyetini mühendisinin yeteneğini savunma sanayi hamlesi ile keşfedebildi. Mühendisler mezun ettik adamlara bir şey yap desek yapacaklarmış ama dememişiz bir asır nerdeyse ne kendileri ne söyleyenler bunun farkındaydı son yıllara kadar. Araba yapan uçak yapan ülkeleri ağzımız açık süper güç sandık ya ona yanarım yap deseler elli yıl önce burada da hepsi yapılırdı. 1970 de bir radar yapılırdı füze yapılırdı 1950 de yetecek kadar tank gemi yapılırdı telsiz yapılırdı tüfek yapılırdı kimse yap dememiş. İTÜ nün proflarına 1950 de telsiz yap dense yapamazmıydı şimdi meslek liseliler bile yapıyor
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 27 Nisan 2023, 09:38:46
Alıntı
CNBC : "Türkiye'nin hızla büyüyen savunma sanayisi, küresel nüfuzunu artırıyor.

Türkiye 2022'de 4 milyar 4 yüz milyon dolar savunma ihracatı yaptı. Bu, bazı Avrupa ülkelerinin yıllık savunma bütçesinden fazla. Söz konusu rakamın 2023′te 6 milyar dolara çıkması bekleniyor"


(https://pbs.twimg.com/media/FuoWvvVX0AIl7pD?format=jpg&name=medium)youtu.be/Bzsj1GsucjY (http://youtu.be/Bzsj1GsucjY)https://twitter.com/ogzhn_uyg
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 27 Nisan 2023, 10:14:10
Baykar bu sene 2 milyar dolar tek başına ihracat yapar
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: SH - 27 Nisan 2023, 11:25:46
Baykar TB2 aylık üretim kapasitesi 30'a çıktı mı?

TUSAŞ neden halen bir elin parmaklarını geçemiyor? Geçse onlar da çok rahatlayacak.
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 06 Mayıs 2023, 17:44:29
Alıntı
Kosova'ya 5 adet Bayraktar TB2.

(https://pbs.twimg.com/media/FvZ01I0WAAAmGUt?format=jpg&name=small)

https://twitter.com/anadoluagency/status/1654638371916988417?cxt=HHwWgoC-3aS1uvYtAAAA



Türkiye'den BAYRAKTAR TB2 ve AKINCI tipi silahlı insansız hava araçları tedarik eden Azerbaycan, #KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı'nın tedariki için şimdiden görüşmeler gerçekleştiriyor.

💢Kısa süre önce Bakü merkezli olarak faaliyetlerine başlayan BAYRAKTAR TEKNOLOJİ AZERBAYCAN şirketinin, yakın gelecekte parça üretimine başlaması bekleniyor.

(https://pbs.twimg.com/media/Fvbmhl5WIAES7tr?format=jpg&name=medium)
https://twitter.com/SavunmaSanayiST/status/1654803963294765056?cxt=HHwWgMC-0fzbhfctAAAA
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret.
Gönderen: カメせ - 08 Mayıs 2023, 21:02:41
Alıntı
@TUSAS_TR Genel Müdürü @Temel_Kotil:

"Şu anda ayda 5 adet ANKA İHA üretiyoruz. Ayda 10 adede çıkartacağız. Yurt dışından talep patlaması var.

Endonezya ve Cezayir ile 12'şer adet kontratımız var, bir an önce teslim etmeye çalışıyoruz."

(https://pbs.twimg.com/media/FvnzSX6XsAIcIKj?format=jpg&name=small)
https://twitter.com/TyrannosurusRex
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: SH - 09 Mayıs 2023, 00:22:42
Sen 5 tane uretiyorsun Baykar 40. Bu denklemde bir art niyet yoksa ben de başka bir şey bilmiyorum. En az 15 tane olmalıydı.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: mehmet05 - 09 Mayıs 2023, 01:28:53
Bu iş kabak tadı vermeye başladı artık. Bilmiyorsan konuşma, biliyorsan konuş. Anka da uçaksavar füzeleri tarafından korunan bölgelerde TB-2. gibi hedeflerin yanina sokulabilecek şekilde  radar izi düşük kuş vs zannedilebilen bir siha ise konusabilisin. Aksi takdirde ülkenin milyar dolar üzerinde ihracat yapan bir değerini, meyve veren ağacını tasliyorsun. Yurtiçi satışları bıraktılar, ihracat pazarlarına laf söylemeye başladı birileri artık. Japonlar marka model belirterek cagirmisken, TB-2 ile Anka normalde aynı clasman, ihale konusu olamayacak iken, boş, cahil tribününe bunlar ancak. bir iki ay önce yerel muhalefette öncü bir arkadaşıma da  roketsan, Sage olmasa Baykar olmazdı, onların teknoloji vermesi sayesinde diye rapor vermiş birileri. Artık para için mi, yer kapma kavgası mı? Aman ha, dünyada hangi İHA siha üreticisi mühimmat üretiyormus ki Baykardan bekliyorsunuz, saçmalık dedim. Mühimmatin da sihanin da sahibi kullanıcısı silahlı kuvvetlerdir, Bu Arçelik niye TV koltuğu üretmiyor demeye benzer dedim ki, iki hafta sonra Kemankeş çıktı. Taktir ediyorum adamları. Çok dinamik, innovatif gidiyorlar ve. başarılılar.

