Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Yerli Deniz Sistemleri ile İlgili Gelişmeler / TCG Anadolu.
« Son İleti Gönderen: カメせ Bugün, 12:43:59 »
Alıntı
Kıbrıs Barıs Harekatının 50. Yıldönümünü kutlamaları kapsamında TCG Anadolu ve Görev grubu K.K.T.C yi ziyaret edip  denizde gecis törenine istirak edecek.

youtu.be/m8QmMINoRJI?si=X6y6AWfDDwzKpLcs
youtu.be/8IwgrKXc6LE?si=kVBmjkXwoEU8vBtp
https://www.instagram.com/p/C7B0V0wtV23/?igsh=MTVodDRiMmU3aWxpZA==
2
Evet bencede ses çıkmıyor TB 3 e yoğunlaşmış durumdalar,Bence Kızılelma'nın kaderi tf serisi Turbofanlara bağlı burdan gelecek haberler,gelişmeler bekleniyordur.
3
En kısa yol en iyi bildiğin yol, en iyi silah en iyi en rahat kullanabildiğin silahtır derler,

Kısıtlamaları olan silah kullanmakta, borç parayla alışverişe gitmek gibi bir şey,

Bu manada, Sn Putty çok güzel söylemiş…
4
Son zamanlarda KE'den pek ses çıkmıyor..
5
Namlulu CIWS sistemler bir kural olmamakla birlikte gemiden güç sistemi dahil olmak üzere tamamen bağımsız da çalışabilecek şekilde kullanılabiliyorlar. Gemi ağır hasar alıp güç sistemi ve komuta sistemi zarar görür gemi savunmasız kalır ise bu topun geminin son beylik silahı gibi faal olması istenebiliyor. Planax da mesela radarı bırak jeneratör bile var. Bu tabi merkezi gemi yönetim sistemine merkezi radara bağlı çalışmıyor anlamına da gelmemeli. Bunu da ciws i yorumlar iken bir faktör olarak görmek gerek. Ama dediğim gibi bu bir kural değil yapmayanlarda var. Bizimki bana yapan taraftayız izlenimi veriyor.
6
Ön taraftaki gökdenizin kendi arama radarını söküp , arama radar görevini arka mast direk üzerindeki MAR-D radarına vermek lazım en pratik çözüm bu.
Tamam bu şekilde geni sensörlerine +1 radar ilave edilmiş oluyor ancak bu radarın zaten ciddi bir ölü bölge sorunu bulunuyor, ekstradan köprüüstünün görüş açısını kapatıyor. Radarın radyasyon yayması o denli önemli değil, yasak bölge ayarlamasıyla köprüüstüne yayın yapması engellenir. Radar ile silahın ayrılmasının zafiyet yaratacağı düşünülüyorsa korkut sisteminin radarının ünitesinin ayrı araçta olduğunu, bu şekilde çalıştığını hatırlatmakta fayda var.

Mümkün olduğunca Türkçe kelime kullanalım
7
Namlulu silahlar ile bu gemileri vurmak o kadar kolay değil. Rusya gemileri de gerçek savaş kanıtları ayrıca.
Bu tehdit için küçük tanksavar benzeri modern mühimmatlar ile top atak çözümler seçilecek.  Benim önerim IIR UMTAS da olabilir. Karaok bile olur ama onun patlayıcı harp başlığı deniz tehdidini durdurmaya yetmez. En en iyisi ise Birimston kadar MMW bir füzedir hem radar güdüm hem kodummu oturtan harp başlığı.

Error 404 (Not Found)!!1


https://www.youtube.com/watch?v=d3A0is0pXUQ
8
Kızılelma'nın çok ciddi bir ihracat potansiyeli var, hele ki çift motorlusunu yaparsak. F-16'nın yaptığı hemen hemen her şeyi yapabilecek bir platform ortaya çıkabilir. İletişim ve yapay zeka sorunu ise bunun önündeki tek engel bence. Ucuz bir uçak olmayacaktır bu yüzden sürekli ve kesintisiz iletişim çok önemli ayrıca aradaki kopma ve gecikmelerde de uçağı düzeltebilecek bir yapay zeka lazım yoksa iletişimin koptuğu 5-10sn lik bir arada uçak düşmana kolay bir hedef olabilir. Yapay zeka ciddi manada gelişene kadar herhalde Kızılelma ve muhtemel haleflerini tam potansiyellerine ulaşmış halde göremeyeceğiz gibi.
F16’yla KE karşılaştırılamaz.
F16 çok ağır mühimmat taşıyabilen bir silah. İnsanlı olması da ayrı bir mevzu. Esas olarak çok maksatlı hava üstünlüğü uçağı. Ama 4ncü nesil. V70 modeli 4+ nesil.

