TÜRK SAVUNMA SANAYİ > Yerli Roket, Füze, Mühimmat Sistemleri ile İlgili Gelişmeler

200-250 kilometre mesafe alabilen yerden yere füze projelerimiz başarıyla bitmiş

(1/4) > >>

Bulancaklı:
Türkiye kıtalar arası Füze projesine start veriyor
14 Haziran 2011  

AK Parti İstanbul 2. Bölge adayı emekli Hava Pilot Tümgeneral Şirin Ünal, kamuoyundan gizli olarak yürütülen ve 200-250 kilometre mesafe alabilen yerden yere füze projesinde sona gelindiğini söyledi.

Ünal, "Bundan sonraki hedef kıtalar arası balistik füze teknolojisinin ülkeye kazandırılması" dedi.

Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ü F-16 ile uçuran pilot olarak tanınan Sinoplu emekli Tümgeneral Şirin Ünal, memleketi Sinop'ta partisinin sürdürdüğü seçim çalışmalarına destek oldu. Partililerle birlikte Öğretmenevi'nde vatandaşlarla bir araya gelen emekli Tümgeneral Şirin Ünal, hükümetin askeri alanda gerçekleştirdiği çalışmalara değindi. Ünal, "AK Parti iktidarı döneminde yapılan askeri icraatlardan bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz insansız hava aracı yapan nadir ülkelerden biriyiz.

Şu anda iki tane modelimiz var. Her ikisinin de testleri devam ediyor. Kendi tankımızın dizaynı tamam. İnşallah üretim safhasına geçeceğiz. Eğitim uçağımızın dizaynı tamam, test uçuşlarına yakında başlayacağız. 200-250 kilometre mesafe alabilen yerden yere füze projelerimiz vardı. Bunlar kamuoyundan saklı olarak yürütüldü. Bunların her şeyi tamamlandı. Bu işi bitirdik. İnşallah bundan sonraki hedefimiz kıtalar arası balistik füze teknolojisinin ülkeye kazandırılması olacak. Hükümetimizin helikopter konusundaki çalışmaları devam ediyor. İleride Türk Hava Yolları (THY) ve diğer sivil hava yollarının uçak ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik, tanınan bir marka ile yolcu uçağı üretimi konusunda hükümetimizin çalışmaları sürüyor" dedi.

Sinop'a kurulması planlanan nükleer santral konusuna da değinen Ünal, ülkenin kalkınması için nükleer santrallerin olmazsa olmaz olduğunu belirtti. Ünal, "Malumunuz ülkemiz doğalgaz ve petrol konusunda çok zengin değil. Paramızın büyük bölümünü enerji ithalatına ayırıyoruz. Kömür yataklarımızı ve su kaynaklarımızı elimizden geldiğince verimli bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Rüzgar enerjisiyle yeni yeni tanıştık. Bir Sinoplu olarak üzerinde durmak istediğim nükleer enerji ve atom santrali konusu.

Biz şu anda nükleer enerjinin 65 yıl gerisindeyiz. Teorik olarak bildiğimiz bu konunun hala pratiğinin nasıl olduğunu çözebilmiş değiliz. Bu nedenle Sayın Başbakanımız konu üzerinde ehemmiyetle duruyor. Malumunuz her yere nükleer santral inşa edemiyoruz. Ülkemizin büyük bir bölümü deprem kuşağı içerisinde. 3-4 tane emniyetli bölgemiz var. Bunlardan biri Mersin Akkuyu, biri Sinop, bir diğeri de İğneada dediğimiz bölgemiz. Bu teknoloji bizde olmazsa ne olur? Aynı matbaanın ülkemize 150 yıl geç gelmesi gibi buteknolojiden mahrum oluruz.

Buna katlanmamız mümkün değil. Mutlaka Türk sanayicilerinin ucuz enerjiye ihtiyacı var. Ancak dünya ile böyle rekabet edebiliriz. Ekonomimiz ilk 16'ya girdinde mutlaka silahlı kuvvetlerimiz de gelişecek. Mesela bir uçak gemisine ihtiyaç duyulacak" diye konuştuhttp://rewreward.blogspot.com/2011/06/turkiye-ktalar-aras-fuze-projesine.html

enes38:
j-600  füzesini  söylemiş  sanırım ,  j-600 füzesinin menzilide  hemen hemen  aynı  yani  pekte gizli bir  üretim  değil.

nightshade:

--- Alıntı yapılan: enes38 - 14 Haziran 2011, 15:41:35 ---j-600  füzesini  söylemiş  sanırım ,  j-600 füzesinin menzilide  hemen hemen  aynı  yani  pekte gizli bir  üretim  değil.

--- Alıntı sonu ---
Aslında gizli bir üretim,çünkü füze bir anda ortaya çıkmıştı zamanında,geliştirildiğınden haberimiz yoktu.Sadece geç verilmiş bir haber...

seyyah:
200 300 km den nasil kitalar arasi balistik fuzelere geciyoruz anlamis degilim 1000 km dese anlarizda kitalar arasi topol falanmi ureticez acaba bence abartili bi haber ama 1000 yada 2000 km arasi birsey yapilabilir.

nightshade:
Abartı olduğu belli zaten

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git