Kale varken TEİ mini turbojet işine girmesin muhabbetini hatırlıyorum buradan veya MKE üretmesin sarsılmaz, kale uretsin vs. birileri hırsla yıkmak istiyor belli, ama bizde kurban edilecek milli değer yok. Bu yazılan çizilenlerin çoğu da en basitinden haksız rekabet olarak tazminat ceza konusudur. Milli güvenlik konusuna hiç girmiyorum.  Ama önce  çatışmalarda hayatı kurtulan binlerce askerin, Karabağ zaferinin, Suriye'de askerlerin alınan öcünün, Libya'nın bütünlüğünün, Doğu Akdeniz  de söylenecek söz sahibi olmanın hatrı ve getirmesi gereken asgari ahlaki sinir ve kaygılar olmalıdır . Ali yapar Veli bozar da, bu noktada bu iş Ali Veliyi çok aşar.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Heartbang - 09 Mayıs 2023, 09:34:37
Bu iş kabak tadı vermeye başladı artık. Bilmiyorsan konuşma, biliyorsan konuş. Anka da uçaksavar füzeleri tarafından korunan bölgelerde TB-2. gibi hedeflerin yanina sokulabilecek şekilde  radar izi düşük kuş vs zannedilebilen bir siha ise konusabilisin. Aksi takdirde ülkenin milyar dolar üzerinde ihracat yapan bir değerini, meyve veren ağacını tasliyorsun. Yurtiçi satışları bıraktılar, ihracat pazarlarına laf söylemeye başladı birileri artık. Japonlar marka model belirterek cagirmisken, TB-2 ile Anka normalde aynı clasman, ihale konusu olamayacak iken, boş, cahil tribününe bunlar ancak. bir iki ay önce yerel muhalefette öncü bir arkadaşıma da  roketsan, Sage olmasa Baykar olmazdı, onların teknoloji vermesi sayesinde diye rapor vermiş birileri. Artık para için mi, yer kapma kavgası mı? Aman ha, dünyada hangi İHA siha üreticisi mühimmat üretiyormus ki Baykardan bekliyorsunuz, saçmalık dedim. Mühimmatin da sihanin da sahibi kullanıcısı silahlı kuvvetlerdir, Bu Arçelik niye TV koltuğu üretmiyor demeye benzer dedim ki, iki hafta sonra Kemankeş çıktı. Taktir ediyorum adamları. Çok dinamik, innovatif gidiyorlar ve. başarılılar.

Kale varken TEİ mini turbojet işine girmesin muhabbetini hatırlıyorum buradan veya MKE üretmesin sarsılmaz, kale uretsin vs. birileri hırsla yıkmak istiyor belli, ama bizde kurban edilecek milli değer yok. Bu yazılan çizilenlerin çoğu da en basitinden haksız rekabet olarak tazminat ceza konusudur. Milli güvenlik konusuna hiç girmiyorum.  Ama önce  çatışmalarda hayatı kurtulan binlerce askerin, Karabağ zaferinin, Suriye'de askerlerin alınan öcünün, Libya'nın bütünlüğünün, Doğu Akdeniz  de söylenecek söz sahibi olmanın hatrı ve getirmesi gereken asgari ahlaki sinir ve kaygılar olmalıdır . Ali yapar Veli bozar da, bu noktada bu iş Ali Veliyi çok aşar.
+100
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: SH - 09 Mayıs 2023, 11:09:19
Öncelikle sana mı soracağım nasıl konuşacağımı? "Biliyorsan konuş?" Bugüne kadar bilinen şeyleri Remzi Barlas açık ve seçik şekilde yazdı. Neredeydin o zaman her şeyi bilen? Neden bunlar yalan denemedi?

Benim Baykar firması ile hiç bir alıp veremediğim yok. Tam tersine gurur duyuyorum. Uzay yol haritalarındaki ürünlerin de bu ülkenin bekası için çok kritik bir önemde olduğunu düşünüyorum. Bu kadar Startup tarzında bir savunma sanayi firması görmemiştik, ülkenin örnek alması gereken firma Baykar'dır.

Eleştirdiğim şey Remzi Barlas'ın iddialarında söylediği şeylerle paralel şeyler. Kasıtlı olarak ihalelerden çıkmak vs. gibi şeyler. Buna ek olarak da ayda 5 tane üretimin çok az olduğunu bunun 4-5 katı olması gerektiğini düşünüyorum.

Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Heartbang - 09 Mayıs 2023, 11:35:53
Öncelikle sana mı soracağım nasıl konuşacağımı? "Biliyorsan konuş?" Bugüne kadar bilinen şeyleri Remzi Barlas açık ve seçik şekilde yazdı. Neredeydin o zaman her şeyi bilen? Neden bunlar yalan denemedi?

Benim Baykar firması ile hiç bir alıp veremediğim yok. Tam tersine gurur duyuyorum. Uzay yol haritalarındaki ürünlerin de bu ülkenin bekası için çok kritik bir önemde olduğunu düşünüyorum. Bu kadar Startup tarzında bir savunma sanayi firması görmemiştik, ülkenin örnek alması gereken firma Baykar'dır.

Eleştirdiğim şey Remzi Barlas'ın iddialarında söylediği şeylerle paralel şeyler. Kasıtlı olarak ihalelerden çıkmak vs. gibi şeyler. Buna ek olarak da ayda 5 tane üretimin çok az olduğunu bunun 4-5 katı olması gerektiğini düşünüyorum.
pardon da, FETö'den 7 yıl yemiş bir mankurtun ortaya attıklarını niye ciddiye alıyoruz ki?
Tamam sensin deyip geçeceksiniz, bu kadar basit.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 09 Mayıs 2023, 11:36:50
Böyle şeyleri zaten şerefsiz adamlar bilir
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: The Qonqueror - 09 Mayıs 2023, 12:11:39
Sen 5 tane uretiyorsun Baykar 40. Bu denklemde bir art niyet yoksa ben de başka bir şey bilmiyorum. En az 15 tane olmalıydı.