Yazınızın son kısmına katılıyorum. AI konusu hallolmadan çift motorlu ve pahalı bir KE gereksiz. TF6K ile subsonik/transonik bir KE oyun değiştirici bir silah olacak. Bir defa f16 gibi kabak gibi radarda görünmeyecek. Stealth yapıda bir uçak olacak KE.
Aesa radarı takıldıktan sonra KE, F16’dan aslında daha üstün saldırı kabiliyeti olan bir uçak olacak. BVR hava savaşında hiç bir F16 ve hatta hiç bir 4.5 nesil savaş uçağı KE’yla baş edemez.
9
Her şeyi anladımda Yalman biraz tuhafıma giddi
Bu Yalman dediğimiz nesne kaideye monteli UMTAS, Omtas ve Cirit füzesi taşıyan bir ekipman


Bu Yalman’ı gemiye monte edersek, maksimum menzili 4km olan Omtas ile ya da hafif zırhlı araçlar için geliştirilmiş olan 8km menzilli Cirit ile karşınızdaki hasım deniz platformuna koca gemiden ne kadar hasar vereceksiniz? 76mm baş topu ile 16 km mesafeden hedefi zaten rahatça vurabilirsiniz.
Umtas’ın yakında devreye girecek ve yüzeyden atıldığında 16 ve 32 km menzilli havadan atıldığında 20 ve 50km menzilli versiyonlarıyla helikopterden havadan BVR mesafeden atış yapacaksanız anlarım. Ama Yalman gemide gereksiz yer kaplamaktan öte bir şey değil.
Ha, Sida avlamak için 16km ve 32km menzilli Lumtas taşıyan bir Yalman tamamdır. Ama Omtas ve Cirit için pek olumlu düşünemiyorum.
Ancak Sidalara yerleştirip , bir şekilde vurulmadan harp gemilerine saldıracaksak; onda da tüfekli kavgaya kılıç kalkanla gitmek olur. Yükle Sida’ya Atmaca’yı, Çakır’ı ya da Akya’yı. Tek atışta koca harp gemisini batır BVR mesafeden.

Bu gemiye Yalman monte işini, sida avcılığı dışında, benim mantığım almıyor doğrusu. Sidayı da bizim hassas atış kontrol sistemli baş topumuzla 16-17 km den çok rahat ve daha ucuza vurabiliriz. Sadece 32 km lik Lumtas taşıyan Yalman bize bir avantaj sağlar.
10
Biz hürjeti satamayız gerçekçi olalım,ABD'nin izin verdiği ölçüde olan ülkelere satabiliriz Filipin ve nijer'e satılan T129 lar gibi çünkü T129 ün kalbi lthec 800 ,hürjet'in kalbi ise f404

Ama biz ne yapabiliriz diye sorarsanız bu iş için tf10000'in kabiliyeti belirli olacaktır..

Madem ihraç etmeyi düşündüğümüz silah sistemi var bu yerli olmak zorunda ...O zaman iki adet tf10000 ile bir prototip üretir çeşitli testlere sokar yada bu işe girişmeden önce Latin Amerika Asya Türki Ve Arap yarım Adasıyla,Afrika ülkeleri ile delegler oluşturur...Tf10000 ile bir platforma can vermek istediğimizi söyleriz ve bunuda bu ülkelere finanse ettiririz,yapılan platformda mühimmat ve aviyonik seçimler yapmalarına özgürlük sağlarız tıpkı jf17 ye aselpod imkanı gibi .

Böyle bir çalışma bize 500 milyon ile 1 milyar dolara malolur bunuda onlara finanse ettiririz.

Burda acaba bu ülkeler ABD Fransa ve Rusya Çin ve İngiltere dışında ülkelerden rahatlıkla silah alabiliyor muymuş yoksa Alamıyor muymuş bunun cevabını almış olursunuz..

Yoksa bu ülkeler satmadığı için değil sizin saydığınız bu ülkelerin yeterince ekonomisi olmadığı için silahlı kuvvetlerini çok uzun senelerde bir yada eskiyen silahları aldığını göreceksiniz aynı şekil başka ülkelerin nüfusu altında olduğunu göreceksiniz

Yoksa g.Koreliler ve İtalyanlar sattığı hafif jetler ile bu açığı çoktan doldururlardı .unutmayın bizim İtalya ve g.Kore'nin aksine hala esamemiz okunmuyor
Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 ... 10