TB2'yle Anka aynı sınıfta mı? Akıncı 5 tane üretiliyor mu acaba ayda ona bakmak lazım. Onun üretim hızı da çok farklı değil. TB2 çıtır çerez Anka ve Akıncı yanında.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Heartbang - 09 Mayıs 2023, 16:14:13
Böyle şeyleri zaten şerefsiz adamlar bilir
Aynen öyle, ya da sıkar.
bir beğeni verdim
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 09 Mayıs 2023, 16:48:31
Böyle şeyleri zaten şerefsiz adamlar bilir
Aynen öyle, ya da sıkar.
bir beğeni verdim

demek istediğim adam doğru diyor olabilir
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: mehmet05 - 09 Mayıs 2023, 18:24:52
Yok doğru söylemiyor olma olasılığı daha yüksek. En basitinden Baykar'ın en büyük coğrafi pazarı Afrika. TUSAŞ ise Nijerya'ya İHA/SİHA üretim tesisi kurarak, ortak üretim yaparak Afrika'ya Baykar'ın hakim olduğu piyasaya kafadan girmek amaçlı teklif getirdi.

Bayraktarlar ile Temel Kotil'in kafaları çok farklı çalışıyor. Bayraktarlar teknik adam kafasında, yapma, etme ön planda, para arka planda. Depremde eden büyük holdingler için ağza almaktan kaçındıkları rakamları bağış olarak ortaya koyuyorlar. Bu insanlarda  memleket, millet aşkı, birşeyler ortaya koyma, inşa etme azmi var. Amaçları bu.

Temel Kotil Bey ise çok iyi bir işletmeci, kar zararı gözeterek çözüm odaklı pratikten giden bir kişi. Baykar içte üretim, büyüme derken, Kotil taşeron kullanmayı tercih ediyor. ARGE ve ARGE yatırımına, ARGE elemanına yatırımı seviyor. Üretimi ise taşere ediyor. İşin en karlı kısımlarının kendilerinde kalmasını , hamallığı ise dışarı yaptırmayı amaçlıyor. O yüzden parçaları hatta en son helikopterde gövdeyi bile taşere ediyor. MMU, Mius-3 gibi çok yüksek oranda şirket sırrı ve milli sır kalması gereken platformlar dışında, çok önemli parçalar sırlar hariç her şeyi taşere edecektir kendisi, yüksek karlı işler varken düşük karlı işlere de üretim kaynaklarını öyle çok da ayırmayacaktır. Kendisi zaten insan kaynağı sıkıntısını da biliyor, Hürjet yeni üründe bile ortak üretim teklifi veriyor.

Neyse benim gözlemlerimden çıkardığım sonuçlar bunlar. Ama bu ve benzeri tartışmaların, sosyo psikolojik ve ahlaki boyutunu daha sonra bilgisayar başında sonradan bir miktar irdeleyebilirim

Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 11 Mayıs 2023, 00:34:22
Alıntı
Yusuf Akbaba@ssysfakb

Etiyopya Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA haricinde bir hava platformu daha aldı. Buna ek olarak Roket ve füze sistemleri de tedariki etti.

Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni.
Gönderen: カメせ - 19 Mayıs 2023, 12:51:12
Alıntı
Defence Turk @Defence_Turk.


Estonya'nın 4x4 ihalesinde finale sadece 🇹🇷Türk şirketleri kaldı

Estonya Ordusu'nun açtığı 4x4 zırhlı araç ihalesinde kısa listeye Otokar Cobra, BMC Amazon, Nurol Yörük ve Ejder Yalçın kaldı.

(https://pbs.twimg.com/card_img/1659470346557313024/31R_canz?format=jpg&name=medium)
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: mehmet05 - 19 Mayıs 2023, 12:58:41
Oppp :)
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: SH - 19 Mayıs 2023, 14:41:39
Hepsi de pehlivan gibi maşallah.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 19 Mayıs 2023, 14:51:45
İhaleyi yeniden yaparlar bir Avrupa ülkesi muhtemelen İskandinav ülkesi alır işi.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Merzifonlu - 19 Mayıs 2023, 15:01:47
İhaleyi yeniden yaparlar bir Avrupa ülkesi muhtemelen İskandinav ülkesi alır işi.

Olsun. 8)

O kadar sansasyonel bir sonuç ki diğer ihalelerde bizim için çok iyi bir referans olur. Yani olaya bak: Putink Rusya'sının sınırında, tehlikeyi iliklerine kadar hisseden bu adamlar ihale yapıyor ve biz kendi aramızda yarışıyoruz!  :)

Darısı hava platformlarımızın başına diyelim.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: DelKu - 20 Mayıs 2023, 07:45:52
İhaleyi yeniden yaparlar bir Avrupa ülkesi muhtemelen İskandinav ülkesi alır işi.
Cobra 2 ler  Ukrayna’da da başarılı sonuçlara imza atarsa o ihaleyi … tekrarlar.
Bir tarafta 5 savaş görmüş kabiliyetlerinin raporu arşa çıkmış bir zırhlı araç topluluğu öbür tarafta kendi halinde ormanda takılan kazık fiyatlı süslü yengeler, Estonlar macarlardan köken alır , akıllı insanlardır.
Filipinler devlet başkanı Atakları alırken ne demişti, 4 tane alabilecekken 6 tane alabiliyorum , bizim için eşdeğer performansta, üstelik de birilerinin kaprislerini çekmiyorum niye almayayım ?!
Aynı gerçeklik mevcut , bu işte de.
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 20 Mayıs 2023, 09:59:18
Alıntı
Yusuf Akbaba @ssysfakb
(https://pbs.twimg.com/media/FwgNiXRX0AAUT-B?format=jpg&name=small)


Javelin muadili olarak Karaok (şimdiden 2 ülke'ye  ihracatı yapıldı) üretiliyor.

Stinger'a karşı Sungur (ihracatı yapıldı) üretiliyor.



#ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci :

#SUNGUR

Dünyanın en başarılı ürünlerinden bir tanesi

Menzil ve yapabileceği manevralar açısından dünyadaki rakiplerinden daha ön plana çıkan bir ürün

Bu yüzden uluslararası alanda çok ciddi taleple karşı karşıyayız. İhraç potansiyeli çok sevindirici

Hem omuz hem araç üzerinden atılabilen versiyonları mevcut.
https://twitter.com/Keremhok
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Gökbörü - 20 Mayıs 2023, 14:05:37
Karaok envantere girmismiydi ki ihracata başladık?

Başlık: Nijerya'ya hafif firkateyn satışı.
Gönderen: カメせ - 22 Mayıs 2023, 02:25:39
Alıntı
Nijerya Donanması, amiral gemisi NNS Aradu'yu (F89) yenilemek için FG onayı aldı, onay ayrıca Dearsan Tersanesi'nden bir hafif firkateyn satın almak için bir bileşen içeriyor.

Deniz Söylemi'nin açılış töreninde açıklamalarda bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Awwal Gambo'ya göre, yenileme 24 ay sürecek ve Türkiye'nin Dearsan tersanesi tarafından yapılacak.

(https://pbs.twimg.com/media/FwpswObXoAIXOWw?format=jpg&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FwpswOaWAAAf-7t?format=jpg&name=medium)
https://twitter.com/Jakepor21/status/1660258992516374528
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 22 Mayıs 2023, 12:51:22
Alıntı
Bangladeş ordusu Türkiye'de Bayraktar TB-2 insansız hava aracı ile eğitim yapıyor.  Yakın zamanda yayınlanan bir fotoğraf, Bangladeş askerlerinin TB-2'nin Türkiye'deki komuta merkezinde İHA'larla ilgili askeri eğitimini gösteriyor.


(https://pbs.twimg.com/media/FwqRDBWacAAz7SK?format=jpg&name=small)
https://twitter.com/ssysfakb/status/1660496885537296385?cxt=HHwWgsC-0dTHoosuAAAA
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni.
Gönderen: カメせ - 26 Mayıs 2023, 12:21:43
Alıntı
youtube.com/watch?v=jak56YA0MYw&feature=share7 (http://youtube.com/watch?v=jak56YA0MYw&feature=share7)youtu.be/Yp8XDEUSOrA (http://youtu.be/Yp8XDEUSOrA)
Başlık: Malezya korvet ihalesinde son durum.
Gönderen: カメせ - 27 Mayıs 2023, 11:58:25
Alıntı
Malezya LMS Batch 2 ihalesinde finale kalanlar:

*ASFAT: MİLGEM korvet
*STM: MİLGEM korvet
*DEARSAN: C92 korvet
*DAMEN (Malezyalı Gading Marine ile): Sigma korvet.

(https://pbs.twimg.com/media/FxHliiWXwAItyTt?format=jpg&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FxHltquXgAI72o6?format=jpg&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FxHnNr1XoAImLbC?format=jpg&name=medium)
https://twitter.com/CptGhost_
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 28 Mayıs 2023, 18:07:40
Alıntı
Nijerya ile @asisguard ana entegratörlüğünde, @HAVELSANResmi @STMDefence ve @nurolmakina ile sınır - iç güvenlik sistemi tedariki konusunda yaklaşık 36.5 Milyon dolarlık sözleşme imzalandı.


(https://pbs.twimg.com/media/FxK8RsrWwAEK8UT?format=jpg&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FxNesHTX0AMn5da?format=jpg&name=medium)(https://pbs.twimg.com/media/FxK8UMeWIAEED2o?format=jpg&name=medium)
#MilliTeknolojiHamlesi #SavunmaSanayi
https://twitter.com/milnewsng/status/1662598284593053696?cxt=HHwWgIC-1ZeV3pIuAAAA
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 31 Mayıs 2023, 12:22:22
Alıntı
Filipin Deniz Piyadeleri, Turkiye' den 160 adet yeni MFR56 5.56x45mm Squad Otomatik Silah siparişini teslim aldı.  M27 kayış beslemesinin yanı sıra M4 gibi STANAG şarjörlerini de kullanır.

(https://pbs.twimg.com/media/FxYvCaPaAAELFrU?format=jpg&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FxYvBlgakAAqfjo?format=jpg&name=medium)
https://phdefresource.com/2021/08/556mm
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: SH - 31 Mayıs 2023, 12:25:06
Filipinler ne alaka anlamadım. Bir sürü büyük ülke var etrafında, neden bizimle çalışıyorlar? Bu tabi çok güzel bir şey de merak ettim yani :) Bizim burada bir bağımız mı var?
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: mehmet05 - 31 Mayıs 2023, 12:33:03
Ucuza en kaliteliyi almaya çalışıyorlar. Maksimum fayda maliyet oranı peşindeler. 
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Türkay - 31 Mayıs 2023, 12:45:17
    Atak satışında hiç ofset vb yok mu?
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Gökbörü - 31 Mayıs 2023, 14:57:51
Atak siparişi verilirkende aynı paraya ABD 5, Türkiye 6 helikopter verecek demişler diye haberler çıkmıştı..

Maaliyet etkin çözümler peşindeler yani...

Filipin silahlı kuvvetleri zayıf, hızlı bir modernizasyon programları var ama bütçe Kısıtlı diye okumuştum
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 31 Mayıs 2023, 17:51:24
Alıntı
7 eksenli CNC tezgah üretimi ve ihracatı.

(https://pbs.twimg.com/media/FxdMSbKXsAArPH-?format=jpg&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FxdMTCmX0AA50wf?format=jpg&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FxdMTpGWAAEcsVU?format=jpg&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FxdMURPXwAAPlO0?format=jpg&name=medium)
https://twitter.com/kimlikci_954/status/1663892596710670338?cxt=HHwWhIC8tYjgqpcuAAAA
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 31 Mayıs 2023, 18:29:32
Her sene 5 milyar dolar bütçe ile 100 tane yeni üründe devlet desteği sağlayarak sektör çeşitlenmesi sağlanmalı. Her sene bunlardan on tanesi başarılı olsa parasını çıkartır. Kore böyle bir program yürütüyordu halen vardır belki her sene belli sayıda ürüne teşvik verip destekliyordu. Gemi araba makine üretmek başka bir şey bunların yaptıklaır mesela gümüş takı 0.5 kurşun kalem çekmece rayı üretme gibi basit hedeflerdi.

Youtube da sanayicilerin başarı öykülerini izlemeyi seviyorum ama ne acı ki hepsi tırmalaya tırmalaya aç kalarak ailenin tüm servetini riske edip boçlarla harçlarla işlerine başlamışlar. Böyle başlayanların bir çoğu battı gitti bir öyküye dönüşemedi. Bu güzel ülkede artık insanlar bankaya gitsin oradaki memura derdini projesini anlattın incelensin akla yatkınsa banka riskini alsın yarısını ödesin yarısını da devlet ödesin kredisi verilsin iş yürümez batarsa ilk önce banka alacağını tahsil edebildiği kadar etsin sonra devlet edebiliyorsa etsin edemiyorsa üstüne bir bardak su içsin.  Ben bu fikre Cobani yoğurt un öyküsünü izlerken sahip oldum. Handi Ulukaya amarika da beş parasızken kasabanın bankasına gidip ben yoğurt üreteceğim demiş adamlar inanmış krediyi vermişler şimdi Amarika'nın medarı iftiharı en hızlı büyüyen firma ödülünü almış binlerce adam çalıştıran bir bölgeyi dirilten iç göçe sebep olan firma ortaya çıkartılar. Milyarlarca dolarlık firma bir milyon dolarlık kredi riski ile ortaya çıktı. Türkiye Amerika değil denebilir ama öyle değil biz AB ile ortak pazar ülkesiyiz burasıda bir amerika aslında iş yapan için.

 Error 404 (Not Found)!!1 (http://www.youtube.com/watch?v=fmXuVbtMAiQ#)
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 01 Haziran 2023, 23:10:30
Alıntı
Suudi Arabistan'ın ulusal petrol ve doğalgaz şirketi Suudi Aramco, 2025'e kadar planlanan 50 milyar dolarlık potansiyel inşaat projelerini görüşmek üzere 80 Türk inşaat şirketinin yöneticileriyle bir araya geldi.

(https://pbs.twimg.com/media/Fxj8qO6X0AIKZoa?format=png&name=900x900)
https://twitter.com/hermes_z
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 02 Haziran 2023, 00:42:41
Bize hemen para lazım.
Başlık: Türk Savunma ve Havacılık Sanayiinde İhracat.
Gönderen: カメせ - 02 Haziran 2023, 12:52:38
Alıntı
Türk Savunma ve Havacılık Sanayiinde İhracat.

(https://pbs.twimg.com/card_img/1664548779184234496/n1_oDuaw?format=jpg&name=medium)
Türk savunma ve havacılık sanayii sektörünün, Mayıs 2023'te gerçekleştirdiği ihracat 554.3 milyon dolar olarak açıklandı.

2023 yılı içerisinde ikinci kez 500 milyon bandını geçti.

Sektör, ilk 5 ayda 2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

https://twitter.com/avionot
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 05 Haziran 2023, 14:29:00
Alıntı
Türkiye ile anlaşmak mı?  Uzman Masala, Bundeswehr için acilen daha fazla dron istiyor.


Askeri uzman Carlo Masala, Almanya için insansız hava aracı satın alınması konusunda ısrar ediyor ve Türkiye ile işbirliğini savunuyor.

(https://pbs.twimg.com/card_img/1664548779184234496/n1_oDuaw?format=jpg&name=medium)
https://www.merkur.de/politik/bundeswehr-drohnen-carlo-masala-ukraine-krieg-militaer-experte-nato-air-defender-92323347.html (https://www.merkur.de/politik/bundeswehr-drohnen-carlo-masala-ukraine-krieg-militaer-experte-nato-air-defender-92323347.html)
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 13 Haziran 2023, 20:19:32
Alıntı
#BayraktarTB2, 2019'da çöl şartlarında 27 saat 3 dakika havada kalarak en uzun uçuş süresi rekorunu kırdığı Kuveyt semalarında görev yapacak.
Sözleşme tutarı 367 Milyon Dolar


(https://pbs.twimg.com/media/FyhE4gSXsAY68Iw?format=jpg&name=small)
(https://pbs.twimg.com/media/FyhIKuRX0AAmeGl?format=jpg&name=large)
https://twitter.com/Keremhok
Başlık: Fransız savunma ve uçak sanayisi dergisi, ülkelerin kullandığı iha'ların listesi
Gönderen: カメせ - 14 Haziran 2023, 18:19:26
Alıntı
Fransız savunma ve uçak sanayisi dergisi, ülkelerin kullandığı iha'ların listesini ve menşeini yayınladı.

(https://pbs.twimg.com/media/FygSypcWIAIL5x3?format=jpg&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FygSyVvX0AIh6Ur?format=jpg&name=medium)
(https://pbs.twimg.com/media/FygSyCmWcAAZ_tZ?format=jpg&name=medium)
https://twitter.com/aydinomer/status/1668604325503934465
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 14 Haziran 2023, 20:58:04
Fransa Amarika dan MQ9 Repear almış dimi. Silahsız modeli yani siha değil iha modeli olarak sattı amarika. Fransa nın Çin ve İran dan silah alma ihtimali olmadığı için silahlı iha da üretmerdiği için tek seçeneği Türkiye kalıyor ama almıyor kanına dokandığı için. Yani dünya ile rekabet ediyoruz siha satarken demeyelim aksine meydanı boş bulduk talan ediyoruz yinede alan yok. Bizim SİHA ları Yunanistan Portekiz İspanya üretseydi mal yetiştiremezlerdi Avrupaya. O zaman neden üretmiyorlar peki? Çünkü üretseler onlarda satmazlardı kurallara uyarlardı
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: mehmet05 - 14 Haziran 2023, 21:35:52
Uyulması gereken bir norm var da biz mi uymuyoruz, nasıl oluyor da bu oluyor?
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 14 Haziran 2023, 22:14:36
Olay şöyle mehmet05

Meşhur 300 km üstü silahların ihracatı teknoloji aktarımı üretimi için parça tedariki ni yasaklayan MTCR anlaşması muğlak bir anlaşma ve yorumlamayı gerektiriyor çünkü yeni silahlar olup onları kullanmayı da denetlemesi gerekiyor. İşte 300 km ötesine insansız gidip orayı bombalayan siha ları bu ülkeler 300 km üstü seyir füzesi yada balistik füze gibi değerlendirip ihracına yasak getiriyorlar. Bunu kendi kendilerini kısıtlayarak yapıyorlar anlaşma böyle kendini otokontrol edeceksin. Bu çok zorlama bir akıl yürütme de değil gerçekten de Gezgin füzesi ile 1000 km ye giden siha arasında bir fark yok düşününce. Bizde vahşi bir şekilde bu anlaşmayı görmezden gelmiyoruz ama etrafından dolanıyoruz bence. Yaptığımız şey kitabına uydurmak için satılan siha lar 300 km altı menzilde uydu kontrollü olmayan siha lar diyoruz muhtemelen. Bunu da ben iyimser bir çıkarımla söylüyorum bu kadar iyi niyetli miyiz bilmiyorum SATCOM u olan siha sattık mı mesela ordan anlaşılır bu ihracatları kitabına uydurarak mı yaptığımız. Ama batı ülkeleri bu riskide almamış hiç bir şekilde silahlı iha satmamayı tercih etmiş. Bunları okuyunca palavra gelebilir içinizde isyan oluşur dünyaya meydan okuma arzusu ayar verme isteği ile isyan edip bana ne kardeşim diyesiniz gelecek biliyorum ama bu anlaşma tepemize inecek nükleer silahları azaltmayı başaran bizden önceki nesillerin bize bir hediyesidir. Bu anlaşmadan en çok istifade eden ülkeleri sıralasak Türkiye ilk beşe girer kafadan.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Yasar - 14 Haziran 2023, 23:16:39
Olay şöyle mehmet05

Meşhur 300 km üstü silahların ihracatı teknoloji aktarımı üretimi için parça tedariki ni yasaklayan MTCR anlaşması muğlak bir anlaşma ve yorumlamayı gerektiriyor çünkü yeni silahlar olup onları kullanmayı da denetlemesi gerekiyor. İşte 300 km ötesine insansız gidip orayı bombalayan siha ları bu ülkeler 300 km üstü seyir füzesi yada balistik füze gibi değerlendirip ihracına yasak getiriyorlar. Bunu kendi kendilerini kısıtlayarak yapıyorlar anlaşma böyle kendini otokontrol edeceksin. Bu çok zorlama bir akıl yürütme de değil gerçekten de Gezgin füzesi ile 1000 km ye giden siha arasında bir fark yok düşününce. Bizde vahşi bir şekilde bu anlaşmayı görmezden gelmiyoruz ama etrafından dolanıyoruz bence. Yaptığımız şey kitabına uydurmak için satılan siha lar 300 km altı menzilde uydu kontrollü olmayan siha lar diyoruz muhtemelen. Bunu da ben iyimser bir çıkarımla söylüyorum bu kadar iyi niyetli miyiz bilmiyorum SATCOM u olan siha sattık mı mesela ordan anlaşılır bu ihracatları kitabına uydurarak mı yaptığımız. Ama batı ülkeleri bu riskide almamış hiç bir şekilde silahlı iha satmamayı tercih etmiş. Bunları okuyunca palavra gelebilir içinizde isyan oluşur dünyaya meydan okuma arzusu ayar verme isteği ile isyan edip bana ne kardeşim diyesiniz gelecek biliyorum ama bu anlaşma tepemize inecek nükleer silahları azaltmayı başaran bizden önceki nesillerin bize bir hediyesidir. Bu anlaşmadan en çok istifade eden ülkeleri sıralasak Türkiye ilk beşe girer kafadan.

Bu yazdıklarınızda haklısınız Sn re.
Bir siha, 300km öteye patlayıcı taşıyorsa MTCR kapsamına girer. Tabii taşıdığı bireysel bombanında 500kg dan daha büyük patlayıcı içermemesi gerekiyor.

Sattığımız TB2’lerin hiçbiri Satcom kabiliyetli değil. LOS (görüş içi) olarak ta maximum iletişim mesafesi 300km’nin az altında TB2’lerin. Taşıdığı patlayıcı başlıklarda çok ufak zaten.

Anka bile maximum 350kg patlayıcı taşıyor. Onlarında LOS mesafesi 300km’nin hemen altında.

Aksungur 750kg patlayıcı taşıyabilir toplamda. Ama patlayıcı başlık ağırlığı 500kg’ın çok altında kalır. Salanlar ve atılan füzelerin dara ağırlıkları vs derken geriye kalan patlayıcı miktarı düşük çıkar. Aynı hesabı Akıncı için de yapabilirsiniz. 1500kg’lık faydalı yük’ün 500kg’ı asıl patlayıcı değildir bile.

Aksungur, Anka ve Akıncı satışlarımızda Satcom kabiliyeti olmadığını düşünüyorum. Yoksa MTCR’ı deliyoruz demektir. Bunu yapmayacak kadar aklımız vardır herhalde. Zaten MTCR’ı delen ülkelere ABD yaptırım uyguluyor hemen.

Birim UAV satcom kabiliyetimiz kendi uydularımızla mümkün. Bu uydularla iletişime geçemez yabancı ülkeler.

Tabii şu da var: Akıncı ya da Aksungur’a TRLG-230 yüklediniz. 300km öteye uçurdunuz. Oradan 150+km ötedeki hedefi vurabilirsiniz. Menzil oldu 450km. (TRLG-230 satmamak lazım demekki)

Ayrıca 300km LOS menzil özel bir şekilde Ukrayna ile beraber geliştirilen bir menzil. Biz Anka ve TB2 satarken 150-160km menzilli olarak satıyoruz bu Sihaları.

Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 14 Haziran 2023, 23:54:11
Anlaşma muğlak bir anlaşma ve iyi niyetle yorumlamayı taraflardan bekleyen centilmenlik anlaşması gibi bir yanı var. 500 kg ı geçmedim 499 yaptım derseniz sınırda nükleer silahları görürsünüz. Yada öyle böyle etrafından dolanıp cingöz çözümler bulur mazeret üretirseniz bu mahkeme salonu değil kimse size bir şey demez ama bir bakarsınız uyanıklık öyle olmaz böyle olur derler Yunanistan a satılan SCALP füzesi 299 km değil Fransa nın kendine kullandığı gibi 800 km olur Atina'dan kalkıp Diyarbakır ı vururlar. Uyanık uyanık izahlar getirmemek lazım onu diyorum bir akıllı biz değiliz. Rusya Karadeniz kıyısına su üstü saldırı füzesi düşündü o bile MTCR yi ihlal sayıldı. Bu anlaşma centilmenlerin anlaşmasıdır maksadı görerek iyi niyetle yorumlamayı gerektirir etrafından dolanırsan bir şey kazanmazsın sen zarar görürsün anlaşma işlemez olursa.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: mehmet05 - 15 Haziran 2023, 00:10:48
Olay şöyle mehmet05

Meşhur 300 km üstü silahların ihracatı teknoloji aktarımı üretimi için parça tedariki ni yasaklayan MTCR anlaşması muğlak bir anlaşma ve yorumlamayı gerektiriyor çünkü yeni silahlar olup onları kullanmayı da denetlemesi gerekiyor. İşte 300 km ötesine insansız gidip orayı bombalayan siha ları bu ülkeler 300 km üstü seyir füzesi yada balistik füze gibi değerlendirip ihracına yasak getiriyorlar. Bunu kendi kendilerini kısıtlayarak yapıyorlar anlaşma böyle kendini otokontrol edeceksin. Bu çok zorlama bir akıl yürütme de değil gerçekten de Gezgin füzesi ile 1000 km ye giden siha arasında bir fark yok düşününce. Bizde vahşi bir şekilde bu anlaşmayı görmezden gelmiyoruz ama etrafından dolanıyoruz bence. Yaptığımız şey kitabına uydurmak için satılan siha lar 300 km altı menzilde uydu kontrollü olmayan siha lar diyoruz muhtemelen. Bunu da ben iyimser bir çıkarımla söylüyorum bu kadar iyi niyetli miyiz bilmiyorum SATCOM u olan siha sattık mı mesela ordan anlaşılır bu ihracatları kitabına uydurarak mı yaptığımız. Ama batı ülkeleri bu riskide almamış hiç bir şekilde silahlı iha satmamayı tercih etmiş. Bunları okuyunca palavra gelebilir içinizde isyan oluşur dünyaya meydan okuma arzusu ayar verme isteği ile isyan edip bana ne kardeşim diyesiniz gelecek biliyorum ama bu anlaşma tepemize inecek nükleer silahları azaltmayı başaran bizden önceki nesillerin bize bir hediyesidir. Bu anlaşmadan en çok istifade eden ülkeleri sıralasak Türkiye ilk beşe girer kafadan.

MRTC'yi tartışmıştık daha önce. taze üretici, ihracatçılardan olmakla, kitabına uydurmak bizim için yeni  ve biraz da iddialı bir kavram.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Denizci16 - 15 Haziran 2023, 00:12:20
Olay şöyle mehmet05

Meşhur 300 km üstü silahların ihracatı teknoloji aktarımı üretimi için parça tedariki ni yasaklayan MTCR anlaşması muğlak bir anlaşma ve yorumlamayı gerektiriyor çünkü yeni silahlar olup onları kullanmayı da denetlemesi gerekiyor. İşte 300 km ötesine insansız gidip orayı bombalayan siha ları bu ülkeler 300 km üstü seyir füzesi yada balistik füze gibi değerlendirip ihracına yasak getiriyorlar. Bunu kendi kendilerini kısıtlayarak yapıyorlar anlaşma böyle kendini otokontrol edeceksin. Bu çok zorlama bir akıl yürütme de değil gerçekten de Gezgin füzesi ile 1000 km ye giden siha arasında bir fark yok düşününce. Bizde vahşi bir şekilde bu anlaşmayı görmezden gelmiyoruz ama etrafından dolanıyoruz bence. Yaptığımız şey kitabına uydurmak için satılan siha lar 300 km altı menzilde uydu kontrollü olmayan siha lar diyoruz muhtemelen. Bunu da ben iyimser bir çıkarımla söylüyorum bu kadar iyi niyetli miyiz bilmiyorum SATCOM u olan siha sattık mı mesela ordan anlaşılır bu ihracatları kitabına uydurarak mı yaptığımız. Ama batı ülkeleri bu riskide almamış hiç bir şekilde silahlı iha satmamayı tercih etmiş. Bunları okuyunca palavra gelebilir içinizde isyan oluşur dünyaya meydan okuma arzusu ayar verme isteği ile isyan edip bana ne kardeşim diyesiniz gelecek biliyorum ama bu anlaşma tepemize inecek nükleer silahları azaltmayı başaran bizden önceki nesillerin bize bir hediyesidir. Bu anlaşmadan en çok istifade eden ülkeleri sıralasak Türkiye ilk beşe girer kafadan.
+1
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: Mehmet75 - 15 Haziran 2023, 01:54:52
Bu mantıkla kimsenin kimseye taaruz helikopteri, silahlı keşif uçağı, savaş uçağı, silahlı deniz karakol uçağı, asw-suh helikopteri, muhtelif askeri gemi,sida ve denizaltı da satmaması lazım o halde.

Menzil hesabında platformun bir hükmü olamaz. Anlaşmanın özü roket ve füze teknolojileri ile ilgili,  Kabaca  mühimmatlar hakkında diyebiliriz.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: mehmet05 - 15 Haziran 2023, 06:18:13
Anlaşma muğlak bir anlaşma ve iyi niyetle yorumlamayı taraflardan bekleyen centilmenlik anlaşması gibi bir yanı var. 500 kg ı geçmedim 499 yaptım derseniz sınırda nükleer silahları görürsünüz. Yada öyle böyle etrafından dolanıp cingöz çözümler bulur mazeret üretirseniz bu mahkeme salonu değil kimse size bir şey demez ama bir bakarsınız uyanıklık öyle olmaz böyle olur derler Yunanistan a satılan SCALP füzesi 299 km değil Fransa nın kendine kullandığı gibi 800 km olur Atina'dan kalkıp Diyarbakır ı vururlar. Uyanık uyanık izahlar getirmemek lazım onu diyorum bir akıllı biz değiliz. Rusya Karadeniz kıyısına su üstü saldırı füzesi düşündü o bile MTCR yi ihlal sayıldı. Bu anlaşma centilmenlerin anlaşmasıdır maksadı görerek iyi niyetle yorumlamayı gerektirir etrafından dolanırsan bir şey kazanmazsın sen zarar görürsün anlaşma işlemez olursa.

Bu nasıl bir tek taraflı iyiniyet anlaşılamaz. Tartınız hep karşı taraftan yana gibi. İngiltere Ukrayna'ya Storm Shadow vermeye başladı. Acaba Ukrayna için özel 300 km menzilli mi üretti yoksa kendi stoğundan 550 km menzilli mi verdi ? Bu mantığa göre Rusların Londra'yı nükleer ile vurma hakkı doğdu. Veya biz Yunanistan'a verilen füzelerin menzilinden emin olabilir miyiz ? Yoksa kendi iyiniyetimize inandığımızdan çok, Yunan'a, Fransız'a mı inanmalıyız ?

Esaret gerçekten zihinde başlıyor.
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: putty - 15 Haziran 2023, 07:34:42
Güzel örnek çünkü ben Storm Shadow  verdiklerini bilmiyorum ama araştır eğer vermişlerse tiye aldığın gibi 300 km sınırına dikkat etmişlerdir bu koşullarda bile MTCR yi ihlal etmezler çünkü. Ben bilmiyorum füzeyi verdiklerinide menzilinide ama vermişlerse yada verirlerse 300 km altıdır.
Kanınıza dokanan şeyler bulabilirsiniz ben bunları size iknaya mecbur kişi değilim bu böyledir bilirseniz bilirsiniz itiraz ederseniz bilmezsiniz ben görevimi yapıp anlattım ikna olmanız için çalışmayacağım doğruyu öğrenmek sizin vazifeniz ben daha fazla uğraşamam size anlatmak için

Gazete dünyayla rekabet ettik bizi seçtiler diyor bende diyorum ki hayır dünya ile rekabet mekabet yok dünya bu silahı satmıyor diyorum. Gazeteye inanın hoşunuza gitti madem yanlışa inanmak ne yapayım dünya yanlışa inanan insan dolu bir eksik bir fazla beni ilgilendirmez
Başlık: Ynt: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: ocelot - 15 Haziran 2023, 21:55:56
Bu arada Fransız dergisinin Türkiye için verdiği sayılar yanlış. Siha sayımız 250 + hatta 300 e yakın.
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 27 Şubat 2024, 23:21:12
Alıntı
ukrayna'ya yerli mühimmat ve top mermileri...

Türk yapimi silah ve mühimmatlarin Ukrayna'ya tedarikine yönelik Fransiz engeli kalkiyor.  Fransa Yunanistan ve Rum kesimi ni yalniz birakiyor.


Macron Rusya nin savasi kazanmamasi icin herseyi yapacagiz.

Fransa nin politika degisikligi. Fransanin block disindaki tedarikcilerden mühimmat, top mermileri ve agir silahlar satin almak icin ortak AB fonlarinin kullanimi konusundaki önceki engelini kaldiracagina yönelik sinyali verdi ve yüz milyonlarca €'luk finansmanin kilidini açmak istedigi belirtiliyor.


https://www.instagram.com/p/C33Rtv4gRJ6/?igsh=MWxudWdsMDZ3NjR0dQ== (https://www.instagram.com/p/C33Rtv4gRJ6/?igsh=MWxudWdsMDZ3NjR0dQ==)
Başlık: Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde
Gönderen: カメせ - 28 Şubat 2024, 13:05:37
Alıntı
Ctech Genel Müdürü Cüneyd Firat. 

Bir Asya Ülkesi Avrupadan tedarik ettigi hava karakol ucaklarin da Türk CTech in yani bizim Uydu Haberlesme Sistemimizin kullanilmasini üretici firmaya ön kosul olarak getirdi.

https://www.instagram.com/reel/C34j5oVra7Y/?igsh=MWtqYnV5bjNmM2NmdQ== (https://www.instagram.com/reel/C34j5oVra7Y/?igsh=MWtqYnV5bjNmM2NmdQ==)